Zobacz pełną wersję : Problem z logowaniem
MariuszII
05.07.2012, 09:52
Czy maże mi ktoś wyjaśnić czemu nie mogę się zalogować.
Wyskakuje mi okienko.
Obszar serwera uszkodzony:
W tym obszarze wystąpił błąd , prosimy spróbować ponownie.
Nie wiem o co chodzi próbowałem już chyba ze 20 razy i w ciąż to samo.
Mam to samo. Próbowałem na FF, IE i Chrome i nic to nie daje.
MariuszII
05.07.2012, 11:56
ja też próbuję wszystkiego i nic może wreszcie ktoś napisze o co tu chodzi .
Moi znajomi nie mogą wejść na moją mapę, też im pokazuje, że obszar servera uszkodzony i ich wylogowuje.
W chwili obecnej wszystkie serwery obsługujące świat Czarci Gaj oraz Nowa Ziemia działają prawidłowo - jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki nie rozwiąże problemu, proszę napisać do Supportu:
account.support@thesettlersonline.pl
daveandnokia
05.07.2012, 15:43
Ja też zgłaszam problem z serwerem Słoneczny Gród. na pewno to nie jest wina z mojej strony, wczoraj do prawie 24.00 siedziałem i wszystko śmigało. Pewnie po tej aktualizacji kompletnie siadło, gdyż widzę, iż nie tylko ja, lecz i inni też mają problem...
czy problem został naprawiony? ja też od rana mam ten sam problem
dobrze kimora ze cos napisałas, myslałem ze ja mam tylko problem :)
Ja mam ten sam problem od rana, przed prac o 7.20 próbowałem się logować ale nie miałem czasu zgłaszać. W tej chwili dalej serwer jest niedostępny:(
daveandnokia
05.07.2012, 19:38
no mój też, dostałem oto taką odpowiedź na razie (cytuję):
Witaj daveandnokia,
Najmocniej przepraszam za utrudnienia, które wystąpiły w Twojej rozgrywce.
Uprzejmię informuję, iż zaistniały u Ciebie problem przekazałam do właściwego działu technicznego celem jego rozwiązania.
Mimo, iż wiem na czym polega problem, nie jestem wstanie go rozwiązać, albowiem nie posiadam odpowiednich narzędzi. narzędzia dostępne w innym departamencie.
Jak tylko otrzymam odpowiedź, bezzwłocznie się z Tobą skontaktuję.
Raz jeszcze bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację.
Pozdrawiam,
Teresa
Zespół The Settlers Online
A czas w przygodzie sobie leciiiii...
PS. Zostało mi tylko spamowanie forum:P
MariuszII
05.07.2012, 19:50
u mnie nadal nie działa wkurza mnie to od rana, napisałem do supportu a teraz czekam na odpowiedz.wrrrr...
tez dostałem taka odpowiedz
Atros303
05.07.2012, 22:12
Najprowdopodobniej problem z logowaniem polega na tym, iż miałam aktywną przygodę piłkarską. Znajoma, która ma konto na serwerze Nowa Ziemia i nie miała aktywnej przygody, może grać bez problemu.
daveandnokia
05.07.2012, 22:21
i tutaj chyba pies pogrzebany, gdyż ja miałem uruchomioną przygodę. I można stwierdzić, iż masz rację... mam nauczkę, aby robić przygody prze piep*** konserwacją...
ja te miałem rozpoczętą przygodne :( shit:mad:
Ja też miałem przygodę rozpoczętą. Ale moi znajomi co mieli przygody uruchomione nie mają problemów, więc wątpię, że w tym problem.
a ja nie miałem przygody rozpoczętej, co najwyżej mogłem mieć zaproszenie w wiadomościach, dalej nie mogę się zalogować
Kamilaasami
06.07.2012, 09:01
2gi dzień czekam na możliwość zalogowania się ... :/
MariuszII
06.07.2012, 10:20
ja też czekam 2-gi dzień, w odpowiedzi od supportu dostałem odpowiedz że błąd został wysłany do działu technicznego i napisano abym czekał na odpowiedz .
Wietrzysko
06.07.2012, 12:23
ten sam problem...przygodę też miałam...;-/
daveandnokia
06.07.2012, 16:17
2gi dzień czekam na możliwość zalogowania się ... :/
Kolego, nie jesteś sam... jak głupi pędzę autem z roboty, aby w końcu zobaczyć, czy moją osadę jeszcze nie spalili moi ludziki:P a tu zonk!, dalej ten sam błąd, zero odpowiedzi ze strony supportu... To są atuty darmowej gry online...
Wietrzysko
06.07.2012, 18:17
u mnie już ok...cache trza było wyczyścić się okazało...
MariuszII
06.07.2012, 18:47
to ty masz jakiegoś farta bo ja nadal nie mogę się zalogować chociaż próbowałem już wszystkiego.
daveandnokia
06.07.2012, 19:47
u mnie podobnie... spróbuję przez inną przeglądarkę...
PS. IE odpada, błąd dalej jest...
Ze**** się należy, a nie odświeżyć.
Gra jak nie działała, tak dalej nie działa, ale ze strony twórców/ modów nic...
A przepraszam... Było bodajże "przeczyść se ciasteczko"
Hibineko
06.07.2012, 22:50
Grę starałam się otworzyć na kilku przeglądarkach, próbowałam na różnych komputerach mija dzień drugi.
MariuszII
06.07.2012, 23:49
Dla mnie support odpisał żeby być cierpliwym, że niby coś tam robią a tu chyba tydzień zleci,
ulepszał ktoś budynki przed konserwacją ?, może to dla tego coś tam u nich nawaliło i mamy takie problemy
z logowaniem. Bo 2-gie konto mi normalnie odpala.
Imperium
07.07.2012, 11:15
ta gra to jakas porażka, same problemy...
MariuszII
07.07.2012, 11:43
mi już słów brak 3-ci dzień czekam i nic.
u mnie dalej ten sam problem :(
daveandnokia
07.07.2012, 16:02
NIe jesteście sami, przyłączę się do waszej pikiety:P
przekazałem kumplowi na chwile moje passy, on tez nie może się zalogować, ale na swoim koncie może grac, gdy próbuje wejść na moja wyspę to go wywala, zero odpowiedzi od supportu
daveandnokia
07.07.2012, 19:29
Gdyż dział techniczny:
1. ma weekend wolny
2. sami nie wiedzą, co jest grane, więc zostawili to sobie na przyszły tydzień...:P
Mnie również dzisiaj dopadła ta przykra niespodzianka :-( Gram na Słonecznym Grodzie, nie miałam uruchomionych przygód ani nie podnosiłam żadnych budynków.
BaMpEr69
08.07.2012, 01:08
u mnie tez nie dziala ... nie moge sie zalogowac... :)
nikita80
08.07.2012, 09:56
czwarty dzień nie mogę się zalogować :(((((( nic nie pomaga:((((
super:( dalej nic, dobrze że nie zainwestowałem żadnych pieniędzy w tą grę bo dopiero bym się wku.....:(
chyba trzeba będzie nowe konto założyć albo dać sobie spokój dopóki nie wyjdzie pełna gra.
a co ci da nowe konto ?^^
co najwyżej za multi zablokują wszystkie powiązane i wtedy niemożność zalogowania będzie 100% znana i na pewno winne nie będą źle działające serwery :D
daveandnokia
08.07.2012, 16:53
czwarty dzień, to mega dużo strat przynosi. Jeden dzień bym zniósł, ale już tyle?? Jestem ciekaw, ile im to potrwa tak naprawdę...
Ja nie miałam przygody,a nie mogę się zalogować...
daveandnokia
08.07.2012, 20:59
coś przeczuwam, iż znów zarzucą zachętą na serwer testowy... to jest niemożliwe, aby tyle osób nie mogło się zalogować na swoje konto i normalnie grać, cos poszło nie tak z ostatnią aktualizacją i przypuszczam, że chcąc sprawdzić łatkę zrobią "konkurs" na serwerze testowym...
Promyczka
09.07.2012, 12:39
Już trzeci dzień nie mogę się zalogować. Nie robiłam przygód i nie przypominam sobie bym podnosiła jakiś budynek. W czwartek po wprowadzeniu zmian grałam normalnie. W piątek do godz. 20. również :(
Wildhawk
09.07.2012, 14:18
Witam,
Już piąty dzień nie mogę się zalogować. Pisałem do nich ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Nie robiłem żadnych przygód. Budynki podnosiłem.
juz 5 dzien i lipa :( tyle pieniedzy wydanych w błoto
gra nie działa, nie da się zalogować, support ma cię głęboko w ...
MariuszII
09.07.2012, 18:29
nie tylko ty wywaliłeś kasę w błoto, ja też trochę wsadziłem na tą grę
a support ma nas gdzieś, bo na wakacje wyjechali
nawet mi nie odpisali jak ostatnio do nich napisałem.
daveandnokia
09.07.2012, 23:57
I dlatego na razie wstrzymałem się z zakupem boxu, i chyba w ogóle zrezygnuję z zakupu. Bo po co mi pudło i klejnociki, jak nie mogę w ogóle zalogować się już 5 dzień do gry... I co gorsza, żadnych info czy coś robią, czy znaleźli błąd i próbują coś z nim zrobić, albo nadal poszukują problemu... kicha tutaj i tyle...
Siema, też nie mogę zalogować się do gry. Support nie odpowiada. Przynajmniej nie robiłem żadnej przygody przed tym świetnym "patchem", a pomyśleć, że miałem zamiar wydać kasę na tą grę. Wcześniej się jakoś nie irytowałem, ponieważ Dexter to wspaniały serial ;) , ale teraz to już chciałbym powrócić do mych włości.
daveandnokia
10.07.2012, 23:36
a kto by nie chciał... Pewnie u mnie już strajkują, bojkoty prowadzą, głód i dżuma pewnie w osadzie:P Handel stoi w miejscu, powoli zaczynają bankrutować, jak w Grecji:D co robić, co robić?!
coś ja trace nadzieje że coś sie stanie chyba trzeba zabrać kolegów i w co innego grać
daveandnokia
11.07.2012, 14:24
coś ja trace nadzieje że coś sie stanie chyba trzeba zabrać kolegów i w co innego grać
i tu masz rację. Najlepiej, niech zamkną tą grę i będzie spokój, niech dopracują ją w spokoju i bez nerwów graczy. Jak to zrobią, wtedy niech zaczną reklamować i każdy będzie szczęśliwy:)
PS. Dziś dalej cisza, już prawie tydzień mija od problemu, ale nikt się nim nie przejmuje...
mi odpisali że nie są w stanie usunąć problemu, zaproponowali założenie nowego konta:(
Skrzypifurtka
11.07.2012, 19:48
Czy jest jakiś problem z logowaniem na serwer Nowy Świat??
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
Nie chcesz niczego przegapić?
Śledź nas dzięki usłudze Twitter i Facebook.
Zespół The Settlers Online
ClonneTropperr10
11.07.2012, 21:55
mam to samo jak wchodze ludzie mi mrugajom nie ma globala i musze odswierzyć .
daveandnokia
12.07.2012, 09:16
Tak jak przeczuwałem, odczekali do następnej konserwacji i zrobili, gra już mi śmiga:) teraz muszę wywalczyć straty wyrządzone na wsypie (przygoda, klejnoty itp.)
gra mi ruszyła, po niecałej godzinie dostałem klejnoty, miecze stalowe, kusze, granit, deseki egzo, rudę złota.
Jak dla mnie rekompensata z naddatkiem za tydzień czekania na usunięcie problemu.
Pozdrawiam i dziękuję BB_Gosi za pomoc i informację odnośnie rozwiązania problemu.
Kalisto0
12.07.2012, 20:14
A teraz? Ja nie mogę się zalogować. Połączenie nie powiodło się :-( I tak w kółko
anusiak1986
12.07.2012, 20:19
mam to samo. upierdliwe się to zrobiło :(
Wildhawk
12.07.2012, 21:53
Też nie mogę się zalogować :/