Zobacz pełną wersję : Handel. Zakupiony towar znika, nie mieszczac się w magazynie.
Witam
Problem w grze jest taki, że zakupując towar od innego gracza przepada on, gdy w magazynie nie ma na niego już miejsca. No i jesteśmy stratni, gdyż tylko wydaliśmy zasoby za nic właściwie. Nie pojawia się żadne info od systemu, ani nie pojawia się ten towar w menu gwiazdy.
Moim zdaniem w takim przypadku powinien pojawić się monit i towar znaleźć się w menu gwiazdy, a nie wsiąkać bez echa.
Pzdr.
Draxopix
22.07.2012, 09:41
proponuje patrzec co sie robi wtedy stratny nie bedziesz
proponuje patrzec co sie robi wtedy stratny nie bedziesz
Draxopix, twoje głupio-mądre odpowiedzi na każdy możliwy problem irytują jak mało co :/
@ Elurin: tez uważam, ze powinna być przynajmniej jakaś informacja że stracimy te zasoby po zaakceptowaniu transakcji.
@ Draxopix
Co do patrzenia co się robi, hehe. Patrz sobie sam!
Ja operuje większymi ilościami w handlu, a jak to w handlu czasem, towar dochodzi po paru godzinach. W mnogości transakcji ciekaw jestem jak Ty byś to wypatrzył :>
Prawdopodobnie miałbyś to w nosie do czasu aż Ci nagle przepadnie z 400 granitu, złota lub podobnie lukratywnego towaru. Wtedy pewnie zgodzisz się ze mną, że mogłoby to lądować w menu gwiazdy na przykład.
Nie płacze tu, że jestem stratny i nie domagam się zwrotu (towar mało istotny). Wskazuję tylko na niedociągnięcie systemu. Nie wszyscy o tym wiedzą. Jeżeli ktoś kto ma mało zasobów to strata paru rzeczy mocno go zaboli.
Być może nawet ktoś poprawi ten fakt dzięki tej uwadze.
Pzdr
spyderek
23.07.2012, 00:43
jakby nadmiary wędrowały do gwiazdy to nie byłoby sensu w rozbudowywaniu przestrzeni magazynowej, ale już taki komunikat i niemożliwość akceptacji w zasadzie nie zaszkodziłyby.
Cebula361
10.08.2012, 18:27
jeśli nie mieści sie w magazynie, to zostaje to w poczcie, masz czas na rozbudowanie i ponownie zaakceptowanie
na poczcie mozesz trzymac do ok. 8h potem wiadomosc zniknie (tak misie obiło o uszy bo sam nie sprawdzałem)