Zobacz pełną wersję : powrot lagow
Blaszka1971
22.08.2012, 22:36
czy te serwery do jasnej ciasnej chodza na amidze? wystarczylo wprowadzic jakies deb...ne zadania gildyjne by serwer z dnia na dzien zaczal chodzic coraz gorzej_zastanawiam sie kto tu jest dla kogo.......i najwazniejsze pytanie:do czego sluza te przerwy konserwacyjne?bo jesli do spotkan towarzyskich to rozumiem,gdyz napewno nie do odswierzenia/poprawy serwerow (tydzien temu nic nowego nie wprowadzono a serwer jak mulil tak muli)_bye
Szlachecki
23.08.2012, 03:45
Może masz coś z internetem, ja lagów nie odczuwam. Jeżeli chodzi o "przerwy" to zazwyczaj coś one jednak wnoszą (np. ten teraźniejszy).
Pytanie, czy masz lagi czy przycina Ci się gra. Mimo że jest to gra przeglądarkowa to i tak procesor i karta graficzna pracuje. Zwróć uwagę, że Twoja wioska się ciągle rozbudowuje i te zużycia będą coraz większe. Jakie masz parametry kompa? No i oczywiście internet też jest ważny. Podaj prędkość łącza.
Makpolny
23.08.2012, 13:12
dobre przeglądarki mają swój wewnętrzny manager zadań. Wejdź tam a zobaczysz ile pamięci zjada ta gra. Przy lepszej rozbudowie wioski na netbookach może być ciężko
lagi sa co dzien w godzinach wieczornych ok. 20-23 jak jest najwiecej ludzi. Bardzo jest to odczówalne przy dawaniu buffów znajomym.
Blaszka1971
23.08.2012, 19:22
przestancie pisac jak admini...to nie moja pierwsza gra przegladarkowa i potrafie odroznic lagi od slabego kompa/neta! od 3 tygodni nie rozbudowuje wyspy a wlasnie jeszcze 3 tygodnie temu wsio bylo w porzadku.Napisalem posta,gdyz zauwazylem(i nie tylko ja) poglebiajacy sie problem,ktory jeszcze nie tak dawno przerabialismy na tym serwerze.Co do parametrow to napisze tylko tyle,ze komp to najnowszy stacjonarny Mac (najlepsza dostepna na rynku konfiguracja) a net to 60 m/b,wiec wina nie lezy po mojej stronie.To juz nawet nie chodzi o buffy,ale rowniez ladowanie woja na generala,zarzucenie produkcji w mag prowiantu itd.przyklad:laduje na generala 100 konnych i 100 zolnierzy wlacza sie klepsydra,ktora kreci sie 5 minut i nic_wchodze do kogos na wyspe i wracam do siebie_otwieram garnizon i 100 konnych jest zaladowane a zolnierze nie ! prosze nie piszcie mnie,ze to wina mojego kompa :)
P4wel3011
23.08.2012, 20:22
Muszę potwierdzić, w ostatnich dniach między 20 a 23 odczuwalne są lagi. O ile przy buffach można jeszcze zacisnąć zęby i jakoś je zrobić, to o blokach w przygodach w tym czasie lepiej nie myśleć, chyba, że ktoś chce pogrzebać widowiskowo armię :)
przestancie pisac jak admini...to nie moja pierwsza gra przegladarkowa i potrafie odroznic lagi od slabego kompa/neta! od 3 tygodni nie rozbudowuje wyspy a wlasnie jeszcze 3 tygodnie temu wsio bylo w porzadku.Napisalem posta,gdyz zauwazylem(i nie tylko ja) poglebiajacy sie problem,ktory jeszcze nie tak dawno przerabialismy na tym serwerze.Co do parametrow to napisze tylko tyle,ze komp to najnowszy stacjonarny Mac (najlepsza dostepna na rynku konfiguracja) a net to 60 m/b,wiec wina nie lezy po mojej stronie.To juz nawet nie chodzi o buffy,ale rowniez ladowanie woja na generala,zarzucenie produkcji w mag prowiantu itd.przyklad:laduje na generala 100 konnych i 100 zolnierzy wlacza sie klepsydra,ktora kreci sie 5 minut i nic_wchodze do kogos na wyspe i wracam do siebie_otwieram garnizon i 100 konnych jest zaladowane a zolnierze nie ! prosze nie piszcie mnie,ze to wina mojego kompa :)
No sorry, ale trzeba rozważyć każdą możliwość :)
Blaszka1971
24.08.2012, 23:26
No sorry, ale trzeba rozważyć każdą możliwość :)
oczywiscie,ale jesli nawet by bylo jak sugerujesz to teraz ja sorry :),wiec mam sie zatrzymac na 40lvl i nie rozwijac wyspy by moc normalnie sobie na swojej wyspie poklikac czy zrobic bez przeszkod jakas przygode?wybacz,ale jesli ktos(producent) wydaje gre (pomijam,ze wersje pudelkowa) to musi sie liczyc z takimi "anomaliami" :) moim zdaniem po doswiadczeniach z grami MMo w polskiej wersji uwazam,ze to nie wina gry ani wersji beta tylko tanich,malo pojemnych polskich serwerow_pzdr
Ps. domyslam sie,ze bedzie podobnie jak w innych "polskich" grach_po jakims roku do dwoch lat ilosc graczy drastycznie zmaleje i problem z lagami zniknie samoistnie
MardockM
25.08.2012, 12:12
25 sierpien godziny poranne, taka praca serwera BB napewno skusi wielu nowych graczy haahahahahahahahahahahha
zainwestuje 20k w reklame w tv cos w stylu: chcesz stracic wszystkie swoje nerwy w szybkim tempie(max 2dni) zapraszamy TSO!
Koszmarne lagi od ponad tygodnia. Dzisiaj kolejki w koszarach, magazynie prowiantu ładują się przez pół minuty i często akcja nie dochodzi do skutku. Nie piszcie mi, że mam problem z łączem, bo firma BB chciałaby mieć takie jak moje :) Nie piszę do supportu, oni nie odpowiadają. Zaczynają się też ponowne zniknięcia generałów, bugi w kolejce budowania, bieganie wiochmenów (może latają za chłopkami:) ), nieznajdywanie złóż przez archeologów, etc. Wspomnę też o tym, że nie da się praktycznie robić bloków. Ale twórcy mówiąc o swojej grze „strategiczna” nie zalecają strategi w atakach, czyli blokowanie obozów. Blokowanie to jest jedyna w tej grze rzecz z którą może poeksperymentować gracz wysilając swoje niezaprogramowane, szare komórki :)
I wreszcie handel z takimi lagami to porażka. Towar kupiony dociera do magazynu po długim czasie. Cały mechanizm handlu, koszary, magazyn prowiantu, budowa działa jak mucha w smole.
Na lagi nie pomogła cotygodniowa przerwa techniczna. To znaczy, że wasze serwery zwyczajnie nie dają rady pod naporem połączeń.
Czy zamierzacie coś z tym zrobić?
:)
Jak zwykle, NOWOŚCI...nowe-stare problemy...
Też miałem wczoraj "lagi". Po kliknięciu czekałem wieki zanim się coś pojawiło a jak chciałem zrobić zooma to w gra dostawała drgawek (przybliżało i oddalało). W końcu wyłączyłem przeglądarkę (Firefox) i włączyłem ją jeszcze raz i "lagi" zniknęły. Tak więc może problem tkwi w samej przeglądarce (lub procesach jakie ona uruchamia). Jeżeli się nie mylę to kiedyś miałem identyczny problem i to samo pomogło.
Ludwi13 myślisz, że prawie u wszystkich występuje problem z przeglądarką i procesami ?