Zobacz pełną wersję : Magazyn prowiantu natychmiastowo kończy produkcję
cosmopolis
12.09.2012, 21:50
Zauważyłem dziś i wczoraj taki błąd. Jestem w trakcie przygody Bagienna Wiedźma. Po powrocie z mapy przygody wyświetla mi serię komunikatów, że premie zostały wytworzone i dostępne w menu gwiazdy. Po odświeżeniu wszystko wraca do normy. Z gwiazdy premie znikają i w magazynie prowaniantu kolejka jak należy - czyli dłuuuga.
Tak, chwal się odkrytymi bugami na forum. Zamiast z nich skorzystać i nie odświeżać strony to Ty tu wpadasz i skarżysz się, że dostajesz darmowe buffy, które po odświeżeniu i tak będą się tworzyły xD
Zaczynam robić bagienną od dzisiaj :]
EmhyrVarEmreis
13.09.2012, 01:26
nie wiem unkown czy czytałeś co kolega wyżej pisał, kolejka się robi i potem pojawia, to samo dotyczy koszar
czyli Przerwa Konserwacyjna i znowu użyli tandetnych środków czyszczących pewnie ruskiego pochodzenia podczas tej konserwacji i znowu będą cyrki ;)
nie wiem unkown czy czytałeś co kolega wyżej pisał, kolejka się robi i potem pojawia, to samo dotyczy koszar
Czytałem dokładnie. Teraz popatrz na to z tej perspektywy: wraca z bagiennej, dostaje serię komunikatów, że premie są zrobione i znajdują się w gwieździe. Jak sam napisał rzeczywiście są w gwieździe. Takie premie od razu wykorzystujesz rzucając je na budynki po czym odświeżasz stronę w rezultacie czego masz premię na budynkach i dalej premie w kolejce produkcyjnej. Czyli użyjesz premii dwukrotnie płacą de facto raz za ich produkcje.
Rozumiesz już o co mi chodzi? :)
z tym ze te produkty znikaja jak sie wejdzie chociaz do znajomego na mape i wróci, wiec zostało by cie wykorzytsanie ich na swojej wyspie, o ile by w ogóle działały (w co wątpie)
buffy jak buffy, premie to też osadnicy, jeżeli by dało się wykorzystać i serwer by nie wrócił ich do poprzedniego stanu (co często kiedyś obserwowałem) dawało by spore korzyści :)
cosmopolis
13.09.2012, 14:11
obawiam się że wykorzystanie buffów na budynkach bądź złożach, po odświeżeniu, okazałoby się że budynki są jednak bez premii a złoża w poprzednim stanie. dla przykładu po błędzie, że budynek przyjął dwie premie, po pewnym czasie jedna premia wraca do gwiazdy (zaznaczam, że dość dawno miałem taki przypadek)
Nie wypisze tutaj bugów, które działają i dają korzyści (kto o nich wie to jego zysk) bo nie zamierzam ułatwiać twórcom roboty. Ich produkt ich broszka :] Na przyszłość doradzam korzystanie z możliwości jakie wynikają z niedopracowanego produktu aniżeli wpadania na forum i informowanie o nich modów aka "wyczyść ciasteczka" :D
cosmopolis
13.09.2012, 19:16
szkoda że nie dają premii za informowanie o bug'ach tak jak za uczestnictwo w stress testach to inaczej byś śpiewał.