PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Kopalnie Zasoby

eferaes
07.08.2012, 08:15
Czy myslicie ze ilosc zasobow w kopalniach powinna zostac zwiekszona? Codziennie musze budowac po kilka kopaln bo zasoby sie wyczerpuja, co zuzywa wszystkie materialy i nie pozwala sie rozwijac. Nie wiem jak to wyglada pozniej bo mam lvl 20 ale zaczyna sie to robic strasznie monotonne i nudne, co chwile wysylac geologa i budowac kopalnie. Powinny one prosperowac conajmniej kilka dni a nie kilka godzin.

miczab79
07.08.2012, 08:46
chyba o to chodzi w grach zeby w nie grac..taka specyfika settlers online

set2g
07.08.2012, 10:08
własnie po to twórcy wymyślili doładowania kopalni za klejnoty żeby sie nie męczyć i nie wysłać ciągle geologa i budować na nowo, z tym ze taką wygodę trzeba płacić $$

masz wybór: płacisz i masz łatwiej lub nie płacisz i sie meczysz

Van-de-Lord
07.08.2012, 12:24
Jeśli codziennie zużywasz surowce żeby odbudować kopalnie to znaczy ze masz źle rozplanowana gospodarkę.

P1T3RRO
07.08.2012, 22:22
Jeśli codziennie zużywasz surowce żeby odbudować kopalnie to znaczy ze masz źle rozplanowana gospodarkę.
??
Ja mam wytopów miedzi 6 na 3 poziomie i muszę codziennie na nowo budować wszystkie 6 kopalń miedzi, a nawet czasem (jak na przykład dziś) aby zwiększyć sobie zapas, rano buduje nowe kopalnie, rozbudowuję je i wieczorem znów muszę nowe budować. Więc wytłumacz mi jak mogę lepiej rozplanować gospodarkę, żeby tego uniknąć... Bo co będzie jak rozbuduję wytopy na poziomy 4 lub piąte? Jeśli masz jakiś magiczny sposób na to, to się podziel... (Choć wątpię żeby było to możliwe, chyba, że doładowania...)

dellphi
07.08.2012, 22:32
??
Ja mam wytopów miedzi 6 na 3 poziomie i muszę codziennie na nowo budować wszystkie 6 kopalń miedzi, a nawet czasem (jak na przykład dziś) aby zwiększyć sobie zapas, rano buduje nowe kopalnie, rozbudowuję je i wieczorem znów muszę nowe budować. Więc wytłumacz mi jak mogę lepiej rozplanować gospodarkę, żeby tego uniknąć... Bo co będzie jak rozbuduję wytopy na poziomy 4 lub piąte? Jeśli masz jakiś magiczny sposób na to, to się podziel... (Choć wątpię żeby było to możliwe, chyba, że doładowania...)

Podejrzewam, że wytopy miedzi produkują u Ciebie brąz na potrzeby mieczników, aby było z czego rekrutować R. Wystarczy trochę zamieszać składem armii, nie bać się wysłać O, Ż czy nawet EŻ na straty i spokojnie wystarczą 2 wytopy miedzi na 5 lvl. :)

sparkz
08.08.2012, 08:37
Wystarczy trochę zamieszać składem armii, nie bać się wysłać O, Ż czy nawet EŻ na straty i spokojnie wystarczą 2 wytopy miedzi na 5 lvl. :)

tylko w oparciu o bron zdobyta z przygod, wlasna produkcja oplaca sie znacznie mniej niz np. buffowanie kopalni miedzi i dostawianie wytopu brazu.

moyodo
22.08.2012, 18:27
Kopalnie surowców z ich zasobami są zupełnie bez sensu. Gram na 26 poziomie i jedyną czynnością jaką wykonuję raz dziennie to odnawianie kopalni - po za tym nic w grze się nie dzieje.

Mercano
24.08.2012, 20:39
i zniszczenie zużytej kopalni nie powoduje zwiększenia limitu patentów budowlanych jak w przypadku innych budynków.

LANNISTER
24.08.2012, 20:44
Oczywiście, że powoduje zwiększenie.

Mistamus
24.08.2012, 21:09
Nie powoduje - pozwolenie na budowę wraca w momencie wyeksploatowania kopalni, a nie wyburzenia resztek.

eferaes
07.09.2012, 16:14
Dokladnie mam teraz to samo. Co do źle rozplanowanej gospodarki to koszt kopalni zlota (300 surowcu) to ok 150 monet (po cenie rynkowej drewna, kamienia i mlotkow) a 300 surowcow wystarczy do wyprodukowania..... 37 monet. Bez sensu.... I dzien dzien to samo kopalnie i znowu kopalnie

RobertBrave
07.09.2012, 20:53
Patent wraca w momencie wyczerpania złoża, a nie likwidowania wyczerpanej kopalni.

sparkz
07.09.2012, 21:06
Dokladnie mam teraz to samo. Co do źle rozplanowanej gospodarki to koszt kopalni zlota (300 surowcu) to ok 150 monet (po cenie rynkowej drewna, kamienia i mlotkow) a 300 surowcow wystarczy do wyprodukowania..... 37 monet. Bez sensu.... I dzien dzien to samo kopalnie i znowu kopalnie

z kompletem buffow masz 300 monet z kopalnii.

Poza tym po prawie 2 latach istnienia gry i 9 miesiacach istnienia serwera ludzie powinni juz wykapowac, ze jesli nikt by nie produkowal monet, to nikt by ich nie mial, bo niby skad mialyby sie brac ?

P13n10
21.09.2012, 09:13
A po cholerę wyburzacie stare kopalnie? Wystarczy wysłać geologa i czasami znajduje złoża na wyeksploatowanej :P

Maghemit
21.09.2012, 10:51
Jak kopalnia się zużyje to patent się odnawia. Gracz potem tylko wyburza.

Jerry1981
21.09.2012, 19:34
A po cholerę wyburzacie stare kopalnie? Wystarczy wysłać geologa i czasami znajduje złoża na wyeksploatowanej :P

poprawka geolog zawsze znajduje złoża w tym samym miejscu == jeśli masz zuzyta kopalnię to jak wyślesz geologa w tym samym miejscu znajdzie nowe złoże.