Zobacz pełną wersję : nie można się zalogować do gry
nie wiem co sie stało ale przed godziną 21.00 nagle wywaliło mnie z gry po czy nie da się wejść. na strone tak na logowanie tak ale później wywala mnie z powrotem do strony logującej i pisze połączenie z serwerem zerwane. prosimy wcisnąć ok. i tak juz prawie od pół godziny i nic
Piszcie od razu do supportu. i wpis tutaj na forum.
Joriruje
02.09.2012, 21:25
U mnie to samo. Może jakiś update przed poniedziałkiem.
Gawrys-33
02.09.2012, 21:26
Mam to samo.... takze to cos powaznego raczej.....
Podczas kliknięcia przycisku "Graj" ładowanie dochodzi do momentu gdy pisze "Uruchamianie kolejki logowania, a potem wyskakuje mi błąd : "Połączenie z serwerem zostało zerwane". Dodam, że wcześniej zalogowałem się normalnie, grałem ok. godziny, wylogowałem się i już nie mogę wejść do gry. Co się dzieje? Jak to naprawić?
P.S. Gram na serwerze "Czarci Gaj"
P.S. Mój kolega loguje się do gry, bez najmniejszych problemów.
I u mnie też to samo, próbuje się zalogować i niestety wywala do strony głównej...
Gawrys-33
02.09.2012, 21:30
Widze ze tylko chyba serwer czarci gaj ma problem.....
Pampers123
02.09.2012, 21:33
bez kitu wywaliło mnie o 21.18 i tak czekam i lipa:/
a juz myslalem ze mam cos z netem, u mnie to samo i w tym samym czasie
loook4me
02.09.2012, 21:36
potwierdzam czarci gaj wywaliło - nie można się zalogować - przerwane połączenie
Gawrys-33
02.09.2012, 21:38
to przykre... tym bardziej ze gram w przygode ......a czas leci..... pewnie cos z serwerem ....i pewnie potrwa to kilka godzin....
Tak, Ja takze nie mogę wejść, a premie czekaja:P
Skuter-DJ
02.09.2012, 21:42
mnie własnie 10 min temu wywaliło z gry
a czas na przygodzie leci
Tak, mnie także wywaliło, a miałam wymieniać premie i czas na spanie :P
Pampers123
02.09.2012, 21:44
w 'porada dnia'powinna znajdowac sie ikonka z "%" obciazenia serwera graczami:/
TingeR2012
02.09.2012, 21:48
Mozecie juz sie zalogowac umnie dalej ten sam problem ciagle staje mi gra w oknie logowania macie tez jeszcze tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
loook4me
02.09.2012, 21:51
Niedziela noc - chyba pora powiedzieć dobranoc i czekać kiedy obsługa wstanie i przyjdzie do pracy
maja to gdzieś chyba. nie ma żadnej wzmianki o awari, przenosinach serwa czy jakiś zmianach. Pieniądze tylko umieją kasować i nic więcej
Ja też loguje się bez problemu do gry, problem mam gdy chce wejść na przygodę, wówczas mam komunikat o jakim wspomniałeś.
Nie jest to wina z Twojej strony, globalny problem jak widzę dotknął wielu osadników. Próbuj dalej wejść, możesz spróbować zresetować
przeglądarkę.
TingeR2012
02.09.2012, 21:51
Ja tez dalej nie moge sie zalogowac nie wiem czy serwer padl czy z kompem cos jest odpiszcie czy tez tak macie co jest grane ????
Pampers123
02.09.2012, 21:52
u mnie nadal jest ten problem:/
Pampers123
02.09.2012, 21:54
wylij sms a dostaniesz siamenty ale jak pada serw no nie przeprosza:/
Gawrys-33
02.09.2012, 21:55
a czy ktos napisal do supportu bo nie wiem czy pisac.....???
server przeciazony jest dlatego wywala
Pampers123
02.09.2012, 21:58
ale powinni zrobic ikonke w okienku"porada dnia' na temat % przeciazenia serwera:/
no napisz do nich zeby zrobili
marsjanin
02.09.2012, 22:13
aga jak sie do ciebie wchodzi to mnie wywala tak ze nie idzie ci koszy postawic:)
Mam to samo... a można jakoś zmienić serwer?
Pampers123
02.09.2012, 22:21
nie mozna:/ mozna zaczac od nowa na innym:
mam podobny problem..... "uruchamianie kolejki logowania" ...... dalej tylko "odświerz strone"..... i strona główna...... i w kółko to samo....
Dzięki za info Pampers:)!
Czyli dzisiaj z gry nici...?? :(
ja mam to samo...od 2h wisze na logowaniu i tylko nacikasm na zmiane "graj" i "ok" ... ;/
Racja. Żadnej informacji oraz przeprosin za chwilowe utrudnienia - pracujemy nad rozwiązaniem problemu etc. Niedziela wieczór i mają to gdzieś.
ciekawe czy cos dostaniemy w zamian...caly tydzien loguje sie codziennie by costam na koncu dostac...a tu w ostatnim, 7 dniu nie ma opcji by wejsc do gry...
jazdaa84
02.09.2012, 23:07
tam wejsc do gry, u mnie tyle kopalni i mennic piecy wszystko idzie i stratny wiele jestem
Pampers123
02.09.2012, 23:08
chyba raczej dobranoc.....
kaliforni
02.09.2012, 23:09
kurcze kopalnia złota mi się wyeksploatuje, a postawienie nowej na 5 lvl to 10.000 młotków. masakra jak nie wyłaczę jej do rana
no to nie szukam dalej, ja tez wyleciałem
- zainstalowałem na świeżo Flesha
- sprawdzałem IE i Firefoxie
azrafrael
02.09.2012, 23:15
Witam klepnąłem drugi zamek na czarnych, przygoda sie skończyła i dc od razu...... wywaliło z gry. Wyczyściłem pliki stron, próbowałem z innych przeglądarek nic;/ nie otwiera kolejki logowania , co sie dzieje??
Pampers123
02.09.2012, 23:16
BUUUBA u nich sie stała
Tuptusica
02.09.2012, 23:16
Widzę, że nie tylko mnie wywaliło o 21-szej. Szkoda, duże straty będą.
Pampers123
02.09.2012, 23:17
serw muli sie albo padł ale raczej padl
Ja też nie moge sie zalogować. Znajomy spokojnie sie przed chwila zalogowal. Poprosilem zeby rzucil mi pare buffow, jak wlazl do mnie to go z gry wywaliło :(
Pampers123
02.09.2012, 23:23
to juz tak chwile po 21...
Ja też nie moge sie zalogować. Znajomy spokojnie sie przed chwila zalogowal. Poprosilem zeby rzucil mi pare buffow, jak wlazl do mnie to go z gry wywaliło :(
Potwierdzam :) Problem dotyczy konkretnych kont chyba bo nawet wejsc do kolegi na wyspe nie mozna :)
kolunio22
02.09.2012, 23:37
U mnie to samo... mam nadzieję, że zrobią jakiś event za to...
u mnie tez zrywa połaczenie a akurat zostało tylko 10 godzin do zakonczenia przygody... wtf co za zal
Piotru70
03.09.2012, 00:53
Jak wiadomo Adobe Flash Player i najnowsze odpowiedniki do niektórych przeglądarek po aktualizacji mają problem z wieloma stronami internetowymi. Więc polecam Usunąć przeglądarkę i zainstalować ze starszymi sterownikami.
blumblamciu
03.09.2012, 01:17
Kurde, to nie wina flasha, bo probowałem na rożnych przeglądarkach, kompach, IP, a konto mojej dziewczyny normalnie śmiga i działa na tych kompach, tylko kurna moje nie działa. Mejl do supportu poszedł, oczywiście cisza w temacie. A poza tym udało mi się na chwilę zalogować, po czym mnie wywalilo i dupson, nie mogę się już zalogować, wieć WTF?!
pietia086
03.09.2012, 01:26
Mam ten sam problem 4 godziny sie mecze i nic.zalogowalem sie wczytuje i lipa nie udalo sie polonczyc wyskakuje chyba serwer padl bo caly dzien takie lagi byly ze szok...oby szybko to naprawili
blumblamciu
03.09.2012, 01:28
Od 20 nie mogę się zalogować, wykluczyłem problemyt techniczne (dziewczyna na swoim koncie, na moim kompie, mogła się zalogować i zagrać), więc się grzecznie pytam WTF?!
blumblamciu
03.09.2012, 01:32
No to chyba jesteśmy pechowcami, bo dziewczyna też jest na czarcim geju i bez problemu może grać. Kurde, i żadnego info, ani nic, ładnie nas gdzieś mają...
no ja mam to samo tez nie moge sie zalogowac.... eh.... :(
pietia086
03.09.2012, 01:40
czarcim gaju :D duzo osob nie moze wejsc:/ cos sie popsulo delikatnie mowiac....szkoda ze pul dnia w plecy i same straty ani wymienic sie koszami eee brak slow.Teraz to tylko isc spac bo rano pewnie dopiero naprawia......wrrrr
rowniez od 20 do tej pory nie moge sie zalogowac, konczy mi sie czas na przygode ktora mialem zrobic wieczorem wiec poraz kolejny dziekuje supportowi tej gry:)
ostatnio jak z***alo mi sie logowanie nie moglem wejsc do gry przez tydzien, naprawilo sie dopiero na konserwacji serwera, support odpowiedzial po 9 dniach..
Skuter-DJ
03.09.2012, 04:31
oby dzisiaj naprawili bo sporo popłyne
od przygody poprzez 3h na odnowienie wszystkiego
no i dzienne logowanie żeby miało ciągłość
blumblamciu
03.09.2012, 04:57
Juz dziala, strety min niedoladowanie kopalni zlota na 5 poziomie, 10k narzedzi poszlo...
Jurek12345
03.09.2012, 08:39
W grze powinno być płatne dobrowolne ubezpieczenie na wypadek awarii, takiej jak dzisiaj. Nie pierwszej zresztą i nie ostatniej zapewne. Ja tam nie zostawiam w kopalnio na 5lvl złóż na min 24 godz. Strzeżonego PB strzeże :)
Fredeczek
03.09.2012, 10:36
U mnie to samo od wczoraj!
O ile wczoraj mogłem bez problemu wejść do gry i zrywało połączenie przy próbie wejścia na przygodę, o tyle
dzisiaj w ogóle do gry dostać się nie mogę, nieaktywny button GRAJ - żadnej reakcji po jego kliknięciu.
VaanDee, jakiej przeglądarki używasz? Czy problem występuje również na innych przeglądarkach, czy może tylko na jednej?
dziubek123
03.09.2012, 15:42
Problem wydaje się być ogólny, bardzo dużo ludzi zgłaszało identyczne zachowanie, ale zauważyłem ze Mozilla gorzej się zaczęła zachowywać , na ie jeszcze jakoś szło ale masakryczne lagi.
Na Mozilli wywalało błąd odczytu cookie albo zrywało połączenie. Kasowanie cookie nie dawało żadnych rezultatów.
Osoby które nie odebrały zaproszenia do przygody w tym czasie wiszą , tzn w przygodzie pokazuje aktywność ale u osoby zaproszonej przygody nie ma.
tzn. tak jest w moim przypadku.
dziubek123, a jakiej wersji używasz? 14.0.1, czy może jakaś nowsza?
Mam identyczny problem a używam firefox mozilla wersja15.0.0.4619 być może to jest przyczyną problemu ????
A więc zostałem zmuszony do zainstalowania opery na której setllery działaja, czekam na info kiedy bedzie gra znowu działać na firefoxie ^^
Win 7 64bit
Google Chrome 21.0.1180.89 m
"Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum."
Nie będę instalował innej przeglądarki, więc zepnijcie się i to naprawcie ;)
jerry1333
04.09.2012, 18:24
Podobnie jak kolega wyżej, problemy z logowaniem. Najlepsze jest to, że dzisiaj o 16 w pracy jeszcze mogłem się zalogować (ta sama przeglądarka i system).
Chrome 21.0.1180.89
Win 7 64bit
//Edit
Powodem problemów jest funkcja "Zablokuj pliki cookie i dane z witryn innych firm" w ustawieniach prywatności przeglądarki.
VaanDee, jakiej przeglądarki używasz? Czy problem występuje również na innych przeglądarkach, czy może tylko na jednej?
Problem tego samego dnia sam się rozwiązał, ale odpowiadając na pytanie to korzystam z Chrome w wersji 14, system XP Pro SP 3
Nie pomogło wówczas ponowne logowanie się czy restart przeglądarki, dopiero restart systemu okazał się pomocny. Nie sprawdzałem
jak zachowuje się gra na innej przeglądarce.
Dziś z kolei mam inny problem, właściwie to chciałem założyć nowy temat, ale sytuacja jaka mnie zastała pasuje jak ulał do obecnego wątku.
Po zalogowaniu się strona jakby nie załadowała się w pełni, nie będę próbował tego opisywać, po prostu to pokażę:
http://screenshooter.net/4787714/jjpkyxa
http://screenshooter.net/4787714/qotfpla
Nie pomógł relog i restart przeglądarki, wspomnę jeszcze, że dopiero teraz czyli od niespełna tygodnia mam jakiekolwiek problemy z grą,
wcześniej tj przez pierwsze miesiące gry absolutnie nic podobnego lub w jakimś stopniu utrudniającego grę mi się nie przytrafiło.
// edit
Na przeglądarce FF 14 wszystko jest ok, ale dla mnie to żadne rozwiązanie gdyż, korzystam z Chrome
// edit
Problem opisany powyżej rozwiązał się sam.
Od kilku dni mam opisany wyżej problem. Przy próbie logowania (na 7 chrome i na xp mozila) za każdym razem wyskakuje mi komunikat: "W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować później". Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
szamanta
08.09.2012, 08:46
o! też mam od kilkunastu dni podobny problem - "obszar serwera uszkodzony - w tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
PanCzarny
28.09.2012, 21:29
udalo sie jakos rozwiazac ten problem?
Tomasini35
29.09.2012, 00:20
Miałem ten sam problem, u mnie wystarczyło ustawić zegar i datę w pasku startowym, gdyż wcześniej to zmieniłem.
W przypadku komunikatu "obszar serwera uszkodzony" należy kontaktować się bezpośrednio z Supportem:
account.support@thesettlersonline.pl