PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Czas urlopu

erooo
12.07.2012, 15:59
Witam,
Moi drodzy Twórcy gry, Moderatorzy oraz Gracze. Moim pomysłem jest wprowadzenie czasu urlopu (chyba każdy jakiś ma czy w innym kraju, rodziny czy na wsi gdzie nie ma dostępu internetu) który przysługuje dla każdego gracza byłyby to dwa tygodnie na rok czasu (moja propozyjca, może ulec zmianie). Podczas owego urlopu można powierzyć koledze lub członkowi gildii (proponuje jednej osobie lecz może być ograniczenie np. 2-3) konto lub po prostu zostawić je w "hibernacji" gdy nie znamy nikogo kto by nam odpowiadał. Podczas owego urlopu opcja handel byłaby wyłączona więc nici z przekrętów. Osoba której powierzamy nasze konto ma okienko podobne jak w przygodzie i klika na nie wejdź (tak jak na jakąś wyspę eventową czy przygode) wtedy może nam dostawiać pola, studnie i kopalnie (pomysł od graczy, gdy byłyby kopalnie to i geolog wchodziłby w gre), budynków nie (proponuje specjalny pasek tylko na te "3" rodzaje budowli) oraz zbierać bonus dzienny. Oczywiście jak nadejdzie przez niektórych bardzo oczekiwane pvp to gracz który ma urlop nie mógłby być atakowany przez innych graczy (nie wiem jaki ma być ten system więc się nie rozpisuję).
Myślę, że spodoba wam się pomysł. Może jest on oklepany w innych grach lecz gdy wejdzie w życie pvp podczas naszej nieobecności możemy sporo stracić, oraz nasza wioska byłaby w ciągłej produkcji dzięki pomocy znajomemu lub znajomym z gry.
Oczekuję dobrego przyjęcia przez Was mojego pomysłu oraz że bb_xaar i jego ekipa coś nad tym pomyślą.

Pozdrawiam erooo z Kolonii :rolleyes:

LUq92
12.07.2012, 16:12
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, bo jeżeli ktoś nie będzie miał dostępu do internetu przez jakiś czas to sobie weź mnie urlop.

Jestem za.

Rudziiellec
12.07.2012, 16:14
Popieram, bardzo dobry pomysł.

moherowy_killer
12.07.2012, 16:24
jak najbardziej za, mysle, ze byloby to bardzo przydatne

maxilio
12.07.2012, 16:26
no jasne jestem za

Plugawy_michalek
12.07.2012, 16:40
jestem za ale gracz któremu powierzylibyśmy konto powinien mieć do dyspozyji naszego geologa i mozliwośc stawiania kopalń bo jak wiemy bez tego ciężko by było aby miasto dobrze funkcjonowalo i nie stracilo funkscj produkcyjnych

zynderman
12.07.2012, 16:57
jestem za ale gracz któremu powierzylibyśmy konto powinien mieć do dyspozyji naszego geologa i mozliwośc stawiania kopalń bo jak wiemy bez tego ciężko by było aby miasto dobrze funkcjonowalo i nie stracilo funkscj produkcyjnych

Otóż to właśnie.
Ja na ten przykład zaczynam zawsze od stawiania kopalń miedzi i wysyłania geologa po marmur (zaraz po miedzi, chyba, że mam wykrzykniki nad marmurem).
Także dobre i to, ale bez możliwości stawiania kopalń i wysyłania geologa to jest to trochę bez sensu.

Pomysł dobry, ale wymaga dopracowania

Herr_Uther
12.07.2012, 17:26
Popieram pomysł w całej rozciągłości, świetny sposób na zalegalizowanie multifarm, po wprowadzeniu tego "usprawnienia" oszukiwanie w grze stanie się banalnie proste! :-P

Qtre
12.07.2012, 17:56
Zanim zagłosuję chciałbym dowiedzieć się jednej ważnej rzeczy. Ile to będzie kosztowało?

echooooo
12.07.2012, 18:53
podpisuję się dwoma rękoma za pomysłem

Sedzia_Dredd
12.07.2012, 20:56
gra nie jest z typu ******** lub ogame, więc bez urlopu człowiek i tak żył będzie. nawet brak urlopu ma pewne plusy. podczas gdy nas nie ma surka nadal jest wydobywana, inna oczywiście w końcu się wyczerpie, ale to nie problem odbudować po powrocie. gdyby zapauzować pracę kopalni to po urlopie stan kamienia byłby np 2000 ale gdyby nie pauzować to np 5000, złoża padnięte, więc potrzeba by tylko kilka razy geologów wysłać. a to po powrocie nawet przy pauzowaniu produkcji urlopem nastąpi, bo w końcu złoża i tak się wyczerpią. nie w czasie nieobecności, to po naszym powrocie.

jak chcecie urlopu droga wolna:) ja korzystał nie będę :) no chyba że pvp wprowadzą to może zmienię zdanie - w zależności od tego, jak to pvp będzie wyglądać.

Wolf43211
12.07.2012, 21:43
Popieram pomysł w całej rozciągłości, świetny sposób na zalegalizowanie multifarm, po wprowadzeniu tego "usprawnienia" oszukiwanie w grze stanie się banalnie proste! :-P

Nic dodać nic ująć , jak nie mamy neta to sugeruję w końcu korzystać z dobrodziejstw natury .

Denaris1
12.07.2012, 21:52
ja jestem za i popieram pmysl z geologiem i kopalniami :)

Rudziiellec
12.07.2012, 22:06
Zanim zagłosuję chciałbym dowiedzieć się jednej ważnej rzeczy. Ile to będzie kosztowało?

To ile będzie kosztować to raczej nie jest do nas pytanie, tylko do "obsługi".
Według mnie powinno być to darmowe.

erooo
12.07.2012, 22:10
tak macie racje pominąłem kopalnie bo byłoby to zbyt skomplikowane, dopiszę to do "projektu"

co to multifarm napisałem że 2 tygodnie oraz brak możliwości handlu, lecz istnieje niebezepiczeństwo bo można pola, studnie i kopalnie odnawiać, masz rację lecz to support powinien coś wymyślić na wykrywanie tej plagi, a nie ja

ten pomysł realizuję głównie pod pvp ze względu na to, że podczas naszej nieobecności wioska czy co to będzie może zostać zniszczona. A surowiec nie wiem czy wiecie po 24h bez wchodzenie swojego lub znajomego przestaje się wydobywać, chyba że ktoś nas odwiedza raz na 24h powtórzę lecz złoża się kończą (info od Mod_Achillea)

pozdrawiam i czekam na więcej uwag, cieszę się zainteresowaniem w końcu jestem graczem i mój pomysł jest dla graczy =D

Draxopix
13.07.2012, 00:38
Pomysl ogolnie bez sensu ja jak jade na urlop albo pauzuje budynki albo olewam je calkiem.Po powrocie kilka farm i kopalni musze odbudowac ot strasznie wiele a programista bedzie siedzial i programowal te zmiany wiele godzin i pożytku z nich żadnego.
Nikt mnie nie spali nikt mi z magazynu nic nie zwinie to sie pytam po kiego te "usprawnienie"?

SraQ
13.07.2012, 09:08
Jestem za :D

SraQ

lelooch
13.07.2012, 11:25
jestem za !!

Matre
13.07.2012, 12:04

2 tygodnie takiego urlopu na rok będzie według Ciebie legalizacją multifarm? Mam wrażenie, że nie doczytałeś do końca tego tematu, ponieważ autor zaproponował, iż handel będzie wyłączony ;)

Anyway jest mi to obojętne :)

erooo
13.07.2012, 15:51
ta farmy były, są i będą niestety są ludzie co robią kase na grach online między innymi na tej

zresztą to tylko 2 tygodnie mają być
niektórym się podoba i się cieszę, mam nadzieje że Twórcy gry ten pomysł zaakceptują

pozdro erooo z Kolonii

Avila
13.07.2012, 19:36
W sensie: chcesz nie grać, a mieć wszystkie bonusy z gry? Lol
Nie.
Chcesz iść na urlop? Stopuj wszystkie budynki i się nie loguj, kropka.

Avila
13.07.2012, 20:50
Zresztą ciekawe, że większość tych, którzy "są za", to osoby z 1, 2, 6 postami. Czyżby "słupy" albo właśnie już istniejące multikonta od założyciela wątku lub jego kumpli?

erooo
14.07.2012, 06:56
o tak jade na 10 kontach... po prostu ogłosiłem na swoim świecie żeby zobaczyli mój pomysł

a bonus tak bo przecież będzie `Cie odwiedzała koleżanka/kolega codziennie
tylko misji by się nie dało

daveandnokia
14.07.2012, 12:54
i tak na ten rok nie wszedł by ten pomysł, jednakże mogliby ludzie z BB pomyśleć nad nim, ograniczony czas wchodzenia przez twojego kolegę, po dwóch tygodniach logowanie zastopowane automatycznie, ograniczenie pracy kolegi na twoim koncie... a tym bardziej, dużo osób są w gildiach i sobie już zaufali, więc...

mirek1313e
15.07.2012, 13:08
ciekawe rozwiązanie :) jestem za

erooo
25.07.2012, 18:20
uhu temat ucichł, może chociaż 100 osób zagłosuje w ankiecie?

Dzej_Ti
26.07.2012, 11:12
Ja jestem na nie, w tej grze właśnie chodzi o to, by samemu się codziennie logować, dostawać nagrody za logowanie, samemu dbać o wioskę itd. Jedziesz na urlop, to zastopuj wioskę i wypoczywaj sobie gdzieś tam. Dlaczego masz mieć taki sam postęp jak ci, co dbają o to by wszystko samemu pilnować non stop?

Piotru70
26.07.2012, 13:38
Jestem na Nie, ponieważ jadąć na wczasy jedyne na czym mi zależy to nie myśleć o tym co zostawiłem za sobą. Pomysł Jest dość ciekawy bo już keidyś spotkałem się z taką możliwością na innej stronie. Lecz tak jak Herr_Uther napisał że zalegalizuje to multikonta, zaoszczędzi nam to konfliktów w sprawie "miałeś mi pilnować konta a ty jedynie co robiłeś to mi surkę kradłeś". Do tego dochodzi Problem co z Kryształami Premium, i czy nimi też mogła by się pożywić osoba której powierzyliśmy swoje konto. Ja nie widzę potrzeby wprowadzania takich aktualizacji gdyż teoretycznie jest ona niepotrzebna a praktycznie można to wykorzystać chciwie.