PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Informacja o zmianach

infer
04.10.2012, 14:46
Witam, zauważyłem, że po każdej większej zmianie kanał pomocy jest wręcz zalewany takimi samymi pytaniami.

Przykładowo dziś po zmianie w systemie handlu "pomoc" została zapchana dziesiątkami pytań w stylu "działa wam kanał handlu?" A jak wiadomo, wystarczyło jedynie zapoznać się z informacjami, zamiast odruchowo zamykać okienko.

Tak więc, moja propozycja polega na tym, aby przed pierwszym rozpoczęciu gry po aktualizacji pokazywała się trwała informacja lub istniejące okno w grze zostało "uzbrojone" w licznik odmierzający czas, przez które to kilka sekund gracz nie mógłby wspomnianego okienka odruchowo zamykać, tylko zapoznać się nowościami w grze. Zapobiegałoby to spamowaniu na chacie i lepszym doinformowaniu graczy.

Dziękuję za uwagę. :)

Kylar_Slyterin
04.10.2012, 15:41
E... Przecież coś takiego już istnieje. W mniejszej formie ale istnieje okienko z informacjami :P

kty45
04.10.2012, 17:12
To nic nie da.
I tak nie będą czytać.
O nowym systemie handlu było już wiadomo od tygodni że będzie przeniesiony.
Tak działa natura i żadnymi komunikatami tego nie zmienisz.

Zakładka Handel powinna zostać tam gdzie była (w okienku czatu).
Zamiast listy powinien być komunikat, że zostało przeniesione do belki (obok gwiazdy).
A przy następnej poprawce (za miesiąc) usunąć z okienka czat zakładkę Handel.

infer
04.10.2012, 18:55
To nic nie da.
I tak nie będą czytać.
O nowym systemie handlu było już wiadomo od tygodni że będzie przeniesiony.
Tak działa natura i żadnymi komunikatami tego nie zmienisz.

Zakładka Handel powinna zostać tam gdzie była (w okienku czatu).
Zamiast listy powinien być komunikat, że zostało przeniesione do belki (obok gwiazdy).
A przy następnej poprawce (za miesiąc) usunąć z okienka czat zakładkę Handel.

W sumie to też jest niezły pomysł.

Jerry1981
04.10.2012, 20:28
ja mam lepszy pomysł. za zadanie pytania na pomocy dotyczące rzeczy, która była opisana w okienku po logowaniu ban na kwadrans... na grę!

set2g
04.10.2012, 22:15
Troche derastyczne, lepsza opcja by bylo poprostu nie odpowiadanie ta takie pytanie, może by to zmotywowało do szuaknia odp samemu czemu zakładka znikła.