PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przywrócenie starego systemu ścieżki, jaką podążał generał

Matre
05.07.2012, 14:18
Uważam ten punkt update'u jako jeden z najgorszych w historii tej gry. Praca ludzi piszących poradniki poszła prakrytcznie na marne, zwiększą się straty a co za tym idzie zmieni się nieco ekonomia... Szczerze to brak mi słów na przytoczenie większej liczby argumentów na tak bezsensowną zmianę. To już druga taka akcja (pierwsza z kodami ale nie mieszajmy tutaj tego tematu) w której na siłę chcecie pogorszyć grywalność The Settlers Online, dlatego apeluję o przywrócenie starego systemu scieżki, jaką podążał generał.

Pozdrawiam

Avila
05.07.2012, 14:47
Heh, tyle osób płacze, że im w grze nudno, to teraz mają zagwozdkę, jak grać bez poradników.
Zmieni się ekonomia? Bardzo dobrze. Wahania ekonomiczne są tym, co czyni tę grę ciekawą. Ostatnią był spadek cen piwa dzięki opactwom - jeśli teraz wzrośnie cena mieczy czy koni, to super, będę miała co sprzedawać.

DonQuercus
05.07.2012, 14:56
Moim zdaniem jedna z najlepszych zmian. Jednym parametrem zmieniono cała ekonomię ( miecze, piwo, chleb ) oraz wszystko to co się dzieje w przygodach. Poradniki powstaną i tak bo jest sporo ludzi którym gra "leży".Uważam, że będzie tylko większa ilość autorów map - jest juz spora liczba ludzi z lvl 44+

ToRsTeN
05.07.2012, 15:04
Zmiana dobra ale brakuje nowych przygód bo te to te same tylko kwestia drobnych poprawek i pilnowania się czy się patrzy na aktualny poradnik, chodź ja wole samemu wszystko wyliczać i zazwyczaj znajduje lepsze rozwiązania i mniejsze trochę straty.
Brakuje nowych przygód, nowych jednostek, nowych budynków ( ale nie za kosmiczne kwoty tylko dla wszystkich).

Matre
05.07.2012, 15:08
No tak lepiej zmienić drogę generała a Wy zaczniecie tłumaczyć to jako wprowadzenie ciekawostki 0.o Zbyt trudno wymyślić nowe ciekawsze przygody ? ; )
@Avila granie bez poradników to nie problem, problemem natomiast stanowi czas, który stracimy na obliczenie własnych "śnieżek".
Ponownie - zmiana pozbawiona jakiegokolwiek sensu.

Avila
05.07.2012, 15:15
Czas na obliczanie własnych ścieżek? Nie rozumiem. Klikasz na generała, wskazujesz mu cel i patrzysz, jak idzie, i o które obozy zahacza. I tyle. Trwa to jakieś 10 sekund, w najlepszym wypadku. Potem przygotowujesz wojsko przeciwko tym obozom i wszystko gra, jak wcześniej. Naprawdę nie rozumiem narzekania na te nowe zmiany.

set2g
05.07.2012, 16:14
Widać ze niektórzy jak nie są prowadzeni za rączkę (czyt. wg jakiegoś poradnika) to sami nie potrafią czegoś wymyślić. Avila dobrze napisała.

Poza tym po tygodniu stan rzeczy pewnie wróci do normy sprzed update, bo opracowane zostaną poradniki i wskazówki, wiec jak komuś nie chce sie poświecich tych kilku chwil na samodzielne rozkminienie to niech czeka tydzien, może wiecej (nie wiem) aż inni to zrobią i opublikują.

P4wel3011
05.07.2012, 16:33
A gdzie satysfakcja z własnego pomysłu na przygodę? Chyba, że gra to tylko pogoń za kolejnym levelem, ale co to ma wspólnego ze strategią?
Niektórym naprawdę ciężko ruszyć głową i wymyślić coś nowego. Lepiej wzorować się na innych i w razie niepowodzeń móc zwalić winę na autora poradnika...

Eressie
05.07.2012, 16:53
Mnie ta zmiana nie przeszkadza, ale

1. przydałaby się cieńka linia między mieczykami, bo trudno rozkminić jak generał pójdzie (momentami wygląda to jak 2 równoległe linie czytaj: alternatywne drogi)
2. można oczapląsu dostać gdy generał co chwila zmienia kierunek ruchu zamiast iść po prostej linii... a i cieprliwość jest wystawiona na próbę ;)

poza tym może być

Matre
05.07.2012, 17:08
Czas na obliczanie własnych ścieżek? Nie rozumiem. Klikasz na generała, wskazujesz mu cel i patrzysz, jak idzie, i o które obozy zahacza. I tyle. Trwa to jakieś 10 sekund, w najlepszym wypadku. Potem przygotowujesz wojsko przeciwko tym obozom i wszystko gra, jak wcześniej. Naprawdę nie rozumiem narzekania na te nowe zmiany.

Nie rozumiesz bo nigdy nie robiłeś podwójnych, potrójnych bloków.... for god sake.... z kim ja pracuję...

Avila
05.07.2012, 20:33
Podwójnych, potrójnych bloków... Nie, nie robiłAm. A co, jestem z tego powodu gorszym graczem czy co?
Heh, czyli ludzie teraz płaczą tylko dlatego, że nie mogą cwaniakować i tracić mniej wojska? No to cóż poradzę, takie życie :)

daveandnokia
05.07.2012, 21:14
Nie rozumiesz bo nigdy nie robiłeś podwójnych, potrójnych bloków.... for god sake.... z kim ja pracuję...

ale urwał...:P

Tygrys86
12.07.2012, 06:06
btw , ważne ze zdrajców nie popsuli;) pozdro

weedget
12.07.2012, 09:42

A ja sie zastanawiam czy Ty wiesz o czym piszesz... Teraz jest dużo łatwiej przygotować blok, bo generał na 100% pójdzie ścieżką którą pokazują "mieczyki"... Zresztą pojawił się już na forum poradnik jak robić bloki, poradnik z cyklu "for dummies"...

kazuja
12.07.2012, 10:22
Dobrze jest :) i juz dawno sa poradniki nowe dla tych co nie wiedza jak sami maja atakowac :)

Sedzia_Dredd
12.07.2012, 20:58
Jezu... nie ma tych bloków to pojawią się inne. poczekajcie pare tygodni albo sami pokombinujcie. może nawet dzięki takiemu rozwiązaniu pojawi się więcej ciekawych bloków.

OrSzuL4321
13.07.2012, 20:42
Przywrócenie starego systemu ścieżki, jaką podążał generał

Jestem przeciw temu! Lepiej jak jest trudniej, niż za łatwo :).

scorpion63
14.07.2012, 01:51
@Matre - jeśli ci zależy, to radziłbym wyedytować pierwszego posta i wstawić ankietę, bo przyjdzie Natalcia i zamknie wątek ;)

daveandnokia
14.07.2012, 12:49
@Matre - jeśli ci zależy, to radziłbym wyedytować pierwszego posta i wstawić ankietę, bo przyjdzie Natalcia i zamknie wątek ;)

hehh, właśnie chciałem to powiedzieć... kolego, spiesz się z ankietą:)

Poznańczyk
14.07.2012, 14:40

Co do tematu, obecna zmiana jest jedną z lepszych, w końcu mogę sobie policzyć wszystko dokładnie. Robiąc bloki na serwerze na którym gram, a nie jak wcześniej, spędzać wuchte czasu na testowym i liczyć bloki na oko.

Poza tym większość poradników jest już zaktualizowana.
Mało tego powoli są tworzone nowe do trudniejszych przygód.

Zrobienie poradnika do całej przygody Mroczne Bractwo wraz z blokami, zajęło mi 4godziny z przerwami. W starej wersji pewnie bym tego nie robił, zabrakło by mi jednostek na rzekome błędy.