PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Znajomi, opis charakteru kontaktu

Niccodemus
03.08.2012, 19:11
Nie udało mi się znaleźć podobnej propozycji, możliwe że przeoczyłem.

Każdy gracz ma swoje kontakty, o różnym charakterze i przeznaczeniu, np. sprzedawca chleba, znajomy ze szkoły, kolega z wojska. Chodzi mi o to, żeby móc dodawać i później edytować opis kontaktu. W tej chwili gdy nick nie mieści się w przeznaczonym polu, najechanie na jego wyświetlaną część pokazuje cały nick. Można by było zrobić tak, że na najechaniu na nick każdego kontaktu można zobaczyć jego pełny nick, a pod spodem jego opis (chodzi mi mniej więcej o coś w stylu opisu na chomikuj.pl).

Przy okazji, można by było wprowadzić wyświetlanie taga klanu.

EDIT.
Katrin3 dała pomysł aby opisy kontaktów uzupełnić zakładkami np. "sprzedawcy", "wymiana bufów'.

Katrin3
03.08.2012, 19:52
A jeszcze lepiej, żeby móc dowolnie sobie grupować w kilka zakładek np. "sprzedawcy", "wymiana bufów'.

Matre
04.08.2012, 11:46
Grupowanie zakładki znajomych byłoby najlepszą opcją moim zdaniem, dobry pomysł Kartin3.
Opisy kontaktów to też przydatna rzecz, która ułatwiłaby nieco rozgrywkę jak dla mnie.

Piotru70
04.08.2012, 12:52
Pomysł nie najgorszy, nawet pomimo tego że osoby które mam w znajomych to jakieś Gimbusy które wysyłają mi zapro. :P

Niccodemus
04.08.2012, 20:25
Myślę że można by było połączyć oba pomysły. Zakładka np. sprzedawcy, a w środku sprzedawca chleba, wody, żelaza...

Aragon2012
05.08.2012, 19:11
bardzo fajny pomysł, osobiście nie widzę minusów oprócz owego , że trzeba znaleźć czas aby to wprowadzić. Bo przecież Ci, którzy są "za" to ok, a Ci którzy przeciw, to po prostu "tego" nie włączą.

Poznańczyk
06.08.2012, 12:59
Jeżeli taką opcją można wy włączyć/wyłaczyć w panelu ustawień to może być.

Niccodemus
06.08.2012, 14:55
A po co wyłączać? Jeśli ktoś nie chce to po prostu nie będzie z tego korzystał. Żaden opis nie powinien się wtedy wyświetlać.