PDA

Zobacz pełną wersję : Gra marker pozycji generała

sparkz
27.08.2012, 17:09
Krótko i treściwie:

Generał chodzi wolno, kryje się pod drzewami, przy relokacji obozu w poprzek dużej mapy przygody ciężko określić jego pozycję albo przybliżony czas dojscia do celu. W niektórych przygodach jeśli puścimy go nieodpowiednią ścieżką i zostanie przechwycony, bardzo ciężko do ostatniej chwili to zauważyc, wlasnie ze wzgledu na drzewa.

Jeśli nie sprawi to problemów performancowych możnaby idącemu generałowi dodać marker pozycji, w postaci np. różnokolorowych trójkątów (dla kazdego typu generała), bądź nawet statycznych portretów (takich jak w garnizonie).

Discuss.

spyderek
27.08.2012, 17:59
faktycznie czasem jest to irytujące, jestem za

Kajko2012
27.08.2012, 18:59
mała rzecz a ile radości by sprawiła, jeszcze mogli by dodac podląd czasu który pozostał do przemieszczenia, tak jak jest pomiedzy strefami

Archax
27.08.2012, 18:59
słaby pomysł, ja bym raczej dodał, żeby wyświetlał się czas kiedy generał dotrze do celu (zarówno jako zmiana pozycji i atak)

Van-de-Lord
27.08.2012, 20:44
Czasem szukam gienka po całej trasie a on za skałami, to denerwujace. Właściwie gdy gienek już idzie to mogłyby wyświetlać sie te pachołki + jakieś kółko nad generałem (albo zmiana koloru pachołków które minał). Jestem za oznaczeniem jakoś miejsca gdzie jest gienek.