Zobacz pełną wersję : Przerywanie połączeń z serwerem!
Podczas gry po jakiś 3do 5 minut po zalogowaniu przerywa połączenie z serwerem i należy ponownie się logować czy to jest normalne pozdro!!!!!!!!!:mad:
Luklukowaty
07.09.2012, 20:08
Jak używasz FireFoxa, to spróbuj w innej przeglądarce. Ja miałem ten sam problem.
dzięki za pomoc z fire foxem teraz działa jeszcze raz dzieki
Hakardrag
08.09.2012, 12:19
Fakt, to sie zdarza, także i z innych powodów, często winien jest dostawca internetu jak w moim przypadku.
Natomiast pojawił się od kilku dni inny (powszechny problem - tak mówią znajomi) ... znika zakładka "handel" i inne czaty. Często w ogóle się nie wgrywają po zalogowaniu :(
Właśnie w tej chwili mam taki problem, mam tylko zakładki Szept i Wiadomości. Od kilku dni ponoszę więc realne straty w handlu.
U mnie zakładki znikają i pojawiają się same od kilku dni. Systematycznie. Nawet nie chce mi się tego komentować.
Androm3da
08.09.2012, 13:26
Czyli problem dotyczy nie tylko jednego serwera, i to raczej wina gry...
Aunerina
08.09.2012, 14:51
Problem jest ogólny i nie ma znazenia jaka przegladarka, nie ma znaczenia czyszczenie cisteczek itp...
Mam nadzieje, ze ktoś nad tym juz pracuje, bo awarie sie zdarzaja, ale...
Jedyny działający czat (czasami) to czat spamerski nr 1. Jest weekend i ta gra w duzej mierze polega na handlu. skoro czat handlowy nie jest w zasadzie dostepny trzeba handlowac na spamerskim dopoki awarii nie usuną.
Byłoby wobec tego miło gdybyktos powiedzial o tej awarii modom, którzy robia wszystko aby nas zupełnie zniechęcic do gry. Nie wiadomo tez do konca czy za te próby handlu dostajemy bany czy tylko połaczenie sie rwie co 10 minut z czatem:P
Poznańczyk
08.09.2012, 14:53
Aunerina Global-7 na Koloni działa, cały czas.
Aunerina
08.09.2012, 14:57
[14:56] Wiadomości: Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się
to tyle codo dzialania czegokolwiek od kilku gdzin. I ma to zdecywana wiekszosc.
Aunerina
08.09.2012, 15:04
Dodam wiecej- od jakiegos czasu znowu po zalogowaniu jestes na g-1 nie wiadomo po co, a powinienes byc na ostatnio odwiedzanym czacie.
Przy próbie przejscia na g-7 po kilku minutach pojawiaja sie na pasku dwie zakładki globali natomiast znika szept albo handel
A od jakiegoś czasu zeby sie nie meczyc w ogole nie mozna sie polaczyc z serwerami rozmów.
I zaznaczam ze nie mam tak tylko ja ale prawie kazdy u nas.
Poznańczyk
08.09.2012, 15:11
Większość czyli kto ?
Bo ja na G-7 widzę te same nicki co zawsze, u nas w gildii co niektóre osoby korzystajace z FF mają tylko problemy, na IE nic się nie dzieję, dostali radę by zmienić przeglądarkę i już ich nie wywala.
FF używam do testowego bo serwer testowy nie działa na IE 9, podczas używania FF na serwerze testowym, bym mógł co kolwiek tam zrobić muszę mieć, zamknięte inne karty, do tego co jakiś czas znika czat.
Chroma nie używam bo na nim biały ekran pozostawał podczas ładowania.
W przypadku Setlersów problemów nie zaobserowałem na IE, FF i Chrom były dobre jakieś 3wersje temu, ale czego się spodziewać, jak się nastawili kto więcej aktualizacji w tygodniu zrobi.
Tyle ;]
edit:
po wyczeszczeniu ciasteczek, danych przeglądraki wracasz do podstawowych ustawień czyli g-1 i wlączony dźwięk w grze.
Aunerina
08.09.2012, 15:29
Poznańczyk, rozumiem, ze przyjaąes posade w supporcie...
Nie wiem po co to piszesz copiszesz , ale ja raczej nie narzekam na problemy techniczne a skoro juz to robie to chyba mam powód.
I nie opowiadaj mi ze widzisz wszystkie kilka tysiecy nicków tych co zawsze.
Nosferatka
08.09.2012, 15:35
Błąd może pojawiać się gdy masz słabe połączenie z internetem. Osobiście to często mi się zdarzało. Ewentualnie opcja Poznańczyka też jest prawdziwa. Mi chodzi g7 normalnie.
Poznańczyk
08.09.2012, 15:45
[14:56] Wiadomości: Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się
to tyle codo dzialania czegokolwiek od kilku gdzin. I ma to zdecywana wiekszosc.
Taki komunikat pojawia się, w momencia otrzymania bana.
Poznańczyk, rozumiem, ze przyjaąes posade w supporcie...
Nie wiem po co to piszesz copiszesz , ale ja raczej nie narzekam na problemy techniczne a skoro juz to robie to chyba mam powód.
I nie opowiadaj mi ze widzisz wszystkie kilka tysiecy nicków tych co zawsze.
Kilka tysięcy nie, ale te samo co zawsze jak tylko zaglądam na G-7, skoro nie działa tobie na jednej przeglądarce kombinuj na innych.
Co do posady w supporcie, to nie przyjąłem, bo gdybym tak zrobił to dzisiaj miał bym wolne, do samego poniedziałku i do owego poniedziałku nie spodziewał bym się jakiejkolwiek odpowiedzi.
Aunerina
08.09.2012, 15:50
hm, jestem w pracy, spradzilam dla zasady na siedmiu komputerach, w kilkunastu przegladarkach:P
Mam idealne połaczenie z netem.
widac dostałam bana:P
tylko jak sie dostaje bana to tez jest dodatkowe info:P
-----------------
EX_Deirdre
08.09.2012, 17:06
Problem z czatem jest spowodowany lagami serwera, jest on obciążony, więc czat pada. Trwają prace nad rozwiązaniem problemu, proszę o cierpliwość.
Zamykam.