PDA

Zobacz pełną wersję : Gra wolny moduł budynku

wredzioch
20.07.2012, 23:46
Witam, zauważyłem ze prawie wszystkie budynki mieszczą się w tym samym module, proponuję więc wprowadzić wolny moduł budynku w celu odmierzania wolnych miejsc pod przyszłe obiekty. Miałoby to polegać na tym że, jeśli chcę mieć rząd np. gospodarstw a na końcu rzędu piekarnie, abym mógł odłożyć równe moduły pod gospodarstwa aż do piekarni tak żeby nie zostało wolnego miejsca.
Wolne miejsce mogłoby być ogrodzone i kosztować np 2 deski

ShaggyGra
21.07.2012, 00:29
A od czego masz drogi? Narysuj sobie plan i po sprawie.

Van-de-Lord
21.07.2012, 00:38
No właśnie - drogi, albo druga możliwość studnie i pola, nie zabierają patentów i są "modułami" 2x2 tak jak budynki. Proste a czasami tak trudne do odkrycia.

Piotru70
21.07.2012, 10:30
Weź linijkę czarny marker narysuj sobie kontury na monitorze.

wredzioch
21.07.2012, 22:21
piotru czy 70 to twój poziom IQ, bo tak by się zdawało...
van-de-lord zawsze taki mądry jesteś? czy teraz masz taki przebłysk?
bez urazy Panowie, ale złośliwość za złośliwość.
a tak serio, drogi to dobry pomysł, nie zauważyłem że przeskakują o moduł. co do studni nie byłoby to kiepskie gdyby dla naprawdę początkującego nie byłoby to sporo wyrzucić tyle materiału dajmy na to na cztery studnie, ale patent z drogami kupuję.

Avila
22.07.2012, 01:59
zanim się postawi budynek, widać jego podświetlony zarys. To się bierze i odmierza. Wystarczy umieć liczyć do czterech i mieć minimum wyobraźni przestrzennej.

Draxopix
22.07.2012, 10:27
Jednym slowem : Bzdura
Nie wiem komu to potrzebne zaplanowac wszystko mozna spokojnie bez tego

Van-de-Lord
22.07.2012, 20:23
van-de-lord zawsze taki mądry jesteś? czy teraz masz taki przebłysk?
bez urazy Panowie, ale złośliwość za złośliwość.
Ja nie czuję się urażony taką wypowiedzią. A co do tematu to czasami niektóre pomysły w tym dziale to widzę są typowym lenistwem, w dziale porad i w temacie przydatnych linków można znaleźć dużo ciekawych pomysłów jak ułatwić sobie grę, ale gracze nie przeglądają forum i piszą co im przyjdzie na myśl nawet jeśli jakiś temat już był, albo jest gotowe rozwiązanie.
Taki moduł to niekoniecznie ułatwienie, tak samo jak drogi trzeba to porozstawiać po mapie (czyli tylko dodatkowa praca dla programistów), a przed budową budynku na danym polu trzeba by było skasować taki moduł, no chyba że działałby tak jak wyjałowione pole ze można budować bez burzenia.

wredzioch
23.07.2012, 09:40
Masz rację, może nie do końca przemyślałem ten pomysł, ale zrodził się po to aby ułatwić sobie i innym grę. Również nie wszyscy są tu informatykami, a nawet nie informatycy są tu pewnie w większości, i nie muszą wiedzieć z jakimi trudnościami może wiązać się dany pomysł. Z tym że nawet nie które rzeczy nie wiem jak byłyby trudne do wprowadzenia to jednak cieszą oko, bez dróg można byłoby się obejść ale jednak ja lubię je wstawiać.
Co od forum to rzeczywiście do działu z poradami nie trafiłem, może przez nieuwagę a może przez niezbyt dużą ilość wolnego czasu z czego wynika pobieżne przeglądanie jego stron. Ale jak tylko będę miał czas sobie tam zerknę.

Myślę że temat jest do zamknięcia, pozdr

Piotru70
23.07.2012, 13:02
wredzioch, gratuluję obrazy i dużego ograniczenia słownictwa skoro musisz bazować na kompromitowaniu innych, a zapewniam cię że moje IQ jest wyższe niż twoje. Opieram się na twoich wypowiedziach tutaj. A co do twojego myślenia to muszę stwierdzić ze jak ktoś zaczął grać to raczej ni widzi powodu aby mieć kontury gry. Gdyby było potrzebne to już wcześniej temat zostałby założony.