PDA

Zobacz pełną wersję : LAGI !! coraz większe

szpilek
04.10.2012, 20:13
LAGI !! coraz większe

Lambo
04.10.2012, 20:25
zgadza się, nie można nawet wejść do gry

PromileTrzy
04.10.2012, 20:58
Zamiast kupowac nowe fury za zarobione na grze pieniazki kupcie lepsze serwery a te co macie oddajcie do murzynowa.

Kesski
04.10.2012, 21:05
Zamiast kupowac nowe fury za zarobione na grze pieniazki kupcie lepsze serwery a te co macie oddajcie do murzynowa.

Zgadzam się przy obecnych serwerach to można gierke typu wąż z dawnej noki uciągnąć i to z ledwością a co dopiero to...zachłannyten supp-ubi;/

infer
05.10.2012, 14:17
Wczoraj jeszcze dało się znieść, ale dzisiejsze to po prostu masakra. O jakimkolwiek graniu nie ma mowy.

daveandnokia
05.10.2012, 16:07
jakoś rozczaruje was... mi gra działa wspaniale, bez problemów i ZADNYCH LAGÓW. Zauważyłem tylko, iż jak przejdę na laptopa to już nie mogę grać, bo sprzęt słaby... a więc mogę powoli twierdzić, iż to nie wina po stronie BB...

ToRsTeN
05.10.2012, 16:48
Rano miałem po odpaleniu nowej przygody R.Byk komunikat że jest błąd wczytywania strefy i tak przez ponad 2 godziny nie mogłem wejść na przygodę.
Jak już wpuściło to atakując generałami były różne czasy ale coraz większe nawet do 60-70 sekund.
Kiedyś jak były lagi to opóźnienia generała były 3-10 sekund a obecnie to tragedia.
Jeden generał mimo że dałem odwrót to przeszedł połowę mapy.
Albo jak już generał zaczyna bić to bije obóz zamiast np 1-2 min to bije 5 minut a jak skończy to nagle jest od razu we własnym obozie bez drogi powrotnej.

Ja wczoraj sądziłem że jeśli już naprawili i niema dubli to lagi znikną i tak było na początku. Wszystko działało idealnie i bardzo szybko jak nigdy ale już wczoraj zaczęły się coraz większe lagi a dziś to już koszmar.

Sprawdzałem na 2ch kompach i obserwowałem łącze - było czyste.

Tak więc śmiało można powiedzieć że wraz z nowym handlem weszło coś co powoduje koszmarne lagi.

lukasollo
05.10.2012, 17:10
Kutwa duble to umieli usunąć ale lagów to już nie, wojsko do gienka się ładuje przynajmniej minutę, przechodzenie na wyspy to samo...

Mayk--DoUrden
05.10.2012, 18:08
te lagi to już koszmar
PARANOJA
ToRsTeN miałem to samo. I g*** ze wina nie po BB. Wina jest po stronie BB.
Zamiast dłubać nie tam gdzie trzeba niech postawią normalny serwer.

Dziś odpaliłem bagienną wiedzme, mówie szybki drop, 10 minut... taaaaa....
Wieże wiedzmy atakowałem w sumie.... 5 razy.... padła...2x....
Wcieło całe .. C A Ł E wojsko jakie było na mapie.
Taa gra chodzi ... idealnie.

A support ma nas tak bardzo w dupie ze po 3 moich wiadomościach i wielu godzinach nawet "pocąłuj mnie w d***" nie potrafili napisać.

BB_xaar nie obraź sie... ale .. albo ugryze sie w język

infer
05.10.2012, 18:57
te lagi to już koszmar
PARANOJA

A support ma nas tak bardzo w dupie ze po 3 moich wiadomościach i wielu godzinach nawet "pocąłuj mnie w d***" nie potrafili napisać.

Też rozpocząłem BW, ale nawet wejść nie mogę, od razu wywala stronę. Jeszcze wczoraj gra działała idealnie, dzisiaj kicha jak cholera.

exoo
05.10.2012, 19:00
To jest jakieś totalne nieporozumienie. Obietnice o dodaniu serwerów, które miały poprawić sytuację de facto ją POGORSZYŁY. Osoby (wiadomo jakie), które obiecywały na zasadzie kopiuj->wklej poprawę po dodaniu nowych serwerów teraz milczą i zaczynają grę w "wiemy, zgłosimy, poprawimy" od nowa.

To jest po prostu kompromitacja producenta.

exoo
05.10.2012, 19:04
jakoś rozczaruje was... mi gra działa wspaniale, bez problemów i ZADNYCH LAGÓW. Zauważyłem tylko, iż jak przejdę na laptopa to już nie mogę grać, bo sprzęt słaby... a więc mogę powoli twierdzić, iż to nie wina po stronie BB...
Lagi nie mają NIC wspólnego z komputerem. Tu chodzi o czas reakcji (transmisji) serwera a nie o parametry techniczne komputera.

grim_reaper
05.10.2012, 20:15
Przerazajace lagi ma wiekszosc graczy , tylko nieliczni ciesza sie dobra jakoscia gry . Zastanawia mnie tylko czemu nikt nie reaguje na skargi , bo wiadomosci jakie support nam podaje , "ze wiemy , staramy sie , bedzie lepiej po nastepnym czwartku ", to juz jakas paranoja . Nie wklejajcie nam tych informacji , tylko piszczie jak jest naprawde , czyli - "nie radzimy sobie" , "za malo nam placa bysmy sie przejmowali waszymi problemami ", "wstyd nam powiedziec - przyznac sie przelozonym , ze nie jestesmy w danym kierunku odpowiednio wyedukowani , bo stracimy prace " . To bedzie mialo sens i przynajmniej bedziemy wiedzieli na czym stoimy i przestaniemy sie ludzic , ze jednac cos z tym zrobicie.

A graczom jak daveandnokia pogratulowac dobrze dzialajacej gry , choc watpie bys mial lepszy sprzet od mojego , ale wszystko mozliwe , dziwie sie tylko czemu piszesz iz to nie wina BB skoro jestes w mniejszosci , a za zachwalanie BB profitow nie ma .

infer
05.10.2012, 20:18
Lagi nie mają NIC wspólnego z komputerem. Tu chodzi o czas reakcji (transmisji) serwera a nie o parametry techniczne komputera.

Masz rację kolego. Ta gra przeglądarkowa nie posiada praktycznie żadnych istotnych wymagań prócz sensownego połączenia internetowego. Zganianie winy na graczy zapewne w części jest uzasadnione, jednakże u większości problem jest dużo bardziej skomplikowany niż "odśwież stronę".

Mayk--DoUrden
05.10.2012, 20:54
te lagi to już koszmar
PARANOJA

No to tym razem powiem cos pozytywnego.
Widać nie każdy w supporcie ma nas gdzieś a niektóry mają serce.
Dostałem za dziwną strate wojska zadośćuczynienie w postaci wielu prezentów - surowce na odbudowe utraconego wojska.
1 raz ie spotkałem z ukłonem w moją stronę i chcę publicznie podziękować.
Dziękuję :)

pasiakpawel
05.10.2012, 22:22
Chyba się nie pogra. Oczywiście nie można się zalogować.
Ale zawsze tak jest jak wprowadzają coś nowego. Ale u mnie w pracy też tak jest że jak coś wprowadzą to na początku też nie działa za dobrze
PS. Niestety na tso potem też nie działa za dobrze:)

exoo
06.10.2012, 19:06
Akurat tutaj problemy nie pojawiają się gdy BB wprowadza coś nowego, tylko są niejako nieodłączną cechą tej gry. Co gorsza, ta "cecha" pogłębia się z każdym kolejnym "usprawnieniem".

krotos666
06.10.2012, 19:09
Z dnia na dzień mam wrażenie, że BB nie ma pomysłu na wybrnięcie z tej sytuacji.
Ciężko nawet z przygody wrócić na swoją mapę, wyspę.
Po 5 minutach czekania .. restart, ech.

konkur4
06.10.2012, 19:51
Wczoraj chciałem sobie bloka zrobić w dzieciach sawanny
- puściłem generała blokującego z wojskiem na 4-10 rund
- puściłem atakującego z rekrutami, widziałem nawet jak zaczął walczyć
- puściłem drugiego atakującego z kusznikami i konnymi, on miał czekać aż pierwszy skończy
Z mojego punktu widzenia było wszystko w porządku, ale coś za długo walczyli, zrobiłem relog, co się okazało? Pierwszy został ściągnięty przez obóz blokowany (mimo, że już walczył), drugi zaatakował jako pierwszy, konni i kusznicy byebye, generał blokujący skończył walke w swoim obozie, konni byebye.
Czyli jest gorzej niż źle, a oni nadal nie zablokowali całkowicie możliwości zarejestrowania się na starych serwerach. Cały czas widze na kanale pomocy nowych graczy pytających o podstawy. Oprócz inwestycji w mocniejsze serwery powinni jeszcze pomyśleć o rekompensacie za utrudnienia oraz straty poniesione przez graczy.
Nie mogą w nieskończoność odwlekać tej sprawy, bo poprostu stracą graczy, a co za tym idzie ich wpływy nieco się zmniejszą.
@down
No chyba nie...

ThePeper
06.10.2012, 20:16
daveandnokia grasz na nowym serwerze na którym jest mało graczy, ot cała odpowiedź na Twoje zadowolenie z gry.

niesu
07.10.2012, 16:59
Wczoraj mialem podobna sytuacje jak konkur4 w konskim z tym ze general blokujacy wyszedl bez strat a Weteran polegl, wtf :eek: W ostatnim czasie to kolejny raz kiedy trace Konnych, Elitarnych czy Kusznikow co przyznam jest bardzo irytujace. Po wczoranszych stratach postanowilem sobie nagrywac i puszczac w "eter" nieudacznictwo Ubi/BB, chyba musze zalozyc wlasny watek ;) Dzis robilem Wyspe Piratow i oto co sie w niej stalo...

http://www.youtube.com/watch?v=tDmCO2DMhdE&hd=1

Generalowie widma :rolleyes: Dla mniej cierpliwych, najlepsza akcja zaczyna sie od okolo 2:40.

To jest po prostu kompromitacja producenta.

Nie inaczej. Pierwsza i ostatnia gra od Ubisoftu/BB. A ja do tej pory sadzilem ze Electronic Arts wraz z DICE to najwieksze patalachy a tu okazuje sie z gola co innego :D

PS.
Do "wyznawcow" Ubi/BB... moj komputer ma sie calkiem dobrze a lacze jeszcze lepiej... podkrecony 2600K i predkosci 75Mbs down/17Mbs up przy 11ms pingu i zerowym jitterze to o wieeeeeele za duzo do tak prymitywnej gry :cool:

krotos666
07.10.2012, 17:12
i to samo jest jak się zakupy robi na handlu, jak się wojsko do garnizonu dodaje, itp.
Jak na razie miejmy nadzieję ....

Miesiączka
08.10.2012, 01:33
Wczoraj mialem podobna sytuacje jak konkur4 w konskim z tym ze general blokujacy wyszedl bez strat a Weteran polegl, wtf :eek: W ostatnim czasie to kolejny raz kiedy trace Konnych, Elitarnych czy Kusznikow co przyznam jest bardzo irytujace. Po wczoranszych stratach postanowilem sobie nagrywac i puszczac w "eter" nieudacznictwo Ubi/BB, chyba musze zalozyc wlasny watek ;) Dzis robilem Wyspe Piratow i oto co sie w niej stalo...

http://www.youtube.com/watch?v=tDmCO2DMhdE&hd=1

Generalowie widma :rolleyes: Dla mniej cierpliwych, najlepsza akcja zaczyna sie od okolo 2:40.

Nie inaczej. Pierwsza i ostatnia gra od Ubisoftu/BB. A ja do tej pory sadzilem ze Electronic Arts wraz z DICE to najwieksze patalachy a tu okazuje sie z gola co innego :D

PS.
Do "wyznawcow" Ubi/BB... moj komputer ma sie calkiem dobrze a lacze jeszcze lepiej... podkrecony 2600K i predkosci 75Mbs down/17Mbs up przy 11ms pingu i zerowym jitterze to o wieeeeeele za duzo do tak prymitywnej gry :cool:

pełen szacun od razu widać że masz lagi na wyspie bo generał wychodzi z 3-4sec opóźnieniem :) no ale to wina BB i ich serverów że są takie lagi :(

Kylar_Slyterin
08.10.2012, 02:04
jak na serwerze za dużo się dzieje i jest za dużo graczy to serwer nie wytrzymuje i są lagi. Pewnie BB oszczędza na serwerach i potem mamy takie a nie inne sytuacje.

niesu
08.10.2012, 09:19
Wszystko sie zgadza. Po ostatniej konserwacji i wprowadzeniu nowego handlu wieczorami nie da sie grac, o weekendzie nawet nie wspomne :( Przez ostatnie dwa dni byly momenty ze nawet stronka nie chciala sie otworzych nie mowiac juz o zalogowaniu sie do gry. Gdy po kilkudziesieciu probach udalo sie jakims cudem to zrobic, euforia nie trwala dlugo, zerwane polaczenie z serwerem w przeciagu maksymalnie 3 minut :mad:

Przykre jest to ze przy minimalnym nakladzie kosztow czerpia konkretne zyski a nie stac ich na porzadne serwery i lacza ktore by je obslugiwaly :(

szpilek
08.10.2012, 12:16
Lagi już od południa. Coraz lepiej się robi..

Lightowy
08.10.2012, 13:19
Nie jest tak tragicznie osobiście skorzystałem z TEGO http://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/2439-optymalizacja-przegladarki-firefox.html
i jakość mojej gry sie poprawiła pomagało to przy rzucaniu koszy itp.jednak lagów ze strony gry nie da sie poprawić za dużo kont za słaby sprzęt producenta ale poradnik jak najbardziej polecam

sars904
08.10.2012, 19:24
Znów wracaja problemy z graniem zwlaszcza wieczorami, lagi niesamowite, nie otwiera sie lista handlu, na zatwierdzenie swojej oferty trzeba czekać 5-10 min, do tego przejscie pomiędzy przygoda a wyspa graniczy z cudem. Bloki niemożliwe.

Kylar_Slyterin
08.10.2012, 19:59
A czego sie dziwicie? Przecież ludzie którzy pracują dla BB chcą jak najwięcej zarobić. A to się przekłada na jakość serwerów.
Bo im więcej oni zarobią tym lepiej dla nich a serwery? po co graczom dobre serwery przecież będą grac i kupować klejnoty wiec co za różnica na jakich serwerach grają - ja mam wypłatę wiec serwery mnie nic nie obchodzą.

Tak to postrzegam i tak myślę.

P.S. Niech podadzą na jakich serwerach jest gra bo wydaje mi się, że na słabych skoro większość graczy ma potężne "Lagi"

exoo
08.10.2012, 22:10
Zarzut moderatorów, że "blokowanie" jest wymyślone przez graczy, którzy - podążając za tą mistyczną logiką - używają go na swoją odpowiedzialność jest co najmniej zabawny.

To jest nieporozumienie, bo w każdej przygodzie używam 7 generałów. Około 5 rzucam na dzień dobry (1 - pierwszy obóz, 2 - drugi, itd.) aby nie tracić czasu na ich powroty. Zawsze niszczę wszystkie obozy i zawsze niszczę je po kolei. Według BB wykorzystuję hm... nieprzewidziane (?) funkcje, których używam na własną odpowiedzialność.

Wyrazy współczucia dla moderatorów za oblig bezkrytycznego wspierania wybitnego pracodawcy.

ToRsTeN
08.10.2012, 22:15
od wprowadzenia nowego handlu nastała epoka Mega Lagów.
Do tej pory jak były lagi to generał wychodzi po kilki - kilkunastu sekundach a teraz potrafi wyjść po 2 minutach.
Zaproszenie na przygodę też przychodzi po kilku minutach.
Wejście do kogoś na mapę czasami 2-3 minuty czekania.

z dnia na dzień coraz większe lagi.

exoo
08.10.2012, 22:19
Sama idea nowego handlu nie była zła, ale sposób jego implementacji i przede wszystkim skutki (lagi) świadczą o tym, że producent nie od wczoraj chyba stracił panowanie nad tą grą.

Zwróćcie uwagę, że tak jak kiedyś odpowiedzią na zgłaszane problemy była mantra "wiemy, poprawiamy, niedługo fixniemy", tak obecnie odpowiedzią jest milczenie owiec. To daje do myślenia.

Kylar_Slyterin
09.10.2012, 01:35
Wiecie co? Według mnie powinna być wprowadzona strona na której były by statystyki serwerów. Tak aby każdy gracz wiedział co go czeka.

Jakie statystyki? :

1. Ilość Graczy
2. Ilość Aktywnych Graczy
3. Status serwera - obciążenie.

I dzięki temu gracze wiedzieli by czy dziś grac czy sobie odpuścić "na wieki wieków grę ;] xD"

grim_reaper
09.10.2012, 02:08
Wiecie co? Według mnie powinna być wprowadzona strona na której były by statystyki serwerów. Tak aby każdy gracz wiedział co go czeka.

Jakie statystyki? :

1. Ilość Graczy
2. Ilość Aktywnych Graczy
3. Status serwera - obciążenie.

I dzięki temu gracze wiedzieli by czy dziś grac czy sobie odpuścić "na wieki wieków grę ;] xD"

Powinienes zaczac watek , nowy i tylko dla siebie.