PDA

Zobacz pełną wersję : Firefox - problem

Luklukowaty
07.09.2012, 20:07
Gra aktualnie przestała działać pod firefoxem. Rano zaczęło mulić, pomijać niektóre obrazki przy ładowaniu, a teraz jest ciągle biała strona przy wejściu na adres http://www.thesettlersonline.pl/pl/graj

Pod IE wszystko śmiga. W innych tematach na forum widzę, że inni gracze mają ten sam problem.

Używam najnowszego FF.

mack0wski
08.09.2012, 01:07
mi tez nie dziala na FF...

Boski_Caesar
08.09.2012, 09:39
Zaktualizujcie sobie Adobe Flash Palyer'a.

Piotru70
08.09.2012, 10:16
Mi czasami, raz kiedyś, podczas logowania, miga obraz ale po relogu wszystko jest ok.

Poznańczyk
08.09.2012, 11:06
Zaktualizujcie sobie Adobe Flash Palyer'a.

Raczj cofnijcie się do poprzedniej wersji Flash'a, takia cyrki z FF czy Chrom dzieją się po aktualizacji Flash'a

RedDżon
08.09.2012, 13:29
U mnie to samo od wczoraj. Wszystko miga, relog nie pomaga. Nie robiłem żadnych aktualizacji Flash'a.

daveandnokia
09.09.2012, 11:11
miałem kiedyś podobny problem. Odinstalowałem FF i zainstalowałem go od nowa po resecie kompa...

Wojakwroc10
09.09.2012, 11:31
na operze takie same problemy-bez żadnych aktualizacji flasha

Elliaaa
09.09.2012, 12:16
U mnie na Firefoxie to samo, też bez aktualizacji Flasha. Tyle że u mnie tak jest od 3 dni i już białej gorączki dostaję...

i-l-i
09.09.2012, 12:22
to problem gry nie flasha
nie chodzi na niczym prawidlowo
rano 40 min probowalem wejsc w FF/operze/chromie/IE - nie dalo sie.
w koncu na FF sie zalogowalem ale po 2 min wcielo wszystkie zakladki i niby gra zladowana ale grac sie nie da.
BB nie chwali sie stasami ale wyglada to na przeciazenie serwerow/lacza
Puscili reklamy w TV i byli nieprzygotowani na naplyw ludzi...
PS
Ciekawe czy ktos z BB sie w tym temacie w koncu wypowie i nie chodzi mi o: "myslimy co z tym zrobic", a bardziej o:" problemy skoncza sie w dniu XX"

Rashaz
09.09.2012, 12:48
" problemy skoncza sie w dniu XX"
Hm, może się mylę, ale tego typu konkrety nie padły chyba nigdy ;]

U mnie czaty nie działają już wcale, a lagi są na tyle duże, że chyba nie ma sensu ryzykować bloków. Widać płacący za mało płacą...

Irongate
09.09.2012, 16:06
Firefox jest OK. Używam wersji 15.0.1, ale musiałem cofnąć Flasha do wersji 11.2, ponieważ na 11.4 działy się cyrki.
W tym linku jest program do usuwania FP z systemu - "http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe"
Po odinstalowaniu, zainstalowac ponownie flash playera, ale w wersji 11.2 i jak na końcu zapyta o aktualizację to wybrać opcję NIGDY.
Aktualnie jest tylko kilka serwerów skąd można pobrać starszą wersję, bo na adobe jest tylko najnowsza wersja.
W wujku Google wpiszcie 11.2.202.235. Wersja dla FF to Non-IE.

Irongate
09.09.2012, 16:08
Gra aktualnie przestała działać pod firefoxem. Rano zaczęło mulić, pomijać niektóre obrazki przy ładowaniu, a teraz jest ciągle biała strona przy wejściu na adres http://www.thesettlersonline.pl/pl/graj

Pod IE wszystko śmiga. W innych tematach na forum widzę, że inni gracze mają ten sam problem.

Używam najnowszego FF.

Firefox jest OK. Używam wersji 15.0.1, ale musiałem cofnąć Flasha do wersji 11.2, ponieważ na 11.4 działy się cyrki.
W tym linku jest program do usuwania FP z systemu - "http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe"
Po odinstalowaniu, zainstalowac ponownie flash playera, ale w wersji 11.2 i jak na końcu zapyta o aktualizację to wybrać opcję NIGDY.
Aktualnie jest tylko kilka serwerów skąd można pobrać starszą wersję, bo na adobe jest tylko najnowsza wersja.
W wujku Google wpiszcie 11.2.202.235. Wersja dla FF to Non-IE.

princessa1982
09.09.2012, 22:24
u mnie na żadnej z 3 przegladarek nie działa F, Opera i IE
tak sie dzieje od piątku i już mnie to mierzi albo ktoś coś z tym robi albo niech napisze, że nie i nie będę zalanczała nawet tej gry

pozdro

szym89
09.09.2012, 23:45
Łatwo zauważyć iż jest to problem związany z serwerem rozmów - zanim wczyta wyspę, próbuje się na niego zalogować, trzeba czekać parę minut aż stwierdzi iż jest on niedostępny. Później gra laguje również z tego powodu - awatary z nim połączone. Problemy zaczęły się wraz z otwarciem nowych światów - prawdopodobnie serwer rozmów nie wyrabia z obsługą wszystkich światów naraz. Dlatego należy zachować cierpliwość, szczególnie przy logowaniu...

Luklukowaty
10.09.2012, 08:25
Nie wiem jak to jest u niektórych, ale u mnie nadal ten sam problem - firefox mieli w nieskończoność i nic, a w IE odpala bez problemu. Podejrzewam aktualizację Flasha, chociaż w IE też zainstalowałem najnowszą wersję Flasha. Nigdzie indziej nie mam problemu z Flashem ani z Firefoxem - problem występuje JEDYNIE na Settlersach tak polskich jak i na tsotesting.