PDA

Zobacz pełną wersję : WODA drobniutka nieścisłość

ksiaze
26.08.2012, 12:34
W podsumowaniu gospodarki jest drobny błąd z wodą. Pokazuje, że produkujemy ją z młynu wodnego, ale wodę także zużywamy w młynie wodnym !? (obrazek1). Ta nieścisłość wynika głównie z czego jest ta produkcja. Na obrazku2 widzimy, że produkujemy wodę ze studni, a w obrazku3 młyn produkuje wodę z wody. Nie jest to bug, który wpływa na grę i nie jest szybko wymagany jakiś hotfix, ale błąd to błąd :p

WULWEREIN
18.09.2012, 20:09
No a ja mam problem z drewnem iglastym pokazuje mi że mam przyrost +950 a z magazynu wciąż ubywa. W ciągu 5 dni ubyło mi jakieś 11k a w podsumowaniu gospodarki wciąż pokazuje dodatni przyrost ( wahania od +840 do +1k) czy jest coś co zużywa drewno a czego podsumowanie gospodarki nie obejmuje??

Pan_Mietek
18.09.2012, 21:10
Ja zauważyłem, ze podsumowanie surowca nie uwzglednia faktu, że budynki, które są ulepszane, nie pracują. Ja akurat jestem na etapie, gdzie typowo 3-4 budynki ulepszają mi się na 5 poziom (co trwa tydzień) jednocześnie, więc nieźle mi to doskwiera...

EX_Deirdre
19.09.2012, 14:03
Pan_Mietek: Podczas ulepszania najlepiej zastopować produkcję, wtedy kalkulacja nie będzie zaburzona.
WULWEREIN: Zapoznaj się z tym tematem: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/23800-Problem-z-drewnem-z-drzewa-iglastego/page2 , może rozwiązania podane w tym wątku coś pomogą. :-)
ksiaze: Dziękujemy za zgłoszenie :-)

Pan_Mietek
19.09.2012, 14:24
Podczas ulepszania najlepiej zastopować produkcję, wtedy kalkulacja nie będzie zaburzona.

To akurat niezbyt mądry pomysł - bo wtedy po ulepszeniu się budynku nie wznowi on pracy dopóki użytkownik się nie zaloguje. I prawde mówiąc w ogóle niie rozumiem po co takie karkołomne obejścia problemu - naprawienie problemu tego typu to góra kilkanaście linijek kodu (chyba, że programiści mają bajzel w kodzie...).