PDA

Zobacz pełną wersję : Problem w planowaniu produkcji

Gelus12
18.09.2012, 13:48
Witam
Problem jest w planowaniu produkcji. Gdy nie ma wystarczających surowców i produkcja stoi (choćby chwilowo) planowanie pokazuje zamiast ujemnych wartości - dodatnie (jakby nadprodukcję) Przykład: przy zapewnieniu surowców planowanie pokazuje niedobór mąki (-255), gdy mąka się skończy i jedna piekarnia przestaje działać na chwilę(wykrzyknik) - planowanie pokazuje nadprodukcję mąki - czyli na daną chwilę sugeruje dobudowanie piekarni.. zamiast młyna :)
Pozdrawiam
Gelus12

GustaV0
18.09.2012, 14:40
zawsze możesz rozwinąć okno i zobaczyć który z budynków ile produkuje na 12 godzin, jeśli masz takie przypadki nie rozumiem w czym problem... dajesz premie/stopujesz piekarnie/ dobudowujesz młyn/stopujesz piekarnie by zrobić nadprodukcje mąki (to jest bez sensu ale zawsze może być taka opcja;x):> Masz 4 opcje do wyboru więc nie wiem w czym problem;x

Gelus12
18.09.2012, 15:06
Nie chodzi o stopowanie, ale o informacje gdy budynek sam sie zatrzyma z braku surowców. wtedy lvl nizej raportuje nadprodukcję bez sensu...

Jerry1981
18.09.2012, 15:41
hmm sens w tym masz taki, że skoro jakiś budynek nie zuzywa surowca to masz jego nadprodukcję... raport o stanie produkcji jest generowany na moment jego uruchomienia i tak, nie jest doskonały... on ma tylko podpowiadać... jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza stronka znaleziona na tym forum w dziale przydatne linki - kieruje ona do fajnej stronki gdzie można sobie wszystkie budynki wprowadzić i wyświetla ci raport całkowitą produkcją na 10/20/30 min 1/2/6/12/24 godziny

Gelus12
18.09.2012, 15:52
wiem :-) Wg mnie to bug, nie powinny być wyłączane z kalkulacji budynki z ! ;-) chociaż pewnie ilu planistów tyle opinii ;-)