PDA

Zobacz pełną wersję : Ban za "Wysyłanie ofert o sprzedaży rezydencji na allegro"

QwertusMaximus
31.08.2012, 20:30
Witam. Nastąpiła kuriozalna sytuacja. Dostałem bana za "Wysyłanie ofert o sprzedaży rezydencji na allegro". Oczywiście nic takiego NIGDY nie miało miejsca. Nigdy nikomu nie proponowałem sprzedaży przedmiotów z gry na allegro. Nawet nikomu nie wysłałem ANI JEDNEGO przemiotu ze sklepu mimo, że mam kopalnię klejnotów a wydobyłem już ponad 3k klejnotów z kopalni. Więc niby jak miałem je sprzedawać?!?!??

Co mogę zrobić? Gdzie się odwołać? Przecież to chore aby bez żadnych dowodów, na podstawie nie wiem czego (posiadania kopalni klejnotów?) dać komuś bana.

Rashaz
31.08.2012, 20:41
http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
wybierz formularz kontaktowy lub napisz na poniższego maila:
account.support@thesettlersonline.pl
na forum nikt Ci nie pomoże; swoją drogą jakbym wyłożył ponad 3 stówki na grę i dostał bana za nic to bym się trochę zdenerwował, jeśli mówisz prawdę to pewnie dostaniesz jakieś zadośćuczynienie ;]

QwertusMaximus
31.08.2012, 20:51
Ręce opadają nikomu nie polece tej gry. To jest po prostu chamstwo. Czuję się okradziony.

Piotru70
31.08.2012, 22:51
Jeżeli dostałeś Bana za handel kontem lub kontem premium (kryształy) to ban został rozpatrzony przez kilka osób i to nie jakiś tam moderatorów. I jeżeli ich zdaniem handlowałeś kryształami tzn że nimi handlowałeś i bana dostałeś słusznie. Jeżeli bana nie dostałeś słusznie, to wydaje mi się że byłbyś zdziwiony ale nie oburzony, co za tym idzie nie napisałbyś tego drugiego postu: "Ręce opadają nikomu nie polece tej gry. To jest po prostu chamstwo. Czuję się okradziony. ". Po tej wypowiedzi można wyciągnąć prosty przekaz, boisz się napisać do supportu że wystąpił u nich jakiś błąd wiedząc że jesteś na straconej pozycji, więc robisz zamieszanie na forum aby nagłośnić sprawę i zniechęcić ludzi do gry. Jednak twoje podejście nikogo nie obchodzi, gdyż już wcześniej były tematy odnoście banów i był masywny przekaz że nikogo to nie obchodzi, bo to są sprawy twoje i Ubisoft. Gratuluję Bana. A tyle kasy się wtopiło :P

Hakardrag
31.08.2012, 22:55
No i w końcu sie wzięli za cwaniaków którzy chcą tu zarabiać złotówki na tej fajnej grze ;)

Piotru70
31.08.2012, 23:01
Mi to właściwie nie robi różnicy, bo ja tak czy siak na tym nie korzystam. Ale dla samego faktu, taki gracz niszczy zaplanowany system zarobku na grze dla producenta. Wiec wiadomo że to nie tyle ze powinno skutkować banem ale nawet odszkodowaniem przyznanym przez sąd. Takie jest moje zdanie. Bo jak by nie spojrzeć to to jest kradzież w świetle dochodów producenta czy skarbu państwa (podatek od dochodu). 5 lat z miejsca i na kaszuby. Aby nauczył się żyć uczciwie. :P

QwertusMaximus
31.08.2012, 23:21
Tu was zasmucę bo do supportu napisałem. I mam nadzieję że konto zostanie odblokowane. Więc rozkmina się nie udała :)

Ale analiza godna podziwu. Pisałem posty w emocjach bo się wkurzyłem. Pewnie każdy by się wkurzył gdyby zapłacił nie małe pieniądze i niesłusznie dostał bana w dodatku w piątek o 20 gdzie support w weekend nie pracuje :)

Koziol1990
31.08.2012, 23:58
Powiem ci kolego, że ja dostałem ostatnio bana za uzywanie programu do handlu, support zblokował konto na stałe, i nawet nie raczy udowodnić że go używałem, choc widziałem go tylko na aukcjach allegro. Tłumaczenie nie wystarczają, teraz powołali się na to ze w kazdej chwili mogą zamknać mi konto bez powodu. Rownież nie polecam.Całe szczescie ze tych darmozjadów nie nakarmiłem realna kasa. Ludzie za multikonta dostaja mozliwosc wybrania konta na którym chcą gra, a czlowiek uczciwy dostaje bana za nic.

Piotru70
01.09.2012, 00:17
Koziol1990 sam się przyznałeś ze miałeś styczność z takim programem. Wiec kogo tutaj ściemniasz...

Koziol1990
01.09.2012, 00:47
Gdzie ci powiedzialem ze taki program uzywałem? co? Nawet jakbym to prosze o dowody od tygodnia a oni nie sa w stanie mi dać ich. Nigdy nie uzywalem wiec czekam na te dowody ich...

grim_reaper
01.09.2012, 12:11
Jest faktycznie wielu graczy uzywajacych roznych sposobow na "ulepszenie sobie gry" i takie osoby powinny byc karane , ale powinna tez byc udowodniona wina , a nie ze " Fredek z fabryki kredek " powie ze ten czy ow tak robi i tak jest , lub ze komus z supportu sie tak wydaje wiec - ban . Najmniej pokrzywdzeni sa pewnie winni , bo ci dobrze sie kamufluja. Kolesie , ktorzy wciskaja nowym graczom linki do zlodziei kont jakos nie sa namierzani , a juz niejedna osoba konto przez nich stracila, nie twierdze oczywiscie ze nie ze swojej winy, ale skoro ja i moja zona musimy zglosic ze gramy we dwoje to czemu takiego delikwenta po IP nie mozna namierzyc?

daveandnokia
01.09.2012, 12:16
Piotru70,
nawet jeśli używał, support musi wykazać dowód, że używał takowego programu. Bo jak na razie to, według mnie, Koziol1990 ma rację, dostał bana za nic, a nie raczą udowodnić tego choćby jednym argumentem. Po drugie, pisze przecież w jego poście nad Twoim, iż tylko widział taki program na allegro i nic więcej...

ksiaze
01.09.2012, 12:34
To co można czego nie można to nie niech ktoś napisze, bo nie kumam. Xaar ostatnio mówił, że ogłaszanie sprzedaży kodów na g7 jest zakazane, ale transakcje już nie - nie rozumiem polityki BB niby czemu ? Przecież każdy kupuje rezydencje od kogoś za diamenty to jest norma. Gracze, którzy skupują kody i sprzedawają te kody lub przedmioty za nie dawają zarabiać firmie i to niezłe pieniądze - właściwie to jest ich główny zarobek, więc o co chodzi Ubisoftowi ? Może mi ktoś to wytłumaczyć ? Jeszcze rozumiem handel surowcami typu monety, granit za realna kasę na allegro, bo zamiast kupować kody z pudełek czy smsów gracze będą zaglądać do allegro.

QwertusMaximus
01.09.2012, 13:31
Dobra przeanalizowałem sytuację i już chyba wiem o co chodzi :(

Dostałem bana za wysyłanie ofert o sprzedaży a nie za sprzedaż na allegro. Źle to zrozumiałem. I faktycznie jeden jedyny raz przez własną głupotę zadałem pytanie na chacie które brzmiało mniej więcej tak:

"[link do aukcji allegro z rezydencją] Czy to legalne?" Bo nie wiedziałem że nie legalne widząc ile aukcji jest na allegro więc zadałem pytanie.

Otrzymałem odpowiedź że to nie legalne i więcej nigdzie tych linków nie wklejałem. Był to jeden jedyny raz w ciągu 2 miesięcy gry.

Po prostu w pośpiechu wkleiłem bezmyślnie linka do aukcji zamiast zadać pytanie czy handlowanie przedmiotami na allegro jest legalne. I na moje nieszczęscie nie został wygwiazdkowany :( A ktoś pewnie to podłapał i wysłał do supportu. Jestem jeszcze ciekaw czy nie zostało to celowo wyrwane z kontekstu i czy jest moje pytanie "Czy to legalne?".

I pewnie za to mam bana. Za jednego głupio wklejonego linka. Jeszcze zobaczę co support odpowie ale widząc co niektórzy piszą to pewnie mogę się porzegnać z grą..

Choć moim zdaniem to niesprawiedliwe aby za jednego głupio wklejonego linka banować bez ostrzeżenia. Ale pewnie nie mam co liczyć na wyrozumiałość nawet jak po tym zdarzeniu ani razu się to już nie wydarzyło...

Herr_Uther
01.09.2012, 16:46
Na ile znam życie to dziwnym trafem link do allegro który podałeś, niby to pytając się "czy to jest legalne?", należy na allegro do osobnika o ksywie Qwertus który handluje rzeczami premium z TSO :-) Taki dziwny zbieg okoliczności :-P

A swoją drogą - po co się pytasz czy handel przedmiotami z gry na allegro jest legalny? W każdej płatnej grze jest to nielegalne

To co można czego nie można to nie niech ktoś napisze, bo nie kumam. Xaar ostatnio mówił, że ogłaszanie sprzedaży kodów na g7 jest zakazane, ale transakcje już nie - nie rozumiem polityki BB niby czemu ? Przecież każdy kupuje rezydencje od kogoś za diamenty to jest norma. Gracze, którzy skupują kody i sprzedawają te kody lub przedmioty za nie dawają zarabiać firmie i to niezłe pieniądze - właściwie to jest ich główny zarobek, więc o co chodzi Ubisoftowi ? Może mi ktoś to wytłumaczyć ? Jeszcze rozumiem handel surowcami typu monety, granit za realna kasę na allegro, bo zamiast kupować kody z pudełek czy smsów gracze będą zaglądać do allegro.

Pudełko kosztuje niecałe 40 zł a daje bonusy za ponad 120 - więc jest oczywistym, że osoba która kupi 200, 300 pudełek, powyciąga z nich kody, doładuje sobie konto i sprzedaje tak uzyskane diamenty/przedmioty premium na alledrogo nie tylko osłabia popyt na przedmioty premium kupowane "legalnie" w szopie, ale też przyczynia się do strat firmy gdyż wiadomo, woleli by sami sprzedać w item szopie ludziom te klejnoty za 120 złotych niż żeby jakiś "pirat" wykupywał je za 40 a sprzedawał za 120... A drukowanie i rozprowadzanie pudełek niestety kosztuje firmę sporą kasę, w przeciwieństwie do przedmiotów z szopu które są niemalże za darmo (kosztują tylko tyle, co obsługa płatności/smsa)

QwertusMaximus
01.09.2012, 17:07
Musiałbym upaść na głowę aby wiedzieć o tym, że jest coś nie legalne i jeszcze pytać o to na oficialnym chacie i jeszcze to reklamować. W dodatku rozumiem gdybym próbował reklamować cos reguralnie. Ale jeden przypadkowy link? Który w dodatku zaraz zniknął w spamie wiadomości?
W dodatku z tego co pamiętam w aukcji było sprzedane sporo rezydencji a ja nikomu nic nigdy nie wysyłalłem i można to sprawdzić.

Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, zobaczymy co powie support.

Piotru70
01.09.2012, 17:44
A mi się wydaje że bany dostaliście słusznie, ale ze względu że jesteśmy w świecie gdzie sądownictwo opiera się na dowodach to chcecie to wykorzystać. Nawet logiczne posunięcie, lecz niezbyt mądre. Prostym przykładem mogła by być sprawa sądowa w której raczej byście dużo stracili, nie tyle że blokady na IP ale też do zapłaty odszkodowania. Herr_Uther jest jedyną osobą która powiedziała coś sensownego. Jestem zdania ze jeden i drugi dostał bana słusznie chyba że zaszłą pomyłka, ale nie wydaje mi się aby osoby któe siedzą raczej za biurkiem pod krawatem. Znający się na informatyce wystarczająco dobrze za czim idzie znajomość hackerstwa, ale nie do włamywania się na komputery lecz bardziej zabezpieczanie serwerów. I wydaje mi się że takie osoby nie dadza się oszukać przez kilku pachołków które wpadły na pomysł że tu coś kupią drożej sprzedadzą podadzą lewe linki i będzie cacy. Ludzie gdybyście byli niewinni to nie spamowalibyście na forum a odwołanie do bana zostało by rozpatrzone w kilka dni. Nikomu nie wciśniecie swojej bajki ze nie handlowaliście niczym bo jeżeli support w to nie wierzy to ja też...

QwertusMaximus
01.09.2012, 17:47
A mi się wydaje że bany dostaliście słusznie, ale ze względu że jesteśmy w świecie gdzie sądownictwo opiera się na dowodach to chcecie to wykorzystać. Nawet logiczne posunięcie, lecz niezbyt mądre. Prostym przykładem mogła by być sprawa sądowa w której raczej byście dużo stracili, nie tyle że blokady na IP ale też do zapłaty odszkodowania. Herr_Uther jest jedyną osobą która powiedziała coś sensownego. Jestem zdania ze jeden i drugi dostał bana słusznie chyba że zaszłą pomyłka, ale nie wydaje mi się aby osoby któe siedzą raczej za biurkiem pod krawatem. Znający się na informatyce wystarczająco dobrze za czim idzie znajomość hackerstwa, ale nie do włamywania się na komputery lecz bardziej zabezpieczanie serwerów. I wydaje mi się że takie osoby nie dadza się oszukać przez kilku pachołków które wpadły na pomysł że tu coś kupią drożej sprzedadzą podadzą lewe linki i będzie cacy. Ludzie gdybyście byli niewinni to nie spamowalibyście na forum a odwołanie do bana zostało by rozpatrzone w kilka dni. Nikomu nie wciśniecie swojej bajki ze nie handlowaliście niczym bo jeżeli support w to nie wierzy to ja też...

Naucz się czytać ze zrozumieniemm :)

ksiaze
01.09.2012, 18:29
Pudełko kosztuje niecałe 40 zł a daje bonusy za ponad 120 - więc jest oczywistym, że osoba która kupi 200, 300 pudełek, powyciąga z nich kody, doładuje sobie konto i sprzedaje tak uzyskane diamenty/przedmioty premium na alledrogo nie tylko osłabia popyt na przedmioty premium kupowane "legalnie" w szopie, ale też przyczynia się do strat firmy gdyż wiadomo, woleli by sami sprzedać w item szopie ludziom te klejnoty za 120 złotych niż żeby jakiś "pirat" wykupywał je za 40 a sprzedawał za 120... A drukowanie i rozprowadzanie pudełek niestety kosztuje firmę sporą kasę, w przeciwieństwie do przedmiotów z szopu które są niemalże za darmo (kosztują tylko tyle, co obsługa płatności/smsa)

Idąc na targ mogę sobie znaleźć stoisko ziemniaków w promocyjnej cenie wykupić wszystko i założyć stoisko obok tamtego promocyjnego i sprzedawać po normalnej cenie - wolny rynek nikt nie ma prawa mi nic zrobić. Po za tym ponad 90% graczy nie wyda na grę złotówki, ale za to właściwie każdy kupuje sobie przedmioty premium od kogoś kto skupuje diamenty (patrz głównie rezydencje) - z stąd jest głównie sprzedaż kodów, pudełek ! Jak myślisz jakby był zakaz tego to Ubi by zyskało ?

Fragment regulaminu:
Handel w rzeczywistości
Wszystkie konta graczy należą do firmy Ubisoft Blue Byte. Wszelkie próby, udane bądź nie, sprzedaży konta, dóbr oraz innych usług mogą doprowadzić do wykluczenia wszelkich powiązanych ze sobą w tym procederze kont. Doprecyzowanie kilku kwestii:
Prezenty ze Sklepu (interfejs gry)
Interfejs gry udostępnia możliwość przesyłania prezentów ze Sklepu innym graczom. Prezent to prezent, więc jeśli ktoś decyduje się na transakcję "dam X za prezent ze Sklepu", robi to na własne ryzyko. Support nie będzie mógł zaoferować zwrotu utraconych w ten sposób surowców/dóbr. Oczywiście nie oznacza to, że oszust zostanie bezkarny - taką sytuację należy zgłaszać do Supportu.
Kupony z wersji pudełkowej
Sprzedaż Kuponów z wersji pudełkowej za surowce nie jest dozwolona, można jednak wręczać je innym graczom za darmo, w formie prezentu.
Kody SMS premium
Handlowanie kodami SMS stanowi poważne naruszenie obowiązujących zasad. Chcąc chronić graczy przed ewentualnymi nadużyciami, postanowiliśmy zabronić takiej aktywności.

Na prawie się nie znam, ale interpretacja moja jest taka - handlować tym nie można (a teoretycznie w zasadzie nie idzie xD) ale wysyłać sobie prezenty można ... czyli de facto "handlować" można. Jak źle rozumiem niech ktoś mnie poprawi.

Piotru70
01.09.2012, 19:00
Kodami promocyjnymi, kontami, i wszelkimi innymi dobrami które są własnością Blue Byte w grze jak i na stronach aukcyjnych rozumiem. Ale jak już wspomniałeś zakupiony przedmiot w item shopie, powiedzmy np. Rezydencja, wydaje mi się że jest legalna do handlowania w grze za surowce np. "monety". I nie wydaje mi się aby producenci mieli za złe graczom takie transakcje, gdyż osoba która kupiła tą rezydencje za kryształy jest jej prawowitym właścicielem. Bo kryształy to nie jest nic innego jak odzwierciedlenie pieniędzy które wysłaliśmy im na konto. Co za tym idzie, to to ze mamy prawo w w grze na handlu sprzedać innemu graczowi za wirtualne surowce które w rzeczy samej odwrotnie do kryształów są własnością firmy Blue Byte Jednak jak wiemy dostajemy co tydzień te 45 kryształów, przy czym można by się zastanawiać czy są one w tym przypadku własnością producenta czy już gracza.

exoo
01.09.2012, 19:51
Teoretycznie masz rację, praktycznie NIC nie należy do gracza.

Można wpłacić dowolną ilość pieniędzy i uzyskać złudzenie, że coś się nabyło i posiada się jakieś prawa (bo logika tak podpowiada). Otóż nie. Po zakończonej transakcji pieniądze gracza należą nieodwracalnie i w 100% do BB. A gracz? Hm... "ma" wirtualne przedmioty. To znaczy tak mu się tylko wydaje, bo prawnie nie ma niczego.

A teraz konkurs: zapraszam do zapoznania się z "aktami prawnymi" regulującymi warunki gry, tj. "Zasady użytkowania", "Zasady ogólne" i "Zasady gry". Niech ktoś spróbuje wskazać gdzie w tych dokumentach zawarto prawa użytkownika i wyjaśniono co tak naprawdę nabywa użytkownik wydając prawdziwe pieniądze w "sklepie" BB i jakie są warunki reklamacji transakcji.

QwertusMaximus
01.09.2012, 20:00
Podobna sytuacja była z zakazem odsprzedaży gier zakupionych przez Steam i Origin. Okazały się one bezprawne. I pewnie podobnie będzie w końcu z przedmiotami kupionymi za wirtualną walutę którą kupiło się za realne pieniądze.

A Ty kolego Piotru70 nie czytasz ze zrozumieniem ponieważ wyraźnie napisałem jaki był PRAWDOPODOBNY powód mojego bana - wysłany link do allegro na chcacie w grze. Więc czytaj uważniej. Nikt mi nie zarzucił żanego oszustwa, ani kradzieży. Zarzucono mi "Wysyłanie ofert o sprzedaży rezydencji na allegro". I z tym się zgodze bo faktycznie taka sytuacja miała RAZ miejsce. Czy support podejdzie do tego ze zrozumieniem to się okaże.

Herr_Uther
01.09.2012, 20:27
@ksiaze - masz troszkę hmm... gimnazjalne (bez urazy) podejście do ekonomii i prawa i stąd zły przykład podany przez Ciebie. Postaram się naprostowac Twoje błędne podejście do tematu: BB ma MONOPOL na "produkcję" diamentów - jedynym legalnym źródłem jest zakup u nich za cenę, jednak firma daje "bonus", dla zachęty (na takiej samej zasadzie jak pierwsza dawka narkotyku u dilera - za free żeby klient się uzależnił) w postaci pudełka w którym za 40 zł dostajemy bonusy na łączną sumę 120 zł. Są one (same w sobie) nic nie warte, bo jedynym celem kupowania silosów, młynów etc jest uniezależnienie produkcji od męczącego klikania i odnawiania złóż a do tego potrzebuje się tych budynków kilkanaście, podobnie jest z szybkim generałem - co z tego, że on przyjdzie 15 minut wcześniej skoro i tak musimy czekać pełne 30 minut na resztę armii. Dlatego żeby mieć niezalezną gospodarkę musisz zrobić zakupy w item szopie, ale jeżeli kupujesz kilkanaście takich pudełek też wyjdziesz na swoje a i firma zarobi. Sęk w tym, że osoby które kupują hurtowo pudełka nie wykorzystują je dla siebie tylko odsprzedają je innym a zarobione pieniądze inwestują nie w item szop, tylko znowu w te pudełka - cały czas mając zysk kosztem BB, które traci potencjalnych klientów item szopu (czyli swojego głównego źródła zarobku) a musi dokładać kasę na drukowanie i rozsyłanie pudełek z grą (które to pudełka nie są jej głównym źródłem dochodu).

A co do Twojej interpretacji prawa - jeżeli dasz komuś "prezent" o wartości powiedzmy 100 zł za darmo a ten ktoś da Ci "prezent" również o wartości 100 zł i również za darmo - de facto nie był to handel ale oczywiście tylko "na papierze".

@QwertusMaximus - widze jest powolny postęp w przyznawaniu się do winy, najpierw mówiłeś że absolutnie nie wiesz co i jak, potem że coś tam kiedyś raz napisałeś a teraz już przyznajesz że RAZ sprzedałeś rezydencje na allegro, ciekawe co usłyszymy jutro jaką wersję "prawdy" z tej sytuacji...

Rashaz
01.09.2012, 20:32
QwertusMaximus, z supportem idzie się dogadać, jeśli jest tak jak mówisz, napisz do nich i może warunkowo zdejmą Ci tego bana. Warunkiem będzie oczywiście nie powtórzenie nigdy więcej czegoś takiego ;] A, no i zgaduję, że roszczeniowy ton i takie tam w korespondencji nie zwiększają szans ;]

QwertusMaximus
01.09.2012, 20:43
@QwertusMaximus - widze jest powolny postęp w przyznawaniu się do winy, najpierw mówiłeś że absolutnie nie wiesz co i jak, potem że coś tam kiedyś raz napisałeś a teraz już przyznajesz że RAZ sprzedałeś rezydencje na allegro, ciekawe co usłyszymy jutro jaką wersję "prawdy" z tej sytuacji...

Nie przyznam się do sprzedawania rezydencji ponieważ nigdy tego nie robiłem. Pierwszy post był pisany w emocjach zaraz po banie i nie doczytałem dokładnie o co chodziło. A jak widać nie chodziło o sprzedaż tylko o wysyłanie ofert o sprzedaży. Nie doczytałem i myślałem że chodzi o sprzedaż stąd emocje i żywiołowa reakcja :) A przyznać się mogę do tego co było a mianowicie do wysłania wspomnianego linka z ofertą ponieważ tak było i nie ma co się wypierać.

QwertusMaximus, z supportem idzie się dogadać, jeśli jest tak jak mówisz, napisz do nich i może warunkowo zdejmą Ci tego bana.

Mam nadzieję :)

ksiaze
01.09.2012, 21:55
@ksiaze - masz troszkę hmm... gimnazjalne (bez urazy) podejście do ekonomii i prawa

Nie zgodzę się z Tobą to jest poziom podstawówki ekonomii i prawa. Wystarczy trochę logicznie pomyśleć.

podobnie jest z szybkim generałem - co z tego, że on przyjdzie 15 minut wcześniej skoro i tak musimy czekać pełne 30 minut na resztę armii.

Nie do końca to jest bezwartościowe dzięki jednemu szybkiemu generałowi możesz szybciej skończyć kupionego loota i mniej zdenerwować tego kto robi całą przygodę :p a po za tym jak ma się część szybkich genków to można rozbijać już pierwsze obozy w między czasie dojdą tamci - to jest jak kupienie kilku młynów wodnych może nie masz pełnej automatyzacji wody, ale chociaż częściową.

Sęk w tym, że osoby które kupują hurtowo pudełka nie wykorzystują je dla siebie tylko odsprzedają je innym a zarobione pieniądze inwestują nie w item szop, tylko znowu w te pudełka -

Tak odsprzedają je innym, ale za wartości wirtualne (monety, granit) - o tym jest ciągle mowa - to jak za np granit ma znowu kupić wersję pudełkową ? Inwestują głównie w wojsko po podejrzewam, że osoby które hurtowo kupują pudełka już dawno w shopie wszystko wykupili.

Herr_Uther
02.09.2012, 07:57
Tak odsprzedają je innym, ale za wartości wirtualne (monety, granit) - o tym jest ciągle mowa - to jak za np granit ma znowu kupić wersję pudełkową ? Inwestują głównie w wojsko po podejrzewam, że osoby które hurtowo kupują pudełka już dawno w shopie wszystko wykupili.

Pomyśl trochę, sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety owszem, nie da się zarobić, ale już sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety i potem wirtualne monety na realnych Jagiełłów - tak. W ten sposób ma się nawet większą przebitkę, niż sprzedając zdobyte z pudełka kryształy i przedmioty bezpośrednio za PLNy.

ksiaze
02.09.2012, 09:59
Pomyśl trochę, sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety owszem, nie da się zarobić, ale już sprzedając wirtualne przedmioty za wirtualne monety i potem wirtualne monety na realnych Jagiełłów - tak. W ten sposób ma się nawet większą przebitkę, niż sprzedając zdobyte z pudełka kryształy i przedmioty bezpośrednio za PLNy.

No i się zgadzamy. Sprzedaż kodów z realnych PLN na wirtualne zasoby jest ok - ubi na tym zarabia, ale sprzedaż wirtualnych zasobów na realne PLN już nie - ubi traci.

Podejrzewam, że ten link z allegro tyczył się sprzedaży rezydencji za realne PLN ?

Elelkal
02.09.2012, 10:51
Zapewne tak, dlatego ban jest jak najbardziej się należy, skoro wysyłał oferty sprzedaży tej rezydencji, a czy to on handluje na allegro czy nie, to nie istotne. Zresztą po co podawał link, wystarczyło zadać proste pytanie czy handel rezydencjami na allegro jest legalny, i nie byłoby żadnego problemu. Ale jak się chce dodatkowo zareklamować swoją ofertę sprzedaży, to oczywiście link musi być podany.

grim_reaper
02.09.2012, 12:59

Tu masz racje , jesli ktos wirytualne dobra zamienia na realna kase -BAN , ale swoja droga nie powinni sie czepiac tych co kupuja kody za wirytualna kase , bo BB nic nie traci , nie jest wazne kto wyda ta realna kase na koda , ja czy gracz od ktorego powiedzmy nabywam za wirytualna kase . BB za tego koda dostal swoje od gracza ktory powiedzmy dla kogos to nabyl , tu bardziej chodzi o to by nie bylo skarg na oszustow ktorzy wezma wirytualna kase a nie dadza koda i odwrotnie , tylko dlatego jest to pewnie zakazane.

Piotru70
02.09.2012, 18:49
BB chce aby gracz który kupi 30 kodów aby zarobić na allegro je kupił ale nie miał już możliwości ich sprzedawania, a to tylko po to aby gracz który chciał kupić kody na allegro, miał jedynie okazje kupić taki kos od Blue Byte. Dlatego jest zakazany handel przedmiotami producenta.

grim_reaper
02.09.2012, 22:51
BB chce aby gracz który kupi 30 kodów aby zarobić na allegro je kupił ale nie miał już możliwości ich sprzedawania, a to tylko po to aby gracz który chciał kupić kody na allegro, miał jedynie okazje kupić taki kos od Blue Byte. Dlatego jest zakazany handel przedmiotami producenta.

Tak i oczywiscie tu masz racje , ale jesli otwarty zostanie rynek wewnatrz gry i bedziemy mogli kupowac klejnoty bezposrednio w grze od gracza ktory nam je na handlu zaoferuje , to BB nic nie straci , a wrecz zarobi , bo skonczy sie Allegro , gdyz po co mam kupowac tam skoro klejnoty sa bezposrednio dostepne od gracza , ktory kupuje je od BB :)

Piotru70
02.09.2012, 23:06
Jeżeli byłby taki otwarty rynek w grze, to Blue Byte nie mogłoby robić promocji na kryształy. Bo gracze którzy by je kupowali czekali by tylko na promocje, a gracze któzy kupowali by kryształy w grze za surowce, to już w cale by niekpowali kryształów za pieniądze bo by im się nie opłacało. Do tego wzrosłąby liczba multikont, pushowanie. Jednym słowem Blue Byte to by się nie opłaciło i z góry wiadomo ze to nie przejdzie.

BB_xaar
03.09.2012, 12:00
Na początku chciałbym zapewnić, że blokady nigdy nie są nakładane na podstawie zgłoszeń typu "gracz XYZ ma niedozwolone dodatki, wiem o tym, bo tak mi mówi przeczucie". Przed nadaniem jakiejkolwiek blokady, cała sytuacja jest dokładnie analizowana, to samo dotyczy dostępnych dowodów/informacji. Jeśli wynik analizy wskazuje na to, że dany gracz dopuścił się złamania obowiązujących zasad, następuje uaktywnienie bana.

QwertusMaximus, najlepszym rozwiązaniem będzie poczekanie na odpowiedź z Supportu. Jeśli blokada została przyznana za wspomnianą przez Ciebie wypowiedź, na pewno uda się wyjaśnić te dość dziwne okoliczności.

Piotru70, pragnę przypomnieć, że publiczne oskarżanie innych osób i nazywanie ich oszustami nie jest tutaj mile widziane.

Najlepszym podsumowaniem całego tematu będzie następująca informacja: wszelkie wątpliwości co do otrzymanych blokad należy wyjaśniać bezpośrednio z Supportem, nie na forum/czacie. :)

Hakardrag
03.09.2012, 12:15
Nie powiem że każdy Support w sieci jest nieomylny, ale pomyłki zdarzają się tam niezwykle rzadko (logi, wymiana informacji między stronami itd. weryfikują dosyć dokładnie wszelkie informacje). Tajemnicą poliszynela jest przecież to, że admini popularnych stron w sieci potrafią się ze sobą świetnie dogadywać, często są nawet bliskimi znajomymi. Wielu graczy zapomina, że zawsze zostawia ślad pobytu na dowolnej stronie - i żadne zmienne IP i inne duperelki nie zapewnią im anonimowości.

QwertusMaximus
03.09.2012, 17:32
Ban został cofnięty :)

BB_xaar
03.09.2012, 17:45
Jak widać, większość spraw jednak da się wyjaśnić z Supportem. :)

Tym pozytywnym akcentem zakończmy ten temat - zamykam.