Zobacz pełną wersję : Uzytkownicy netbooka - dyskryminacja czy niedopatrzenie?
Sprawa wygląda jak na załączonym screenie:
http://imageshack.us/a/img843/8113/bladeh.jpg
Byłabym wdzięczna za pomoc i/lub naprawienie gry robiąc ją użytkową dla posiadaczy małych, wygodnych komputerków o przekątnej monitora 10 cali.
Niektóre pola można zrobić bardziej widocznymi dzięki schowaniu listy znajomych, ale nie wszystkie.
Gra jest męcząca, w****iająca a do tego nie można handlować!
Dziękuję za wysłuchanie.
Maroncjusz
27.09.2012, 20:33
gralem na podobnym sprzęcie na Chromie i bylo bez problemu. Ustaw sobie przeglądarkę na pełen ekran, pokombinuj trochę.
Ale ja mam przeglądarkę na pełny ekran...
chodzi o klawisz F11 a tamten screen nie jest na pełnym ekranie, troszke rozwiąze problem ale i tak granie na netbooku pozostaje upierdliwe
ja sądzę że to dyskryminacja ! Zapewne BB ma układy z producentem sprzętu 15" i więcej, nie pozwala w ten sposób na korzystanie z wygodnych urządzeń robiąc z Was gorszych graczy !! Tak jest wyszedłbym na ulicę i protestował , odciągnęło by to Was od pisania głupich tekstów że to dyskryminacja bo kupiłaś sobie coś małego :P
Jest masa gier w których ten problem mają posiadacze małych ekranów, ale tylko w TSO za swój wybór sprzętu widzę obwinianie o dyskryminację, coś ostatnio modne słowo, a wystarczyło napisać : czy można dostosować grę dla licznej grupy graczy z ekranem 10"?
DonFrasun
07.10.2012, 19:41
a ja bym proponował zwiększyć rozdzielczość w komputerze a nie się czepiać twórców gry. :D
TITO_CFC
07.10.2012, 20:59
mam to samo na acerze d270
Zapewne BB ma układy z producentem sprzętu 15" i więcej, nie pozwala w ten sposób na korzystanie z wygodnych urządzeń robiąc z Was gorszych graczy !!
az o taką teorie spiskowa to BB nie podejrzewajmy :P, Po prostu programisci lekko dali ciała i tyle. Trzymam kciuki dla Was chłopaki zeby to poprawili.
DonFrasun
07.10.2012, 23:03
mam to samo na acerze d270
a możesz sprawdzić czy zwiększenie rozdzielczości problem rozwiążę? wiem, że jeśli chodzi o codzienne zmienianie rozdziałki na czas gry jest uciążliwe ale jeśli przez to nie da się grać a po zamianie będzie można to przynajmniej do czau rozwiązania problemu przez developerów będziecie mogli sobie pograć.
Miesiączka
08.10.2012, 01:27
to jest olewanie graczy a nie dyskryminacja musimy czekać tydzień (mam nadzieje że się wyrobią) żeby naprawili bug z znajomymi (2x ten sam znajomy 5x 6x etc) do tego żeby naprawić ten błąd co piszesz wystarczy że by dodali możliwość wyboru rozdzielczości ale nie po co się przemęczać? pogadają, popiszą i tak przez kilka miesięcy a oni i tak nic nie zrobią
Kylar_Slyterin
08.10.2012, 02:08
to o czym mówicie to nie wina serwera tylko ustawień graficznych -rozdzielczości ekranu. Pewnie jak byście go skalibrowali to i na większym monitorze będzie bez kłopotu. Trzeba poszukać w ustawieniach graficznych i wsio.
Anemostat
08.10.2012, 10:02
Moja maksymalna rozdzielczość to 1024x600. Powiedz mi jedno jak skalibrować monitor żeby zwiększyć rozdzielczość? http://emoty.blox.pl/resource/rozwalkompa2.gif
Niedopatrzenie i tyle, okna zamiast wybierać środek, mają na sztywno coś wklepane, powinno się dać suwać jak okno budowli.
Sam zauważyłem, że jak gram na 4/3 to mi wyskakujące okienka zasłaniają fragment belki i nie widzę userów / pozwoleń, co mnie denerwuje, na lapku panoramie jest oki.