PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Handel - oferty, zarządzanie transakcjami

Avanger72
16.07.2012, 20:36
W chwili obecnej przy przeprowadzaniu transakcji nie mamy wpływu na to, co dzieje się z naszymi towarami. O ile sprzedający ma pełnię możliwości decydowania o tym, ile ofert przyjmie, a które odrzuci, to kupujący nie ma żadnych możliwości zmiany swojej decyzji. Prowadzi to do tego, że czasami przez kilkanaście godzin nie ma możliwości dysponowania swoją własnością:) - chcemy coś kupić o godzinie 15.00, a idziemy spać o 22.00, jeśli sprzedający nas oleje i nie odrzuci transakcji to dysponujemy towarem dopiero rano jak się wyśpimy.
Czasami zdarza się, że mamy zamrożone całe mnóstwo towaru, a nie wiemy nawet ile tego jest, i ile ofert "wisi" w oczekiwaniu na realizację/odrzucenie oferty.

Proponuję wprowadzenie czegoś w rodzaju zakładki, gdzie będą rejestrowane wszystkie aktywne oferty kupna/sprzedaży. Oczywiście z możliwością wycofania swojej oferty kupna/sprzedaży.

Darkeners
17.07.2012, 09:49
Ja już nawet nie wspomne, ile razy zdarzyło mi sie przypadkowo skasować wiadomość np. przy kasowaniu info o bufach... to niedosyc ze biedak czeka pare h, to jeszcze mu odrzuca.

Ale ze wszelkimi propozycjami handlu trzeba poczekac do nowej wersji, wtedy zglaszac zastrzeenia, bo te zmiany nieldugo maja byc.

waletcaro
30.08.2012, 10:18
Myślę, że wystarczyłoby, aby złożenie oferty handlowej było ważne przez konkretny czas, np. 10 min. Jeśli nie będzie rozpatrzona, to powinna być traktowana jako odrzucona. W końcu, jeśli złożenie oferty jest ważne 10 min. to można zakładać, że składający ofertę jest online i odpowie od razu.

Szabora
30.08.2012, 11:35
A ktoś z was wysilił się, żeby zobaczyć jak wygląda nowy handel na testowym? Wygląda to tak, że wystawia się towar, który faktycznie się posiada w magazynie, a wystawione oferty są akceptowane lub odrzucane przez system. To znaczy, że od razu wiecie czy kupiliście towar, czy już wszystko ktoś wyprzedał. Na forum jest na pewno temat o nowym handlu, poszukajcie i poczytajcie.