Zobacz pełną wersję : Gra Kopalnie Zasoby
Czy myslicie ze ilosc zasobow w kopalniach powinna zostac zwiekszona? Codziennie musze budowac po kilka kopaln bo zasoby sie wyczerpuja, co zuzywa wszystkie materialy i nie pozwala sie rozwijac. Nie wiem jak to wyglada pozniej bo mam lvl 20 ale zaczyna sie to robic strasznie monotonne i nudne, co chwile wysylac geologa i budowac kopalnie. Powinny one prosperowac conajmniej kilka dni a nie kilka godzin.
miczab79
07.08.2012, 08:46
chyba o to chodzi w grach zeby w nie grac..taka specyfika settlers online
własnie po to twórcy wymyślili doładowania kopalni za klejnoty żeby sie nie męczyć i nie wysłać ciągle geologa i budować na nowo, z tym ze taką wygodę trzeba płacić $$
masz wybór: płacisz i masz łatwiej lub nie płacisz i sie meczysz
Van-de-Lord
07.08.2012, 12:24
Jeśli codziennie zużywasz surowce żeby odbudować kopalnie to znaczy ze masz źle rozplanowana gospodarkę.
Jeśli codziennie zużywasz surowce żeby odbudować kopalnie to znaczy ze masz źle rozplanowana gospodarkę.
??
Ja mam wytopów miedzi 6 na 3 poziomie i muszę codziennie na nowo budować wszystkie 6 kopalń miedzi, a nawet czasem (jak na przykład dziś) aby zwiększyć sobie zapas, rano buduje nowe kopalnie, rozbudowuję je i wieczorem znów muszę nowe budować. Więc wytłumacz mi jak mogę lepiej rozplanować gospodarkę, żeby tego uniknąć... Bo co będzie jak rozbuduję wytopy na poziomy 4 lub piąte? Jeśli masz jakiś magiczny sposób na to, to się podziel... (Choć wątpię żeby było to możliwe, chyba, że doładowania...)
??
Ja mam wytopów miedzi 6 na 3 poziomie i muszę codziennie na nowo budować wszystkie 6 kopalń miedzi, a nawet czasem (jak na przykład dziś) aby zwiększyć sobie zapas, rano buduje nowe kopalnie, rozbudowuję je i wieczorem znów muszę nowe budować. Więc wytłumacz mi jak mogę lepiej rozplanować gospodarkę, żeby tego uniknąć... Bo co będzie jak rozbuduję wytopy na poziomy 4 lub piąte? Jeśli masz jakiś magiczny sposób na to, to się podziel... (Choć wątpię żeby było to możliwe, chyba, że doładowania...)
Podejrzewam, że wytopy miedzi produkują u Ciebie brąz na potrzeby mieczników, aby było z czego rekrutować R. Wystarczy trochę zamieszać składem armii, nie bać się wysłać O, Ż czy nawet EŻ na straty i spokojnie wystarczą 2 wytopy miedzi na 5 lvl. :)
Wystarczy trochę zamieszać składem armii, nie bać się wysłać O, Ż czy nawet EŻ na straty i spokojnie wystarczą 2 wytopy miedzi na 5 lvl. :)
tylko w oparciu o bron zdobyta z przygod, wlasna produkcja oplaca sie znacznie mniej niz np. buffowanie kopalni miedzi i dostawianie wytopu brazu.
Kopalnie surowców z ich zasobami są zupełnie bez sensu. Gram na 26 poziomie i jedyną czynnością jaką wykonuję raz dziennie to odnawianie kopalni - po za tym nic w grze się nie dzieje.
i zniszczenie zużytej kopalni nie powoduje zwiększenia limitu patentów budowlanych jak w przypadku innych budynków.
LANNISTER
24.08.2012, 20:44
Oczywiście, że powoduje zwiększenie.
Mistamus
24.08.2012, 21:09
Nie powoduje - pozwolenie na budowę wraca w momencie wyeksploatowania kopalni, a nie wyburzenia resztek.
Dokladnie mam teraz to samo. Co do źle rozplanowanej gospodarki to koszt kopalni zlota (300 surowcu) to ok 150 monet (po cenie rynkowej drewna, kamienia i mlotkow) a 300 surowcow wystarczy do wyprodukowania..... 37 monet. Bez sensu.... I dzien dzien to samo kopalnie i znowu kopalnie
RobertBrave
07.09.2012, 20:53
Patent wraca w momencie wyczerpania złoża, a nie likwidowania wyczerpanej kopalni.
Dokladnie mam teraz to samo. Co do źle rozplanowanej gospodarki to koszt kopalni zlota (300 surowcu) to ok 150 monet (po cenie rynkowej drewna, kamienia i mlotkow) a 300 surowcow wystarczy do wyprodukowania..... 37 monet. Bez sensu.... I dzien dzien to samo kopalnie i znowu kopalnie
z kompletem buffow masz 300 monet z kopalnii.
Poza tym po prawie 2 latach istnienia gry i 9 miesiacach istnienia serwera ludzie powinni juz wykapowac, ze jesli nikt by nie produkowal monet, to nikt by ich nie mial, bo niby skad mialyby sie brac ?
A po cholerę wyburzacie stare kopalnie? Wystarczy wysłać geologa i czasami znajduje złoża na wyeksploatowanej :P
Maghemit
21.09.2012, 10:51
Jak kopalnia się zużyje to patent się odnawia. Gracz potem tylko wyburza.
Jerry1981
21.09.2012, 19:34
A po cholerę wyburzacie stare kopalnie? Wystarczy wysłać geologa i czasami znajduje złoża na wyeksploatowanej :P
poprawka geolog zawsze znajduje złoża w tym samym miejscu == jeśli masz zuzyta kopalnię to jak wyślesz geologa w tym samym miejscu znajdzie nowe złoże.