Zobacz pełną wersję : Niezapowiedziana przerwa konserwacyjna - straty dla graczy
Wczoraj w nocy ni ebyło info o wyłaczeniu serwerów, specjalnie sprawdzałem szukajac tej informacji. Nikt z graczy pytanych na czacie tez nie wiedział. Uznałem na tej podstawie że przerwy nie bedzie. Pewnie nie jestem jedynym któremu pozawalaja sie dzieki brakowi informacji kopalnie złota. Oraz przemysł zmarnuje surowce pracując bez premii.
:mad:
loook4me
16.08.2012, 06:20
przerwa konserwacyjna jest cotygodniową przerwą więc na jakiej podstawie sądziłeś ze nie będzie jej??? Moda można pytać . A tak to zostaje pamiętać o środowo/czwartkowych przerwach.
przerwy sa co tydzien, wiec lepiej założyc ze przerwa bedzie nawet jak info nie ma albo pojawia sie późno, tak przynajmniej powinien pomyśleć ogarniety gracz, grasz od maja wiec jakieś pojecie juz powinienes miec
Tak jak zostało to już napisane, przerwy techniczne mają charakter regularny - występują co tydzień. Informacja o wczorajszej przerwie pojawiła się nieco później niż zazwyczaj, jednak została ona opublikowana jeszcze przed konserwacją.
Nie jest wcale to takie oczywiste, były juz odstepstwa od czwartkowych przerw, wiec brak informacji przyjąłem jako brak przerwy. Daliscie ciała z publikacja informacji na czas i to cała przyczyna. Około godziny 22:00 sprawdzalem kolejny raz i nie było nic na temat wyłaczenia ani na stronie logowania ani na forum. Teraz obliczam straty i zwróce sie do suportu a potem do siedziby głównej BB o zwrot strat.
edit:
Co znaczy że unformacja zostala opublikowana przed wyłaczeniem? o pólnocy gdy juz wszyscy spali i premie zostały rzucone to juz było pozamiatane. Publikacja informacji powinna byc minimum na 9 godzin przed wyłaczeniem (czas jednego kosza z wymiany), pozniej jest juz za późno na unikniecie strat.
Informacja o konserwacji została opublikowana na stronie głównej jeszcze przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac związanych z przerwą (np. wyłączenie serwerów). Dodatkowo, tak jak już wspomniałem, konserwacje odbywają się w każdym tygodniu w czwartek (jeśli dzień jest zmieniony, informacja pojawia się zazwyczaj co najmniej jeden dzień wcześniej), więc nie rozumiem tego zaskoczenia.
W środku nocy, minuty przed wylaczeniem to mozna sobie pisac co sie chce, i tak nikt nie przeczyta bo w nocy w srodku tygodnia wiekszosc ludzi spi, a swoja droga poranna pora jest bardzo strategicznie wazna i przerwy powinny byc w innych godzinach, niech beda w normalnych godzinach pracy albo w nocy, tak aby niewchodzily w godziny wieczornego i porannego podejscia do gry ludziom majacym inne zajecia.
Majamas to jest tylko gra, a Ty traktujesz to tak jakbyś ulokował cały kapitał w Amber Gold..... wyluzuj :)
W czasie ostatniej przerwy nie straciłem surowców. Specjalnie sprawdzałem. Buffnięte kopalnie złota wydobyły tyle samo kruszcu co w dzień.
Ehh w czasie konserwacji gra dalej "działa". Nie ma możliwości ino logowania się do niej. Buffy rzucone przed będą działały. Majmas raz, że to jest gra, a dwa pora między 1.30 - 7.00 jest jak najbardziej odpowiednia dla ludzi pracujących i mających inne zajęcia. Przynajmniej w czwartki nie muszą sobie z rana zaprzątać głowy grą, tylko spokojnie mogą się wyszykować do roboty, powinieneś być wdzięczny BB.
P.S. Z ciekawością poczekam co tam Ci support odpisze. Bo ja znalazłem info na forum ze starą datą ważności, że konserwację zawsze będą w nocy ze środy/czwartek i ewentualne odstępstwa od tej normy były oznajmiane z dużym wyprzedzeniem. Dla mnie logiczne jest, że skoro się czegoś nie odwołało (a takiej informacji nie było) to dalej to obowiązuje bez konieczności przypominania.
Dla porównania idąc Twoim tokiem myślenia można by było czepiać się każdych norm, ustaleń czy przepisów - patrz np. kodeks ruchu drogowego. Po co go przestrzegasz jeżdżąc samochodem, przecież nikt Ci nie przypomina o nim za każdym razem jak wsiadasz za kółko.
EX_Deirdre
18.08.2012, 11:37
Wszystko wyjaśnione, zamykam.