PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy!!

Peyotlus
07.07.2012, 11:01
Witam.
Posiadam konto na 37 levelu na Nowym Świecie.Wiele poświęciłem czasu na jego rozbudowe.Prawie codzienne logowanie. I wszystko na nic.

Od czwartkowych zmian nie mogę się zalogować.Wyskakujący komunikat " Wystąpił błąd w tym obszarze.Spróbój ponownie" Co ciekawe inni , którzy wchodzą na moją mapkę mają ten sam komunikat i wyrzuca ich z gry. Czy to nie dziwne?

W gre nie wchodzi ani przeglądarka,ani zmiana hasła,ani komputer.Probowałem wszystkiego.Napisałem do supportu, ale bez odpowiedzi.
To musi być problem związany z czwartkową przerwą.

Jestem zły,bo miałem wiele surowców,klejnotów,armii....Codzienne llogowania sie od tylu miesięcy.

Pomocy!

set2g
07.07.2012, 12:15
W twoim profilu jest napisane: Słoneczny Gród, wiec jeśli masz konto także na Nowym Świecie to prawdopodobnie ban za multi, jak pisałeś do supportu to poczekaj na odp, bo na forum nikt Ci nie pomoże.

Peyotlus
07.07.2012, 12:51
Mam konto tylko jedno na Słonecznym Grodzie.Pomyliłem nazwy.

Imperium
07.07.2012, 13:32
to jest po prostu zenada to co oni wyprawiają

modelka
07.07.2012, 14:09
w ramach przeprosin dostaniemy kosz egzotycznych owoców ;/

Katrin3
07.07.2012, 15:01
W twoim profilu jest napisane: Słoneczny Gród, wiec jeśli masz konto także na Nowym Świecie to prawdopodobnie ban za multi

czy ja dobrze zrozumiałam? czy to znaczy, że posiadanie konta na jednym świecie i drugiego na drugim jest traktowane jako multi??
wydaje się to kosmicznym absurdem, ale niewiele mnie już może zdziwić, więc pytam

set2g
07.07.2012, 15:18
1 osoba = 1 konto
grając na dwóch światach musisz założyć kolejne konto bo z tego samego grac nie można, nie ma takiej możliwości
czyli:
1osoba = 2 konta
A to nie jest dopuszczone

http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14981-Zasady-Gry

Wielokontowość, dzielenie oraz opiekowanie się kontem
Każdy gracz może posiadać tylko jedno konto. Jeżeli jakaś inna osoba używa tego samego komputera/adresu IP by grać w The Settlers Online, musisz to zgłosić do Supportu.

Doskonale wiemy, że granie z przyjaciółmi może przynosić wiele zabawy i własnie dlatego nie chcemy wprowadzać zbędnych restrykcji: nawet jeśli z jednego komputera/adresu IP gra kilka osób, to nadal mogą one ze sobą współpracować (m.in.: sprawiedliwy handel, wspólne przygody/wyprawy itd).

Przypominamy, że dzielenie oraz opiekowanie się kontami innych graczy jest niedozwolone. Przekazywanie swoich danych dostępowych (login i hasło) innym osobom jest również zabronione.

Zajadek
07.07.2012, 15:51
ten zapis dotyczy tylko 1 swiata. inny swiat to inny serwer. jezeli za posiadanie konta na innym serwerze jest ban za multi...to pierwszy raz sie z czyms takim spotykam w mojej wieloletniej przygodzie z grami. pasowało by to gdzies zgłosic do jakiegos konkursu/programu/ z cyklu "najgłupsze rzeczy na swiecie" powinno sie jakas nagrode wytargac :)

set2g
07.07.2012, 16:06
W którym miejscu jest mowa tylko o 1 świecie ? Ja tego jakoś nie widzę.

Skoro ty to tak interpretujesz twoja sprawa, ale żeby potem nie było płaczu ze konto ci nie działa.

Peyotlus
07.07.2012, 16:47
Prosiłbym jednak o próbe rozwiązania mojego problemu.Czy jest ktoś na forum z supportu? Widziałem,że kilka innych osób miało dokładnie to co ja,ale nikt im tego nie wytłumaczył.
Nadal nie moge wejść na swoją mapkę.

daveandnokia
07.07.2012, 17:36
Popatrz, nie tylko ty sam masz problem z zalogowaniem się do gry po czwartkowej konserwacji:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/22511-Problem-z-logowaniem
Sam też siedzę bez grania już od kilku dni, gram na Słonecznym Grodzie i też muszę czekać, bo nic innego nie zostało mi... A support ma weekend pewnie wolny, więc i ty możesz sobie zrobić wolne od TSO:P

Peyotlus
08.07.2012, 10:29
Nie mogę sobie zrobić wolnego.Jestem uzależniony:P

daveandnokia
08.07.2012, 17:02
No każdy cie rozumie, ale nikt z nas, graczy, nie pomoże ci, bo gracze nie mają dostępu do serwerów, kontakt z supportem i ich działanie jest nijakie. Sam widzisz, dziś ludzie z Nowej Ziemi mają problem z przygodami. Oni to dopiero mają horror, gdyż już mają problemy z tym serwerem od dwóch miesięcy bodajże. I teraz stwierdź, jaką oni mają anielską cierpliwość i silną wolę...

Fingon
08.07.2012, 21:58
głupia sytuacja, współczuję :/ co do czytania ze zrozumieniem tego regulaminu, każdy normalny człowiek domyśli się, że nie można mieć 2 kont na jednym świecie, a nie jak kolega set2g uważa, że na kilku światach - jest to z jego strony wyjątkowa nadinterpretacja zwłaszcza, że w części dalszej jest wyraźnie napisane: "Doskonale wiemy, że granie z przyjaciółmi może przynosić wiele zabawy i własnie dlatego nie chcemy wprowadzać zbędnych restrykcji: nawet jeśli z jednego komputera/adresu IP gra kilka osób, to nadal mogą one ze sobą współpracować (m.in.: sprawiedliwy handel, wspólne przygody/wyprawy itd)". Jak wiadomo sprawiedliwy handel, wspólne przygody/wyprawy, a także zabawa z przyjaciółmi jest raczej niemożliwa, gdy każde konto jest na innym świecie.

Podsumowując: MIT OBALONY (a niektórym przydałyby się korepetycje z czytania ze zrozumieniem ;P)

P.S Po chwili namysłu, zastanawiam się czy w ogóle jest techniczna możliwość grania na 2 światach z jednego konta - loginu (pomijając serwer testowy). Jeżeli jest to tak czy siak nie widzę problemu ;) A jeżeli nie ma takiej możliwości to każdy gracz może sobie założyć tyle kont ile jest światów i na każdym z nich grać, gdyż przytoczony punkt regulaminu nijak nie opisuje takiej sytuacji a jedynie grę z kilku kont z tego samego IP na jednym świecie.

Peyotlus
08.07.2012, 22:40
Gratuluje trafnej dedukcji.Jakkolwiek podkreślam.Grałem na jednym koncie na jednym świecie.Tyle. Chce rozwiązania mojego problemu.Pozdrawiam!

modelka
09.07.2012, 17:44
gra nie działa, nie da się zalogować, support ma cię głęboko w ...

daveandnokia
10.07.2012, 19:59
Fingon,
mylisz się co do odpowiedzi set2g, dostałem wiadomość od supportu na temat multikont. Podkreślam, NIE WOLNO posiadać drugiego konta nawet na innym świecie. Tak sobie ustaliło BB i koniec kropka. Problem z multikontem uważam za zamknięty, możecie sobie wypisywać co chcecie, i tak to nic nie zmieni...

Madzia000
17.07.2012, 13:53
chcialabym sie dowiedziec jak moge usunac swoje konto

set2g
17.07.2012, 14:17
napisz do supportu, wtedy uaktywnia te opcje w twoim profilu