Zobacz pełną wersję : Gra Statystyka handlu
Bielczas
25.08.2012, 22:29
Witam ,od kilku dni w wiekszym stopniu zacząłem zwracać uwagę na handel pomiędzy graczami i wpadłem na dość ciekawy pomysł . Moim zdaniem bardzo korzystne i zdecydowanie ułatwiającym grę było by stworzenie pewnego rodzaju statystyki opisującej chwilowe ( aktualną ) potrzeby rynku graczy . Mianowicie jeżeli mam znaczną ilosc danego towaru i chce sie go pozbyc , a tak naprawde nie mam potrzeby wymiany na inny konkretny towar i jedyne na czym mi zalezy to szybka sprzedaz , dzieki takiej statystyce mógł bym tego dokonac zaspokajając jednoczesnie w równie szybki sposób innego gracza ktory aktualnie ma brak danego surowca co wyraznie zakomunikował by w rejestrze jesli mozna by to tak nazwac :D Byc moze popłynąłem za bardzo ale na chwile obecną uważam ze była by to ciekawa sprawa :P
Peneloop
26.08.2012, 11:44
Witam, podłączę się pod wątek, bo jeszcze odnośnie handlu proponowałabym stworzyć taką historię transakcji np. z danego dnia, lub z kilku godzin wstecz, bo czasem juz nie wiem kto mi co zaakceptował i co za ile sprzedałam. Zdarza sie że wyślę ofertę i potem długo nie ma odpowiedzi, a potrzebuje danego produktu i wysyłam kilka ofert. Potem nie wiem na co wydałam aż tyle monet albo innego surowca.
To co kolega zaproponowal powyżej też super - szczególnie jak ktoś ma żyłkę do handlu - popieram pomysł.
Witam, podłączę się pod wątek, bo jeszcze odnośnie handlu proponowałabym stworzyć taką historię transakcji np. z danego dnia, lub z kilku godzin wstecz, bo czasem juz nie wiem kto mi co zaakceptował i co za ile sprzedałam. Zdarza sie że wyślę ofertę i potem długo nie ma odpowiedzi, a potrzebuje danego produktu i wysyłam kilka ofert. Potem nie wiem na co wydałam aż tyle monet albo innego surowca.
To co kolega zaproponowal powyżej też super - szczególnie jak ktoś ma żyłkę do handlu - popieram pomysł.
to juz jest, wejdz na serwer testowy
Monkq5525
26.08.2012, 12:53
Proponuję usunięcie oferty sprzedaży z zakładki handel gdy już sprzedamy dany towar. Czasem gdy samemu nie usunie się oferty sprzedaży dostajesz po kilka propozycji kupna choć sprzedałeś już ten towar :)
Pozdrawiam
Proponuję usunięcie oferty sprzedaży z zakładki handel gdy już sprzedamy dany towar. Czasem gdy samemu nie usunie się oferty sprzedaży dostajesz po kilka propozycji kupna choć sprzedałeś już ten towar :)
Pozdrawiam
to również jest w nowym handlu, możesz wystawic pewna ilość paczek (max 4 darmowe) i wiecej jak wystawisz nie dostaniesz ofert, na co jedni już narzekaja
EX_Natalcia
26.08.2012, 21:44
Brak ankiety - zamykam.
Proszę zapoznać się z Regulaminem działu "Pomysły i sugestie" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662-Regulamin-dzia%C5%82u-quot-Pomys%C5%82y-i-sugestie-quot) a następnie założyć nowy temat.
Poradnik "Jak dodać ankietę?" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22953-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99).