Zobacz pełną wersję : brak mozliwości gry z małego laptopa
Problem polega na tym że praktycznie nie ma możliwości grania z małego, 10 calowego, laptopa.
Okna wyskakują w ścisłe określonych miejscach i nie ma możliwości ich przesunięcia. Skutek jest taki że nie można korzystać z handlu ponieważ pozycje do wybierania obiektów handlu znajdują się poza ekranem i nic nie da się zrobić. Nie ma też paska przewijania .
Niestety settlersi nie są stworzone dla netbooków :/. do tego jeszcze irytujące rozwinięcie okienka chatu przez który później trzeba kombinować z fullscreenem.
Ja gram na 10" MSI Wind za pomocą firefoxa. W trybie pełnoekranowym wszystkie opcje są "osiągalne" łącznie z handlem. Ale tylko i wyłącznie w trybie pełnoekranowym.
Niestety, nawet w trybie pełnoekranowym nie mogę wystawiać ofert handlowych ponieważ pasek wybierania znajduje się poniżej ekranu:( A próba powiększenia okna handlu kończy "uciekaniem" go poza ekran i żeby go zamknąć trzeba się przelogować:(
Próbowałam i z Firefoxa i z Eksplorera - wynik taki sam:(
To dziwne, bo u mnie wszystko się miesci, tylko musiałam przenieść się na chrome, bo w firefoxie włączenie trybu pełnoekranowego powoduje zawieszenie się mapy wyspy (magazyn, chat i inne elementy działają).
Myślę że mogło by pomóc zwiększenie rozdzielczości ekranu, jeżeli istnieje oczywiście taka możliwość
Kajko2012
22.08.2012, 15:47
Ja gram na 10" MSI Wind za pomocą firefoxa. W trybie pełnoekranowym wszystkie opcje są "osiągalne" łącznie z handlem. Ale tylko i wyłącznie w trybie pełnoekranowym.
potwierdzam, u mnie na netbooku też dziala ten sposób... innego nie znam
może faktycznie problem tkwi w rozdzielczości