PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Rycerzyki i inne bajerki .

Aroganin
10.08.2012, 14:28
Witam jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość .

Chciałbym przedstawić mój pomysł na zmianę w szkoleniu rycerzy bo zawsze mnie denerwuje że na 1 rycerza daje się 10 mieczy albo łuków . Aby temu zapobiec chciałbym aby powstał nowy budynek o nazwie kowal metalmistrz który by tworzył zbroje dla rycerza każdy miałby inny metal (miedź , żelazo , stal i tytan ) ptrzebowałby do zbudowania budynku 50 kamienia , 20 narzędzi 120 desek iglastych . Budowało by się go 4:30 min. W koszarach zamiast ludzi 10 broni i napitku dawało by się właśnie te zbroje np: człowiek + 5 napitek + 1 miecz(brąz) + 1 zbroja(brąz) = rekrut

Zbroję wykonywało by się z 2 sztabek danego rodzaju i 2 węgli . Zbroję miedzianą robiłoby się 14 min. żelazną 15 min. stalową 18 min . tytanową 20 min . Zbroje miedziane dawało by się rekrutom i łucznikom . Żelazne ochotnikom , konnym i wybornym łucznikom . Stalową dawałoby się żołnierzom i kusznikom a tytanową elitarnym żołnierzom i puszkarzom . Ale zawsze byłaby ta druga opcja dla tych którym by się to nie podobało czy coś mogliby robić po staremu . Liczę na oceny i komentarze typu co jest źle . Pozdrawiam Aroganin :) .

sparkz
10.08.2012, 14:40
10x mniejsza ilosc broni potrzebna na zbudowanie zolnierza -> nie ma sensu produkowac zadnej slabszej piechoty, a walki staja sie dziecinnie latwe.

Michaelpol90
10.08.2012, 14:47
Mi się zdaje,że to też bez sensu. Bo wtedy cały łąńcuch należało by zmienić, gdyż zmniejszając wymagania z 10 mieczy na 1 należało by 10 krotnie podnieś koszty produkcji mieczy albo 10 krotnie zmniejszyć wydjność ich produkcji. . .

- jedyną zmianą jak proponuję to jest zwiekszenie ilości rekrutów jakich można przydzielić do rekrutacji , bo mając 200 wolnych osadników kilkanie 8 raz po 25 rekrutów jest tak sam wkurzajace jak kupowanie 4k wody na handlu.

EX_Natalcia
12.08.2012, 01:40
Brak ankiety - zamykam.
Proszę zapoznać się z Regulaminem działu "Pomysły i sugestie" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662-Regulamin-dzia%C5%82u-quot-Pomys%C5%82y-i-sugestie-quot) a następnie założyć nowy temat.

Poradnik "Jak dodać ankietę?" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22953-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99).