PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wyburzanie kopalni kamieni / marmuru

Van-de-Lord
04.08.2012, 16:10
Nie wiem czy ktoś jeszcze spotkał się z takim problemem, ale mi brakuje takiej opcji (bardziej sam marmur). Kiedy może się to przydać?

Mam 2 złoża (np marmur po 300urobku każda) i jednego kamieniarza, gdy jedno złoże się skończy to zaczyna wydobywać z drugiego złoża, w tym czasie wyszukujemy pierwsze złoże i nie ma narazie w tym nic dziwnego, ale w pewnym momencie drugie złoże ma juz mało zasobu np 10urobku, więc gdy pierwsze złoże się skończy to i drugie szybko się skończy, o ile taka sytuacja zdarzy sie w czasie gdy gramy to nie ma problemu, ale jeśli nas nie ma to nawet na kilka godzin wydobycie zostaje zatrzymane aż znów odnajdziemy złoże.

Przy małym wydobyciu to nie ma z tym większego problemu ale mając większą liczbę kamieniarzy taka sytuacja zdarza się co kilka dni i rano muszę wysyłać geologa 10razy (więc 5h zajmuje odnalezienie wszystkich / 2,5h przy dwóch geologach), czas to akurat najmniejszy problem, ale najgorzej gdy złoża padają np godzinę po tym jak kończę grać więc nie wyślę geologa wieczorem bo i tak nie odnajdzie więc na kilka godzin wydobycie zostaje zatrzymane.

Tak więc proponuję dodać możliwość ręcznego wyburzania złóż przed ich wyczerpaniem.

Aragon2012
05.08.2012, 19:24
ale przecież, złoża nie są wyburzane tylko wyeksploatowane a to różnica. Ale wracając do tematu, pomysł nie tyle co głupi ale nie dopracowany , a na pewno gdyby był dostępny za darmo. Jednak gdyby np. cena owego "ruchu" kosztowała by nie wiem 5 klejnotów (cena przykładowa) to spoko, jeśli nie to przytoczę jedne z powiedzeń : "Kto gra, ten ma".

Po za tym, sam miałem lvl 36 podajże, i "normalnie" da się kontrolować wydobycie surowców, bo przecież nie odnajdują Ci raz 1,5k marmuru a raz 500. (chyba że to uległo zmianie, to przepraszam) i np. za pomocą "zwykłego" kalkulatora, przewidzisz kiedy dana kopalnia będzie kaput.

Tak jak mówię za klejnoty lub monety (kupno dynamitu) jak najbardziej , jeśli za darmo to Niiiieeeeee.

kubus12344321
06.08.2012, 12:54
morze administratorzy zrobili by zeby budynki mozna było przesówać a nie burzyc bo jak mam uleprzone to co nie morzna go juz brac z tego miejsca

Poznańczyk
06.08.2012, 12:57
Lepszą opcją było by przeniesienie złoża z s1 gdzieś indziej, bo mnie osobiście ono denerwuję i psuje mi krajobraz. Albo możliwość wyboru poszukiwania złoż w danych sektorach.

Draxopix
06.08.2012, 18:35
morze administratorzy zrobili by zeby budynki mozna było przesówać a nie burzyc bo jak mam uleprzone to co nie morzna go juz brac z tego miejsca

Chlopie po jakiemu ty piszesz? bo napewno nie po polsku