Zobacz pełną wersję : Ujemna liczba bezrobotnych osadników?
Nie wiem o co chodzi ani jak mam to rozumieć skoro jest limit populacji (wojsko + pracujący osadnicy) ma mieścić się w granicy naszego limitu poprzez budowane rezydencje to dlaczego ja mam -48?? tak nagle? co brakuje mi teraz 48 i będzie mi stać z produkcja?
Tak się dzieje gdy nagle brakuje miejsca dla osadników. Też tak miałem, Ci dla których nie ma miejsca lądują w gwieździe(w ten sposób miałem premię +168 osadników). Aby wszystko wróciło do normalności wystarczy, że dodasz 48 osadników(lub poczekasz aż sami się zrobią, pod warunkiem że masz miejsca dla nich) i wyjdziesz na zero, w przeciwnym wypadku żaden nowo wybudowany budynek nie będzie pracował.
Nie miałeś przyoadkiem zadania w którym należało pobrać osadników ?
no własnie, to jest bardzo dziwne, bo skoro przy zadaniach typo pobierz z magazynu X surowca, nie można go wypełnić jeśli sie nie ma X albo wiecej w magazynie, a z ludzmi jest tak ze czy masz czy nie masz to da rade to zrobić i w ten sposób jesteś na minusie.