PDA

Zobacz pełną wersję : podsumowanie gospodarki

K0j0t
24.08.2012, 20:01
W bilansie sa wliczane zasoby (a przynajmniej pokazywane) wytwarzane w budynkach ktore aktualnie przechodza upgrade. Dla lev 2 -3 to poł biedy ale wyżej to juz ma zanczenie chyba ;)

Krf__
25.08.2012, 00:24
Produkcja węgla nie uwzględnia wydobycia z kopalń. To chyba drobne przeoczenie.

EmhyrVarEmreis
25.08.2012, 02:47
problemów jest więcej, ikonki desek np są pomylone ale to nic, najgorzej ze przy max danego surowca w magazynie pokazuje jego produkcje jako 0

Mistamus
25.08.2012, 10:05
problemów jest więcej, ikonki desek np są pomylone

?? U mnie jest OK. Jedna deska dla iglastych, dwie dla liściastych i trzy dla egzo.

ale to nic, najgorzej ze przy max danego surowca w magazynie pokazuje jego produkcje jako 0

Przecież jak masz max w magazynie, produkcja staje czyli wynosi zero.

Jak nie, jak tak:

EmhyrVarEmreis
25.08.2012, 13:13
Kolego Mistamus zauważ taki przypadek:

mamy np 20 młynów i do tego 10 piekarni, dokupujemy poprzez handel max mąki, i podgląd gospodarczy pokazuje produkcje mąki na poziomie 0 w momencie gdy piekarnie ciągle pobierają ową make do produkcji chleba, owszem budynki "przestają produkować" ale nie 20 lecz 1-2 szt na kilkanaście s na cykl

co do pomylonych ikonek to np, wejdź w podgląd gosp. kliknij na ikonę deski igl. potem znowu na ikonę deski igl i już pokazuje tartaki igl jako egzo (3 deseczki) problem ten występuje przy każdej z "desek" oraz w budynkach na mapie (nie wiem czy nie było tak wcześniej już) - mały problem ale jest

np przy produkcji bali igl ikonka drwala jest odpowiednia a przy liściastych drwalach dalej jest "1 balik" iglasty

mam nadzieje ze opisałem to jak najbardziej przejrzyście

Mistamus
25.08.2012, 15:13
W takim przypadku wystarczy, że poczekasz chwilę, żeby piekarnie "pociągnęły" mąkę - ruszą młyny.

Czyli nie ikony desek, a tartaków... Ikony tartaków i drwali są identyczne już od dłuższego czasu - w menu budowania zmieniły się po którejś z konserwacji (dużo wcześniej niż wprowadzono podgląd gospodarki, być może przy zmianie samego menu budowania).

BlueSoul
25.08.2012, 15:15
Ja pokaze cos ciekawszego :)

http://img52.imageshack.us/img52/9372/beztytuulok.png (http://imageshack.us/photo/my-images/52/beztytuulok.png/)

wynika jasno, że produkcja jest sporo na plusie :) ale u smolarzy brakuje surowca.

Dziekuje BB :)

spyderek
25.08.2012, 15:55
no to skoro brakuje to chyba oczywiste że musisz dostawić (buffować) drwali, podgląd ekonomiczny ci chyba nie potrzebny do tego co?

Szabora
25.08.2012, 16:32
BlueSoul - Brakuje surowca, bo zapasów nie masz i nie mają z czego brać. Masz 7 szt. drewna i się dziwisz, że smolarze Ci wyją na wykrzykniku.

Fredek_z_F-K
25.08.2012, 16:59
Co właściwie oznaczają strzałki na żółto?

spyderek
25.08.2012, 18:50
chyba to że produkcja jest w miarę zbalansowana i masz nieznaczny przyrost bądź spadek danego surowca.

Szabora
25.08.2012, 18:58
Nie do końca. Żółta strzałka oznacza, że produkcja jakiegoś surowca w drzewku produkcyjnym nie domaga i jest na czerwono. Np... żelazo może być na żółto, gdy produkcja węgla jest na minusie.

Poznańczyk
26.08.2012, 10:37

Jak nie, jak tak:

Chodzi o to że po najechaniu na węgiel, mamy tylko węgiel uzyskiwany z bali, dopiero po wejściu w szczegóły widać też kopalnie, a powinno być : po najechaniu na węgiel węgiel z bali i kopalni. Tak jak w przypadku innych kopalni.