Zobacz pełną wersję : Undefined text ?????
Fredek_z_F-K
23.08.2012, 11:07
Pokazuje mi się co jakiś czas coś takiego:
http://img266.imageshack.us/img266/3787/undefinedtext.png
O co chodzi?
Na wszelki wypadek klikam 'Nie'...
Też mi sie takie coś zrobiło, wiążę to z pisaniem polskich liter na chacie.
Karolixus
23.08.2012, 15:51
Przy wysyłaniu wiadomosci tez tak sie robi kiedy sie uzywa polskich znakow wlasnie
Konkretnie jak piszemy "ś". Klikałem zarówno "tak" jak i "nie" - bez skutku.
Pomocy!!!
Na jakiej przeglądarce występuje ten komunikat? Czy da się go wywołać za każdym razem, czy może występuje raz na jakiś czas?
Pirotechnic
24.08.2012, 10:28
Problem występuje zawsze wciskając polski znak "Ś" tylko i wyłącznie
Czyli ( [alt]+[s]) = problem undefinded text
Przeglądarki na jakich problem występuje : Opera 10,11,12 wersja. Oraz na najnowszej przeglądarce google chrome.
Nie wiem czy na innych też takie coś się pojawia. Po kliknięciu tak, czy nie, napis znika. Ale dopóki wisi, nic nie idzie robić :(
Koleżanka z gry o nicku Geranium ma zaś ten sam problem na Mozzili FireFoX
U mnie to samo, na Firefoxie. Wczoraj pojawiło się po raz pierwszy. Coś musiało pójść nie tak przy okazji ostatniej konserwacji.
LeKocoor
24.08.2012, 13:30
Na Chrome Ś ale u mnie na Ubuntu tego problemu nie ma na Windowsie był
Wizardus
24.08.2012, 14:08
U mnie na chrome i na firefox na Win XP i 7.
Dodatkowo na Chrome przy pisaniu "ą" cały pisany tekst znika, za równo w Win XP jak i Win7, oba PL.
Nie sprawdzałem czy na Chromium w Ubuntu to się dzieje. Mogę później sprawdzić, problemu nie ma na FireFox.
Jagus1989
24.08.2012, 15:51
również mi się to pojawia na firefoxie i win7 64bit ale po pojawieniu się tej ramki można pisać dalej wiadomość tyle że jest obraz przyciemniony i kazde następne naciśnięcie "Ś" powoduje ukazanie się kolejnej ramki i jeszcze bardziej przyciemnienie obrazu
vorCatha
24.08.2012, 16:02
również mi się to pojawia na firefoxie i win7 64bit ale po pojawieniu się tej ramki można pisać dalej wiadomość tyle że jest obraz przyciemniony i kazde następne naciśnięcie "Ś" powoduje ukazanie się kolejnej ramki i jeszcze bardziej przyciemnienie obrazu
także na przeglądarce chrome przy tym samym systemie, ale na testowym serwerze już to nie występuje
Coś nowego. O ile wczoraj po naciśnięciu "Tak" nic się nie działo, dzisiaj wyskoczyło mi coś takiego:
http://i48.tinypic.com/2edtaoh.jpg
ElWariato
25.08.2012, 11:54
W każdej przeglądarce mi to wyskakuje, tylko i wyłącznie właśnie przy pisaniu "ś" - pojawiło się to po ostatnim updat'cie. Wcześniej mialem tak tylko na testowym.
Handlowiec
25.08.2012, 15:26
Problem występuje za każdym razem gdy naciśniemy alt-s.
Do problemów z alt-a doszedł teraz problem z alt s...
Jak tak dalej pójdzie to niedługo już się w settlersach wogóle nie będzie dało pisać :/
Jak dla mnie to są jakieś kpiny....
Skoro dało się zepsuć, to powinno sie chyba tez dać naprawić?
Czy Firmy UbiSoft nie stać na zatrudnienie profesjonalnych programistów, i rozwijają tą gre siłami praktykantów z uczelni?
Bo tak to narazie wygląda. Ile może trwać rozwiązanie prostego problemu? mam na nyśli problem z alt-a
a teraz jeszce to.
Prudencja
25.08.2012, 16:41
Na Firefox problem występuje, zarówno przy pisaniu wiadomości jak i na chacie. Utrudnia to pisanie z polskimi znakami.
Jagus1989
25.08.2012, 19:20
Czujemy się dyskryminowani:P
maniemar
25.08.2012, 21:03
błąd jaki
iexplore 9, win 7 -64 bit
U mnie występuje po wciśnięciu samego 's'. Nie muszę używać z altem. Dodatkowo, po każdym 's' ściemnia się obraz! Po 3s mam czarny ekran. Potem kliknę NIE w komunikacie i za każdym kliknięciem staje się coraz jaśniej.
Windows 7 x64, Chrome.
Esendill
25.08.2012, 22:00
to chyba problem z wtyczką Adobe :( u mnie na Firefox-ie 14.0.1 mam ten sam problem :(
również mi się to pojawia na firefoxie [...] ale po pojawieniu się tej ramki można pisać dalej wiadomość tyle że jest obraz przyciemniony i kazde następne naciśnięcie "Ś" powoduje ukazanie się kolejnej ramki i jeszcze bardziej przyciemnienie obrazu
U mnie dokładnie tak samo, jednak jest to strasznie wkurzające, najpierw 'ą' na chromie, teraz to... :(
Problem w tym, że ta gra nie jest pisana przez Polaków, a przynajmniej nie uczestniczymy w tym. I nikt nawet nie pomyśli o jakichś ,,altach".
W wielu programach już miałam takie konflikty. Ale gdzie się da będę pisać po polsku :D
Problem w tym, że ta gra nie jest pisana przez Polaków, a przynajmniej nie uczestniczymy w tym. I nikt nawet nie pomyśli o jakichś ,,altach".
Błagam Cię... :)
Mamy dwudziesty pierwszy wiek - to po pierwsze. Po drugie: jeśli Polacy nie uczestniczą, to kto dostarcza BB tłumaczenia? :)
Po prostu czasami producent Settlersów przesadza z testowaniem błędów na graczach.
Fredek_z_F-K
26.08.2012, 12:49
Zauważyłem, że nawet jak się użyje litery ś to można dalej pisać i po naciśnięciu entera tekst jest publikowany na czacie. Po napisaniu kliknięcie NIE przywraca wszystko do porządku.
kliknięcie NIE przywraca wszystko do porządku.
A kliknięcie "tak" działa inaczej? :P
Mamy dwudziesty pierwszy wiek - to po pierwsze. Po drugie: jeśli Polacy nie uczestniczą, to kto dostarcza BB tłumaczenia? :)
Po prostu czasami producent Settlersów przesadza z testowaniem błędów na graczach.
A czy ja powiedziałam coś innego? Olewają nas i tyle
u mnie też to samo - explorer - po ostatnich pseudo poprawkach same problemy
Google Chrome v21.0.1180.83
U mnie też występuje problem z ALT+S i ALT+A
http://i.imgur.com/Kgavs.png
daveandnokia
29.08.2012, 14:36
U mnie też co jakiś czas pojawia sie ten błąd. Ale powiem szczerze, NIGDY nie brałem głosu na chacie, nic nigdy nie pisałem, a błąd i tak wyświetli się. Więc nie jest on spowodowany głównie przesiadując na chacie, musi być też powiązany z czym innym... A więc BB do dzieła!!
Fredek_z_F-K
30.08.2012, 00:55
A kliknięcie "tak" działa inaczej? :P
Kliknięcie 'Tak' powoduje:
Coś nowego. O ile wczoraj po naciśnięciu "Tak" nic się nie działo, dzisiaj wyskoczyło mi coś takiego:
http://i48.tinypic.com/2edtaoh.jpg
Co całkowicie blokuje grę, pozostaje reload.
Gregorius_I
30.08.2012, 13:08
Mam ten sam problem i jest to mocno irytujące, ponieważ od zawsze piszę z polskimi znakami a to one najwyraźniej powodują błąd.
Pozwolę sobie przypomnieć jeszcze raz: informacje o tym utrudnieniu zostały przekazane do działu technicznego. Dotyczy to zarówno kombinacji klawiszy alt+a jak i alt+s.