Zobacz pełną wersję : Gra Nowa jednostka "Szpieg"
naukaku222ba
15.07.2012, 11:44
Będzie stworzony w budynku o nazwie "Kryjówka" .Będzie nam mówił jakie wojska i surowce są w danym mieście/wiosce oraz, czy właściciel tego miasta jest aktywny.
Koszty to:1 człowiek, 10 narzędzi, 50 napitku, 30 chleba, 5 mieczy z brązu.
Koszty budynku to: 200 marmur, 300 narzędzi, 400 desek liściastych.
Będzie ograniczona liczba szpiegów: 1 poziom kryjówki 2 szpiegów, 2 poziom 4 szpiegów, 3 poziom 6 szpiegów...
Szpiega złapie się tylko jeśli ma się w mieście większą ilość szpiegów niż wysłani szpiedzy.
Jednostka możliwa od 20 poziomu.
No tak, tylko po co komuś takie informacje? ;d
naukaku222ba
15.07.2012, 12:05
Będzie wiedział, czy atakować, czy nie atakować lub,czy mu się opłaca atakować.
takie cos to w pvp, którego zanim sie doczekamy (o ile sie doczekamy) to upłynie sporo czasu, z reszta wyspa startowa ma byc nie do ruszenia
Darkeners
15.07.2012, 12:20
Poza tym wystarczy chyba kliknać na obóz by mieć takie informacje :P
Taka jednostka miałaby sens, jakby tego klikania nie było... i musiałoby być wiecej jak 6 sztuk takich.
Btw. Jestem całkowicie na NIE PVP które ingeruje w główną wyspę... powinno się to odbywać na dodatkowych ziemiach.
...
Szpiega złapie się tylko jeśli ma się w mieście większą ilość szpiegów niż wysłani szpiedzy.
...
A co w przypadku kiedy obydwaj gracze(szpiegujący/szpiegowany) mają ten budynek na tym samym poziomie ?
naukaku222ba
15.07.2012, 12:57
A co w przypadku kiedy obydwaj gracze(szpiegujący/szpiegowany) mają ten budynek na tym samym poziomie ?
Mi chodzi o ilość szpiegów, a nie o poziom kryjówki.
Darkeners
15.07.2012, 13:38
To nie zmienia faktu, bo ilość szpiegów i tak maksymalnie byłaby 6... wiekszość ludzi nawet by innych nie szpiegowała bo to byłoby bez sensu ;P
Więc co z tym, jak mam ciągle 6 szpiegów, inni też... i co, nie moga mnie sprawdzic? :P
naukaku222ba
15.07.2012, 18:16
To nie zmienia faktu, bo ilość szpiegów i tak maksymalnie byłaby 6... wiekszość ludzi nawet by innych nie szpiegowała bo to byłoby bez sensu ;P
Więc co z tym, jak mam ciągle 6 szpiegów, inni też... i co, nie moga mnie sprawdzic? :P
Ja tam dałem dokończenie "..." to znaczy, że jest tak do 5 poziomu.
A poza tym mi chodziło o to, że będzie większe szanse na złapanie, bo jeśli to duże miasto to łatwo się wtopić w ludzi i budynki i szpiegowanie zakonczy się sukcesem.
Hakardrag
15.07.2012, 18:27
Dobry pomysł.
Może być, jeśli ukryjemy wszelkie info nawet te na przygodach, to bez szpiegów nie da się nic zrobić :)
Jeśli planuje się w przyszłości kampanie ekonomiczne to tym bardziej szpicle się przydadzą. .. oczywiście musi być sposób na karanie za szpiegowanie oraz jakiś sposób na przeciwdziałanie.
ten pomysł to z ikariam - tam tak to funkcjonuje ;-)
Wolf43211
16.07.2012, 13:40
Pomysł bez sensu , pozornie wydaje się być przydatnym ale z doświadczenia w desert operations (2x Rambolinio +2x 1 dzień do wielki bonzo , bank lvl 5-7 ) wiem że i tak wszyscy później lecą w ślepo , bo się nie opłaca wysyłać szpiegów . Jak się ma po 20-30 generałów to ci już wisi ilu stracisz a większość rozwalisz zanim przeciwnik cokolwiek zdoła zrobić . Dlatego pvp to nieco poroniony pomysl , tu nie będzie fair play , ale pożyjemy zobaczymy jak to będzie wyglądać .