PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zwiększenie pojemności pól i studni

TITO_CFC
21.07.2012, 09:53
Moja sugestia polega na tym by zwięszyć ilość surowca znajdująca się w polach i studniach II poziomu, bo to co obecnie się dzieje na wyższych lvl grania to jest masakra,nawet kilka razy dziennie trzeba stawiać pola i studnie aż odechciewa się grać bo pół dnia traci się na odbudowywanie pól i studni w grze.Coraz więcej ludzi ucieka i przestaje grać,pustki na czatach znalezienie kogoś np do wymiany koszy nieraz graniczy z cudem . BB zróbcie coś bo jezeli gra ma tylko polegać na stawianiu w kółko pól i studni to ja też zaczynam myśleć o rozstaniu się z ta grą....

Piotru70
21.07.2012, 09:57
Też jestem tego samego zdania, ale wydaje mi się że to ma zmuszać do zakupu silosu i młyna wodnego.

Avila
21.07.2012, 10:11
wydaje mi się że to ma zmuszać do zakupu silosu i młyna wodnego.
Dokładnie tak, 'nuff said.
Inna sprawa, że to rzeczywiście jest wkurzające. Zboże jeszcze stawiam, ale wodę po prostu masowo kupuję.

Hakardrag
21.07.2012, 15:02
To, że jest tyle a nie więcej w danym polu zboża czy studni ma swoje uzasadnienie :)
Zwyczajnie , chcesz więcej, to kup sobie w sklepie pola i studnie które mają o wiele więcej surowca i po kłopocie ... serwer z czegoś musi żyć :)

TITO_CFC
21.07.2012, 15:46
. serwer z czegoś musi żyć :)

ok tylko czemu wydajemy kupe kasy a gra rozwija się w ślimaczym tempie??

Hakardrag
21.07.2012, 16:50
ok tylko czemu wydajemy kupe kasy a gra rozwija się w ślimaczym tempie??

Gram tu już kilka miesięcy i tempo rozwoju mi nie przeszkadza :)
Nie wiem jak innym, ale mnie to tempo odpowiada. Jeśli ktoś wykorzystywał ułatwienia w fazie początkowej tej gry (ułatwienia których teraz już nie ma) - i teraz ma level w pobliżu 50, to niech się tym martwi i niech się nudzi ... po co sie wyrywał przed szereg ?

Poznańczyk
21.07.2012, 17:23
Taka mała zmiana by się przydała. Jednak jak już było wspomniane młyny wodne i silosy są od tego.

Trzeba znaleźć gracza który ładuje kasę w grę i od niego za monety/granit czy tam inny surowiec odkupywać silosy/młyny. Pomału ale da się to zrobić.

Hakardrag co chwilę piszesz o ułatwieniach z początkowej fazy gry, a jakie to były ? Bo gram od marca i jedyne ułatwienie jakie zauważyłem to Weteran na Wielkanoc.

Hakardrag
21.07.2012, 18:05
@Poznańczyk
No ja także gram m/w od marca o ile mnie pamięć nie myli.
Czytałem w różnych dyskusjach, że wcześniej przykładowo, można było upgradować Koszary i Magazyn Prowiantu nie zatrzymując ich produkcji. Albo coś innego, gracze dostawali (podobno) po 1000 monet za awans na początkowych levelach.

To te najbardziej przykre dla mnie ułatwienia... o innych nie będę pisał, bo nie sprawdzone w wiarygodnych źródłach.

set2g
21.07.2012, 18:37
pierwsze słyszę o takich ilościach monet :O

Ale osoby które grały w zamknięta bete nieźle sie obłowili od nowicjuszy którzy mieli dużo złota za samouczka po otwarciu serwerów dla każdego. Na początku deski liściaste i marmur były naprawdę dobrem drogim i luksusowym :]

Strychnine
21.07.2012, 19:09
Wszystko niby ok... studnia to jeszcze ujdzie bo zawsze 1 poziom ma i jednak troche stoi, ale pole II majace 400 zborza przy farmie 4-5 to jednak troche szybko konczy sie ze tak powiem. :D

Hakardrag
21.07.2012, 19:10
@Set2g

Czytam bardzo uważnie co piszą tu starzy gracze na forum. Pisał o tym np. gracz Herr_Uther.

Źródło, link do posta:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22154-Produkcja-z%C5%82otych-monet-obserwacja-analiza-wnioski.-Opinia-w%C5%82asna/page7

EX_Natalcia
21.07.2012, 20:42
Brak ankiety - zamykam.
Proszę zapoznać się z Regulaminem działu "Pomysły i sugestie" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22662-Regulamin-dzia%C5%82u-quot-Pomys%C5%82y-i-sugestie-quot) a następnie założyć nowy temat.

Poradnik "Jak dodać ankietę?" (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22953-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99).