Zobacz pełną wersję : Gra Propozycja - Magazyn Gildyjny
Witam
Moja propozycja wyglada nastepujaco, np jako upgrade czy osobny budynek ktory musi lider zbudowac - Magazyn gildyjny - Prawdopodobnie duzo wieksza pojemnosc niz standardowy magazyn, cos na zasadzie banku gdzie np kazdy gildiowicz moglby przekazywac nadwyzki swojej produkcji na rzecz oczywiscie 'mlodszych' graczy. Prawo wypłacania posiadali by jedynie dowódcy gildyjni, a wplaty oczywiscie kazdy zainteresowany. Dodatkowo jakies logi odnosnie kto ile dał/wziął. Przedewszystkim 'nielimitowe' jednorazowe wplaty/wyplaty (mam na mysli limit 400 jednostek surowca).
Pozdrawiam
Sander
przekazywac surowce mozna juz teraz, nie potrzeba do tego banku.
No co Ty nie powiesz? Ale nie zawsze jest chetny ktoś, nie zawsze chce sie to sprzedać, a magazyn pełny, a jak juz sie tego pozbedziesz po godzinie na gildiowym ktoś sie pyta czy ktoś tego nie ma :] Na tej samej zasadzie dalej, bardziej doswiadczeni gracze moga wrzucac chociazby po 100 desek, a jak przyjdzie jakis mlodziak i potrzebuje, to dostanie, proste. Jest roznica dac na raz 10k desek, niz dawac po 100 przez jakis czas.
pawelj6666
15.08.2012, 10:50
Jestem za, dobra propozycja:)
Służyłoby to jako dodatkowa powierzchnia magazynowa, bez potrzeby budowania lub rozwijania własnych magazynów na własnej wyspie. Dlatego jestem na nie.
Zresztą, nie ma ankiety, zaraz zamkną wątek.
Dopiero co był taki wątek: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/23676-Extra-konto-giildyjne
Btw ta Natalcia to bot czy prawdziwy użytkownik? o_O
Magazyn Gildii,jak najbardziej a dalej widziałbym dalsze budowle gildii,dające profity dla wszystkich jej członków.Coś jak w realu,Bank Gildii-mógłby mieścić przygody dla wszystkich członków Gildii np.przygoda na 15 osób czy 20 osób.
Aunerina
15.08.2012, 16:37
temat mi zakneli bo jakiejs tam ankiety brakuje...
ale wlasnie pomyslałam ze budynek gildii powinien miec extra pojemnośc magazynową. skoro kupuje sie certyfikat który daje miejsce powinno to byc tez miejsce magazynowe.
I niech sie nie wypowiadaja ludzie, którzy nie prowadza gildii bo nie maja pojęcia o co chodzi w tym i ile jest zabawy zeby oddzielic majatek gildii od włąsnego, który znajduje sie na jednym koncie
ponawiam pytanie z poprzedniego tematu: jaki to niby wg Ciebie gildia ma majątek, skoro wszystko co "materialne" jest w posiadaniu indywidualnych graczy?
"Majątek gildii" to fikcja, którą wszyscy tworzą na własny rachunek. Tak jak na własny rachunek wykonuje się "bloki" w przygodach.
Aunerina
15.08.2012, 19:12
Avila i inni - moze majatek gildii u was to fikcja jak cale wasze gildie to fikcja. skąd ja mam to wiedziec?
U nas gildia ma dosc pokazny majatek liczony zarówno w monetach jak i nnych towarach wyzszej wartości i nie jest on jakiś urojony tylko całkiem prawdziwy.
Powazne gildie powaznie podchodzą do takich kwestii i sądze ze nie jestesmy odosobnieni w takim działaniu.
Dlatego powazne i dobrze zarzadzane gildie potrzebuja narzedzi do takiego zarządzania.
a bawić sie w gildie moze kazdy bez niczego bo po co mu?
Urojone to są te Twoje problemy ;] Wymyślasz jakieś banki, zbrojownie i inne pierdoły, Twoja sprawa, dodatkowe powierzchnie magazynowe nie są na pewno "jedną z koniecznych zmian". Tak jak pisze sparkz, wszelkie dobra są własnością poszczególnych graczy. Akurat w mojej gildii są oni w stanie sami nimi dysponować ;d
Aunerina
15.08.2012, 21:50
To co ja wymyslam ty nie wymyslisz choćbys sie drugi raz urodził...
Napisałam co wg mnie powinno być zrobione aby gra była ciekawiej zorganizowana ale gracze w wiekszosci chcą sie tylko lać tutak a cała reszta ich przerasta. tylko po co zabieraja głos w sprawach, które ich nie interesuja?
Gratuluję wysokiego mniemania o sobie, tak żyje się pewnie znacznie łatwiej. Jesteśmy na publicznym forum i mogę zabrać głos gdzie tylko mam ochotę.
EX_Natalcia
15.08.2012, 23:09
Brak ankiety - zamykam.
Proszę zapoznać się z Regulaminem działu "Pomysły i sugestie" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662-Regulamin-dzia%C5%82u-quot-Pomys%C5%82y-i-sugestie-quot) a następnie założyć nowy temat.
Poradnik "Jak dodać ankietę?" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22953-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99).