PDA

Zobacz pełną wersję : Testowe problemy

Hakardrag
12.08.2012, 12:27
Wszystko fajnie było, do pewnego momentu :)

Teraz w tym nowym eventowym teście nic mi nie działa, ani handel ani zapraszanie znajomych .... NIC, nawet premie :) Przynajmniej na moim profilu - nie wiem jak u innych?

Wielu z nas nie dostało także kodów za udział w Evencie - które ponoć już rozesłano, ale co tam, Polak potrafi - i na czacie są odpowiednie pomocne dłonie :)

Unkown
12.08.2012, 12:38
Nic nie tyle co nie działa co przez nadmierną ilość graczy czas aktywacji w/w funkcji znacznie się wydłuża. Mi się udało zalogować dopiero dzisiaj, a tak byłem w kolejce po 500+ i licznik wskazywał ok. 2d i kilka godzin czekania. Zasoby z gwiazdy dopiero po ok. 5-10 min od wrzucenia na władykę trafiały tam gdzie mają trafiać. Kodu również nie dostałem, mam nadzieję, że po prostu 13. sierpnia każdy kto grał min. 15 min dostanie msg w grze z nagrodą :)

Qtre
12.08.2012, 13:25
Fajnie ze testowy serwer istnieje. Niefajnie, że na testowy wejść to jak wygrać los na loterii ;)

Login queue 661 of 661 RT: 2d 3h 30m.

Wygląda na to, że jak sobie cierpliwie poczekam to wejdę do testów już po testach :)

ZAK_KRK
12.08.2012, 13:35
wczoraj zostawiłem otwartą kolejkę do logowania na pare godzin i rekordowy czas jaki pokazywało to bzo 101dni (chciaem yobacyz cyz dojdzie do 365 ale musiałem z biura już wychodzić). Za pierwszym razem weszło mi dopiero jak wróciłem do domu o 1:30 w nocy ale nie ejst to optymalny czas na grę :)

Nika-1978
12.08.2012, 13:54
od wczoraj w kolejce... w pewnym momencie pojawiła się iskierka nadziei: Login gueue: +300 po czym ponownie +600.... RT: powyżej miesiąca

adulinos
12.08.2012, 16:35
u mnie tak samo nie mogę od wczoraj wcale się zalogować próbowałam wiele razy i nie da rady wiec nie wiem czy to ma sens niby się wgrywa jest 1h do zalogowania i zamiast schodzić w dół czas to rośnie nawet do miesiąca ;(

adulinos
12.08.2012, 16:41
Unkown co do twojego optymizmu na nagrodę, niezbyt jestem pewna co do tej nagrody, bo jak dziś się nie udało zalogować nie wierze ze jutro uda się, siedzę cały czas na kompie i próbuje :(

set2g
12.08.2012, 16:43
Hi all,

we are totally aware that many players are not able to login because the server is often totally crowded. We try to give the test environment more resources next week, but for the moment we only can beg for your patience.

Please use only the forums here on the test server for questions and bug reports as the support of your country will not be able to help you in any way. You will get help only HERE on the international test instance.

Please accept our apology's and have patience till next week.

Thank you!
BB_Pandur

Tak wiec marne szanse na dostanie sie, serwer nie daje rady :D
Wprowadzili mnóstwo nowosci i ludzie chcą zobaczyć, poza tym dodali możliwosc otrzymania jakiegos bonusa za logowanie wiec chetnych nie braknie :)

scorpion63
12.08.2012, 17:08
Chyba trza będzie zalogować się po północy i zostawić kompa na chodzie aż do końca testów obciążeniowych tj. do 22:00 w poniedziałek ;)
Tylko czy serwery wytrzymają ten natłok chętnych i nie wywali nas :(

LANNISTER
12.08.2012, 17:39
Mnie się jeszcze nigdy nie udało zalogować na serwerze testowym podczas jakichkolwiek testów. Zazwyczaj jestem w kolejce w drugim tysiącu, z czasem oczekiwania takim, że mógłbym sobie pograć na emeryturze.

Rashaz
12.08.2012, 18:14
Kto pobije rekord? :P
http://img856.imageshack.us/img856/4239/beztytuuoqzi.jpg

Hakardrag
12.08.2012, 19:23
Tak wiec marne szanse na dostanie sie, serwer nie daje rady :D
Wprowadzili mnóstwo nowosci i ludzie chcą zobaczyć, poza tym dodali możliwosc otrzymania jakiegos bonusa za logowanie wiec chetnych nie braknie :)

Ciekawe czy nasze serwery wytrzymają te nowinki ? Ja mam wątpliwości, bo jest tego tyle, że jak się gracze rzucą na to zaraz po wprowadzeniu to będzie podobnie jak na testowym :)

Zlymir
12.08.2012, 19:31
Ciekawe czy nasze serwery wytrzymają te nowinki ? Ja mam wątpliwości, bo jest tego tyle, że jak się gracze rzucą na to zaraz po wprowadzeniu to będzie podobnie jak na testowym :)

Nie ma obawy, aż tak źle jak na testowym nie będzie.
Z wiadomych przyczyn...

Nika-1978
12.08.2012, 19:37
Chyba trza będzie zalogować się po północy i zostawić kompa na chodzie aż do końca testów obciążeniowych tj. do 22:00 w poniedziałek ;)
Tylko czy serwery wytrzymają ten natłok chętnych i nie wywali nas :(

zaczynam wątpić w to, czy w ogóle do końca testów uda się tam dostać.... Wczoraj wieczorem chciałam tam zajrzeć i do teraz mi się to nie udało...

wredniejszy
12.08.2012, 20:10
Byłem od rana na testowym wywaliło o 12 ?? jakoś tak,do tej pory nie udało mi się zalogować ponownie.Słabo to widzę :)

Husarz
12.08.2012, 20:13
Byłem od rana na testowym wywaliło o 12 ?? jakoś tak,do tej pory nie udało mi się zalogować ponownie.Słabo to widzę :)

Mnie wywalilo o 11, teraz wpuscilo ;)

Stan58
12.08.2012, 20:46
Od popołudnia nie mogę się zalogować :(

RomaniOla
12.08.2012, 22:25
syf biorą się za coś czego nie umieją ogarnąć

Oharaa
12.08.2012, 22:45
syf biorą się za coś czego nie umieją ogarnąć
To serwer testowy z ograniczoną ilością slotów(miejsc 1000-2000) i na pewno nie spodziewali się tylu graczy jednocześnie dlatego serwer jest obciążony i nie można się zalogować.Jak każdy gracz co kilka sek odświeża stronę i próbuje się dostać.Gdyby nie wprowadzili tego eventu jestem przekonany że każdy swobodnie by wszystkie nowinki zobaczył. :) Co mi się w nowej wersji podoba to nowy handel.Można się spodziewać że nowinki pojawią się u nas to początku września skoro event trwa do 27 sierpnia:)

Unkown
12.08.2012, 23:59
Unkown co do twojego optymizmu na nagrodę, niezbyt jestem pewna co do tej nagrody, bo jak dziś się nie udało zalogować nie wierze ze jutro uda się, siedzę cały czas na kompie i próbuje :(

Mi się udało wejść i pograłem z dobre pół godziny, jednak nowego systemu handlu i tak nie widziałem bo zaczynałem od 1 poziomu, aż w końcu dałem sobie spokój z wbijaniem poziomu, żeby zdobyć kantor handlowy i zobaczyć jak wygląda nowy system handlu ... wprowadzą to będę oglądał :D

To serwer testowy z ograniczoną ilością slotów(miejsc 1000-2000) i na pewno nie spodziewali się tylu graczy jednocześnie dlatego serwer jest obciążony i nie można się zalogować.Jak każdy gracz co kilka sek odświeża stronę i próbuje się dostać.Gdyby nie wprowadzili tego eventu jestem przekonany że każdy swobodnie by wszystkie nowinki zobaczył. :) Co mi się w nowej wersji podoba to nowy handel.Można się spodziewać że nowinki pojawią się u nas to początku września skoro event trwa do 27 sierpnia:)

Myślę, że nie byłoby problemu gdyby serwer był tylko dla Polaków, jednak grało tam sporo innych narodowości (albo ja wlazłem na inny serwer (oO)). Robiąc ogólnoświatowy serwer testowy TSO trzeba się liczyć z tym, że te 1000-2000 slotów nie wystarczy bo każdy będzie chciał zobaczyć ...

Hakardrag
13.08.2012, 08:34
Problem z logowaniem na testowy można rozwiązać w prosty sposób:

Co godzinę zresetować zalogowanych. :)

dawid_wojcik
13.08.2012, 09:43
Panowie powiedzcie mi gdzie ja mogę zobaczyć który jestem w kolejce do zalogowania bo mi po wejściu na główną stronę TSO udaje się jedynie nacisnąć na button GRAJ i to tyle witryna ciągle ładuje i ładuje ale nawet po kilku godzinach jak przysedłem to nic się nie zmieniło. Dziwne dla mnie są wasze wypowiedzi o nagrodzie za uczestnictwo itd. Dla mnie najgorsze jest o że kopalnia złota 5lev się wyczerpie na nic buffa nie mogę dać mennica, iece złota i kop żelaza no to jest problem bo w skali kilkudniowej to są ogromne straty w zasoby. A ja od wczoraj od ok 12:00 nie mogę się zalogować i nie widzę by miało się coś zmienić na lepsze. A najgorsze jest to że od wczoraj nie mogę się zalogować a Okradanie już w 90% skończyłem i boe się iż nie zdołam go zrobić. Kto mi to zwróci co.

Hakardrag
13.08.2012, 09:55
Tu jest wątek o serwerze testowym.

Jak masz inny problem, to raczej pisz do pomocy technicznej.

dawid_wojcik
13.08.2012, 10:13
Oj przepraszam ale widze że i u was i na moim serwerze ten sam problem jest.

k-kaczyyy
14.08.2012, 16:44
Ja jeszce nie miałem kłopotu, loguje sie tak samo szybko jak do normalnej gry, wczoraj i dzis ok 15-17.
Kodow nie dostałem.

set2g
14.08.2012, 17:56
kody sa w te dni (daty) ktore sa zaznaczone na screenie na stronie głonej, wystrczy sie przyjrzec i poczytac

od wczorajszego hotfixa kolo ~17 az tak wielkich probmów z logowaniem nie ma, ale od piatku do wczorajszego popołudnia było nieciekawie

Hakardrag
14.08.2012, 22:23
Coś niebywałego, od wczoraj Testowy działa jak szwajcarski zegarek.

Nie mam żadnych problemów z zalogowaniem i z grą :)

Vivat !

Sznur
16.08.2012, 17:37
Ja za to znalazłem coś co dla mnie jest błędem... zaatakowałem obóz bandytów w strefie 5 pokonałem zawarte w nim wojsko tracąc całe swoje oprócz gieńka a pomimo to bitwa została uznana za przegraną... teraz trzeba czekać aż gieniek który przeżył się zregeneruje... ;(

Hakardrag
16.08.2012, 18:44
Ja za to znalazłem coś co dla mnie jest błędem... zaatakowałem obóz bandytów w strefie 5 pokonałem zawarte w nim wojsko tracąc całe swoje oprócz gieńka a pomimo to bitwa została uznana za przegraną... teraz trzeba czekać aż gieniek który przeżył się zregeneruje... ;(

Gienek nigdy nie ginie ... lekko choruje po przegranej :) A Ty tą bitwe jednak przegrałeś.

set2g
17.08.2012, 10:05

nie tylko na testowym to sie zdarza, na pl tez takie przypadki były, wystarczy poszukac na forum

Sznur
17.08.2012, 18:02
Hakardrag nie rozumiesz... normalnie jeśli bandyci mają siłę to "zabijają" generała znaczy jest pokazane że schodzi mu pasek życia a tu gieniek nie został zaatakowany nawet a był jedyną postacią na polu bitwy która ocalała a teraz obóz stoi pusty... i muszę go atakować ponownie mimo że nie ma tam wojska które by go broniło...

Gina50
17.08.2012, 18:16
jak wejść na testowy?

Hakardrag
17.08.2012, 18:21
Hakardrag nie rozumiesz... normalnie jeśli bandyci mają siłę to "zabijają" generała znaczy jest pokazane że schodzi mu pasek życia a tu gieniek nie został zaatakowany nawet a był jedyną postacią na polu bitwy która ocalała a teraz obóz stoi pusty... i muszę go atakować ponownie mimo że nie ma tam wojska które by go broniło...

Ależ doskonale rozumiem, a BB_xaar wyjaśnił Ci już chyba o co biega. Przyznam, że nadal jest to dla mnie dziwny przypadek, ale sposób rozwiązania całkiem logiczny.

PS. Na ten obóz wystarczy posłać gienka z 1 rekrutem - i po ptokach :)

Sznur
18.08.2012, 04:56
musiałem przegapić wyjaśnienie... masz może linka ??

Rashaz
18.08.2012, 09:10
musiałem przegapić wyjaśnienie... masz może linka ??
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/23566-Wszystkie-zmiany-z-dnia-9.-sierpnia?p=46328&viewfull=1#post46328

LordHarkonnenII
20.08.2012, 22:05
Witam z tego co mi ostatnio dokucza to "ą" - pisane w wiadomości kasuje cały tekst wiadomości , napisałem do supportu - oni do mnie pisali że to jakiś skrót w przeglądarce (chrome i niby słusznie ) lub programie , problem w tym że to od jakiegoś tygodnia mi się tak zaczęło robić i nie tylko u mnie , bo koleżanka 3x do mnie pisała to samo , zanim się w końcu połapała o co chodzi :) ąąąąa - jak widać tu "ą" nie kasuje całego tekstu .Pozdrowienia dla supportu :)

set2g
20.08.2012, 22:34
osobiscie gram obecnie na IE bo ostatni update Chrome strasznie zamulił, z tym ą to wina przegladarki, bo jakby wina wyłacznie lezała po strnie TSO to na kazdej przegladarce prawdopodobnie by był ten błąd, support tso nie zajmuje sie developerka Chrome wiec oni nie maja wpływu na przegladarke