Zobacz pełną wersję : blad z czasem oczekiwania na znalezienie zloza
iwkasc90
26.08.2012, 19:20
Mam problem z czasem ze znalezieniem nowgo zloza przed wylogowaniem mialam 2 godz do konca po jakiejs godz sie zalogowalam spowrotem i mialam wieciej bo 3godz i to juz drugi raz mi sie tak stalo
Potwierdzam słowa iwkasc90. Geologa wysłałem na poszukiwanie węgla. Miałem 1 kopalnię czynną i 2 zawalone. Wylogowałem się z gry. Wszedłem po ponad 4 godzinach ponownie do gry. Geolog nadal szukał węgla - czas do zakończenia 3 godziny z kawałkiem. Poczekałem w sumie 8 godzin i w końcu znalazł. Następnie chciałem poszukać trzeciego złoża i sytuacja się powtórzyła. Wkurzające to bo ludzie tak mają - na kanale pomoc nie wierzą a człowiek się wkurza, że węgiel się kończy :)
Geolog fiksuje przy poszukiwaniu złoża węgla i złota. Czasy wydłużają się nieraz dwukrotnie.
Potwierdzam, u mnie też występują tego typu błędy.
Na pewno zauważyłem je przy poszukiwaniach węgla i złota, ale być może przy tych krótszych też są tylko umknęły mojej uwadze.
Może ktoś sprawdzi ten kod dla geologów?
29.09.2012 o godzinie 22:35 geolog zaczął ponownie SAM szukać (kiedy nie byłem zalogowany) węgla. Czyli aktualnie mija 5 godzina szukania jednego złoża węgla. Mam tylko jednego geologa. Myślę, że ten wątek czyta ktoś odpowiedzialny za poprawianie błędów w końcu po to jest chyba ten dział. Myślę też, że jakieś logi mojego konta też istnieją na serwerze. Teraz trzeba jeszcze jednego mądrego człowieka z dostępem do tych rzeczy aby to sprawdził. Do boju chłopaki i dziewczęta nie dajcie się błędom - walczcie !!! :D Szczerze to myślałem, że już jest poprawione.
Nie jestem pewien czy jest poprawione... ponieważ dzisiaj w okolicach godziny 14 miałem podobny problem... zostało jakieś 15 minut do końca poszukiwań węgla przez geologa... Wyłączyłem komputer, po czym za jakąś godzinę włączyłem i miałem już ponad 3 godziny poszukiwań geologa :/ trochę to irytujące bo w tym czasie już bym inne złoża znalazł...
W takiej sytuacji można spróbować wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (cache) - najprawdopodobniej dane, które się tam znajdują, są błędne/nie zostały zaktualizowane. Jeśli to nie pomoże, warto zgłosić ten problem do Supportu z dokładnym opisem.
"spróbować wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (cache)"
hmmm
To czas oczekiwania na znalezienie złoża nie jest wyliczany na serwerze ?
Co do tego mają ciasteczka ?
Jeżeli to ciasteczka to zaraz podłubie w nich i zrobię sobie poszukiwanie węgla w 1 minutę albo lepiej odkryję sobie wszystko bo przecież ciasteczka mają wszystko :)
Ja jednak myślę, że serwer sobie z tym nie radzi.
Rozumiem, że ten dział forum jest tylko do wymiany problemów technicznych między użytkownikami i nic więcej się tutaj nie załatwi. To powinien mieć nagłówek "Narzekalnia" -pisze ile wlezie i tak do Mastera Władyki nic nie trafi :).
Pozdrawiam
Piniek8
Bardzo często za różne utrudnienia w grze odpowiada właśnie pamięć podręczna przeglądarki, zdarza się, że dotyczy to również problemów z "czasem" (np. stary handel i licznik wskazujący na kilka dni). W związku z tym, warto spróbować - tak dla pewności - czy to nie rozwiąże problemu. Jeśli nie, należy napisać do Supportu. :)
Czyszczenie pamięci przeglądarki nic nie daje. Właśnie w tej minucie mam taki efekt z marmurem. Po wylogowaniu patrząc po czasie szukanie szuka drugi raz. No wiem wiem do Supportu trza pisać :)
Mayk--DoUrden
05.10.2012, 19:25
BB_xaar aleś teksta walnął :D
A support odpisze... prosze wyczyść cooki :D
nie wiem jak ty, ale prawie każdy standartowo ma czyszczone cooki przy włączaniu/gaszeniu systemu, gaszeniu przeglądarki.
błąd taki może się zdażyć raz na 1000 przypadków a wy tylko o tym piszecie...
ŻAL
PromileTrzy
06.10.2012, 00:36
Proponuje zglosic sie do operatorow Ogame i zapytac jak oni to robia ze mimo dziesiatek tysiecy graczy serwery dzialaja poprawnie.
Albo niech ksiegowa przestanie juz grzebac w kodzie gry , jest tylu zdolnych programistow :)