PDA

Zobacz pełną wersję : Gra ikonka ludność / pozwoleń budowlanych

Wolf43211
08.07.2012, 14:11
Proponuję zamienić miejscami ikonkę ludność/budynki z ikonką kryształków z powodu dość banalnego :

Otóż gram w pomniejszonym oknie przeglądarki , za każdym razem jak wyskakuje mi jakakolwiek informacja dotycząca gry (geolog coś znalazł etc. ), ikonka ludności/dostępnych pozwoleń na budowie jest przysłaniane tą informacją na kilka sekund , z czasem jest to coraz bardziej irytujące zwłaszcza że takich informacji mamy czasem po kilka na raz i to w momencie gdy potrzebuje sprawdzić stan populacji . Jest to najlepiej widoczne podczas handlu gdzie każda zaakceptowana transakcja na chwilę zasłania nam w/w ikonkę populacji .
Długo (od poprzedniego eventu ) dawałem sobie z tym spokój ale w końcu postanowiłem na ten irytujący kłopot zwrócić uwagę BB .
Zamiana miejscem z kryształkami jest chyba najsensowniejsza ponieważ tam się niewiele zmienia więc można spokojnie tą ikonkę zasłaniać do woli .
Tyle z mojej strony , dziękuję za uwagę .

Misiunator
08.07.2012, 21:08
lepiej to o powrocie geologa itd. dać na prawą stronę nic niczemu nie będzie zasłaniać najlepiej w dolny róg :)

Zajadek
08.07.2012, 22:38
Ja jeszcze dodam ze po najechaniu kursorem na ludnosc wyskakuje nam bardzo ładne okienko z wszelkimi informacjami..ile ludnosci pracuje...ile przydzielonych do generałów, całkowita populacja i takie tam. wszystko byłoby cacy gdyby nie fakt ze takowe okienko wyskakuje na ok 5 s !!! zanim sie człowiek zapozna ze wszystkim....juz znika. Musi ponownie najechac kursorem! Taka zabawa w ciuciubabke :) Nie wiem co twórca miał na mysli...ale super byłoby jak wyskakiwało by na stałe...dopóki nie zabierzemy kursora. Tak to programista sie napracował...a jest niewykorzystane :D

moncia76
31.07.2012, 11:37
Mam ulepszone magazyny i dom władyki w gwiazdce mam osadników i nie mogę ich umieścić w domu władyki nie wiem w czym jest problem.

set2g
31.07.2012, 17:11
ludzie nie mieszkają w magazynach tylko w domach, dostaw domów/rezydencji

ANETA500
05.08.2012, 12:53
Witam, byłoby również extra, gdyby po kliknieciu na danym rodzaju budynku lub w menu budowli podpowiadało się ile już takich budynków posiadamy - tak jak jest to zrobioe np. w The Settlers 4.

mariuszmonika
05.08.2012, 13:08
jak pokonać ostatni obuz

Van-de-Lord
05.08.2012, 13:24
Popieram pomysł przeniesienia informacji w prawy dolny róg, po lewej jest czat, menu opcji, lvl, a po prawej czasami kolejka budowania i zadania/przygody więc nic by nie zasłaniało (okienko zadania/przygody można przesówać)

Witam, byłoby również extra, gdyby po kliknieciu na danym rodzaju budynku lub w menu budowli podpowiadało się ile już takich budynków posiadamy - tak jak jest to zrobioe np. w The Settlers 4.

Skąd Wy się ludzie urywacie? Od ponad tygodnia na serwerze testowym jest ten podgląd ekonomiczny, ale oczywiście lenistwo bierze górę i się nie chce wejść na testowy czy chociaż poczytać pamiętnik dewelopera w którym opisywane są nowości, aż ręce opadają jak się widzi propozycje czegoś co już jest.

jak pokonać ostatni obuz
Nie, no masz mistrza. Zadawać pytanie w dziale propozycji i jeszcze w całkowicie innym temacie. Brawa dla takich jak Ty. A jeszcze ta ortografia ehh...

set2g
05.08.2012, 13:34
jak pokonać ostatni obuz

co to jest obuz ?