Zobacz pełną wersję : Litera "ą" kasuje tekst na czacie
Lord_Cypis
04.08.2012, 02:49
Podczas pisania tekstu na czacie czy to na global czy na czacie gildii pojawia się problem - kiedy w jakimś wyrazie pojawia się literka "ą" (poprzez wciśnięcie na klawiaturze kombinacji Alt Gr + a) zostaje skasowany cały napisany wcześniej tekst. Problem ten dotyczy przeglądarki Google Chrome, w innych jak Firefox, IE, czy Opera problem ten nie występuje. Problem tkwi niewątpliwie w samej grze, bo także u innych z którymi pisałem ten mankament się pojawia.
Liczę na to, że administracja jakoś to rozwiąże ponieważ wiele osób korzysta z tej przeglądarki a denerwujące jest pisanie czegoś kilka razy od początku.
Pozdrawiam i liczę na szybkie rozwiązanie tego problemu. :)
podpisuje się pod tym problemem, przeglądarka google chrome, nawet jak się pisze wiadomość do wysłania to potrafi skasować całość...
Poznańczyk
04.08.2012, 08:43
To nie wina gry. Problem leży w przeglądarace, pewnie masz Chroma 21, najnowszą wersję, w poprzedniej wersji 20, wszystko było ok, dziwę się że tylko.
Lord_Cypis
04.08.2012, 12:56
Błąd dotyczy flash playera w przeglądarce chrome; problem w tym że nie ma możliwości zaktualizowania go ręcznie gdyż aktualizuje się on razem z przeglądarką. Trzeba albo poczekać na nową wersję chroma albo zmienić przeglądarkę lub zainstalować poprzednią wersję.
Piotru70
04.08.2012, 12:59
Też używam Google Chrome i ten problem mam od wczoraj. A chrome 21 mam już od dłuższego czasu pomimo ze problem wcześniej nie występował. Dopisuję się do problemu. !!!
Brutalus
04.08.2012, 14:22
ja też mam to od dzisiaj
Ja też się podpisuję pod problemem. Chrome'a używam od dawna, a ten problem pojawił się po ostatniej przerwie technicznej.
Ja też się podpisuję pod problemem. Chrome'a używam od dawna, a ten problem pojawił się po ostatniej przerwie technicznej.
Dokładnie, nie zganiajcie na chroma, bo to się stało po przerwie technicznej, a nie po aktualizacji przeglądarki
Slawek857
05.08.2012, 07:18
w każdej grze to wystepuje i nie na jednym komputerze coś z google chrome sie stało
Lollipop
05.08.2012, 15:28
Spoko, mam to samo też w google chrome ;)
Problem występuje od ostatniej aktualizacji przeglądarki;] Oharaa
Tak, od wersji 21 Chrome'a. Chyba się z flashem coś gryzie. Co ciekawsze, taka sama sytuacja była pamiętam w World of Warcraft kiedy jeszcze grałem. Dziwna sprawa.
U mnie ten problem również powstał po poprzedniej aktualizacji. Gram na kilku grach, zawsze przez Chrome i tam nie mam tego problemu. Mało tego, mam na różnych komputerach różne wersje Chrome, a mimo to na każdym mam problem z "ą".
rafcioza12
09.08.2012, 10:03
już z tydzień mam ten problem, a to troszkę wkurzające jest
Wszystko wskazuje na to, że problem z literką "ą" leży po stronie przeglądarki Chrome.
Krótkie wyjaśnienie: obecnie, po użyciu kombinacji klawiszy "prawy_alt+a" na czacie, podświetla się cała linia. W związku z tym, jeśli na podświetlonym już tekście system doda jeszcze znak (w tym przypadku jest to "ą"), cały ciąg znaków zostanie przez niego zastąpiony.
Informacja o tym utrudnieniu została już przekazana dalej, do czasu wyjaśnienia sytuacji, najlepszym rozwiązaniem jest nie używanie kombinacji klawiszy "prawy_alt+a" na czacie w grze.
Boski_Caesar
09.08.2012, 13:10
Zawsze można spróbować i się przestawić na ctrl + lewy alt + a
xaar ma racje, chwilowo piszemy bez literki ą ;)
Jarekexe
09.08.2012, 17:54
mi to pomogło
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/23499-Chrome-i-problem-z-mapowaniem-quot-a-quot