Zobacz pełną wersję : Gildia Handlowa/Merchant Guild
Aunerina
05.07.2012, 09:00
MG
Powstała jako jedna z pierwszych gildii na serwerze kolonii, niestety tzw "czynnik ludzki" spowodował, że zmuszeni byliśmy ją "odświeżyć" (założyciel nie sprostał zadaniu i opuścił grę;/)
Mimo "odnowienia" nadal trzon zespołu stanowią gracze GH i jesteśmy zmotywowani aby dzieło owo kontynuować.Opieramy się na graczach kreatywnych i aktywnych (gra póki co nie daje zbyt wielu wyzwań i trzeba sobie samemu umilać rozgrywkę)
Jak przystało na prawdziwe zrzeszenie handlowców gildia posiada
-własny wewnętrzny rynek ofert handlowych - tzw oferty stałe i oferty dnia.
-gildią kieruje "rada nadzorcza" a jej członkowie z racji pełnienia "zaszczytnych" funkcji otrzymują odpowiednie apanaże.
-Posiadamy własny bank, który wspiera rozwój nowych graczy, udziela pożyczek, przyjmuje lokaty terminowe na określony procent.
- Zorganizowaliśmy tez gildyjny arsenał, gdzie mozna "wypoźyczyc" potrzebna ilość broni.
Tradycyjna pomoc surowcowa i doradztwo w dziedzinie prowadzenia rozgrywki jest oczywiście gratis i w dodatku na wysokim poziomie zarówno merytorycznym jak i organizacyjnym.
------------------------------------
Dodatkowymi atutami naszej społeczności są:
- czeste organizowanie konkursów z nagrodami,
-udzielanie prowizji finansowych za wykonywanie zleconych zadań
- dla wchodzących w "erę przygód" (lvl 26) darmowe przygody na dobry poczatek!
------------------------------------
Rekrutujemy graczy aktywnych!
Tzw level nie jest żadnym wskaznikiem aktywności bowiem jeden gracz zaczął sie bawić tydzień temu a inny dwa miesiące temu.
Jedynym wymogiem ubiegania sie o przyjęcie jest posiadanie kantoru handlowego.*
Aplikacje przyjmuje Aunerina
Kontakt na czacie gry/szept lub pw.
-------
* wymagany certyfikat lub równowartość w monetach
Serdecznie zapraszam!!
Miła atmosfera i wspaniałe szefostwo ;]
tommifon
07.07.2012, 09:35
Zapraszamy wszystkich co chcą się dobrze bawić, nasza gildia na pewno tę rozrywkę urozmaici i ułatwi;) Dajcie znać na szepcie a zawsze pomogę i się dogadamy! Do zobaczenia w gildii
Nie wiem jak to wygląda w innych gildiach, ale w tej gracze z niższymi poziomami są wspierani przez tych silniejszych. Można dostać czasami jakąś przygodę, dodatkowe monety. Mamy zoptymalizowany system wymiany buffów, no i możliwość zaciągania pożyczek, a wszytko tylko u nas. Zapraszam bardzo serdecznie bo u Nas nie ma milczenia, a jest akcja :)
Zapraszam wszystkich do naszej gildii,mniejszym pomożemy,z mocniejszymi razem pójdziemy robić przygody.Jeszcze,żadne pytanie nie zostało bez odpowiedzi.Szczegóły o promocjach i zapisach do Aunerina- to nasza szefowa :)
witam
mam pytanko odnośnie gildii
sam jestem członkiem ale nic sie w niej nie dzieje może ktoś mnie pokieruje do działu co daje bycie w gildii czy są jakieś zadania dla członków klanu czy sa bitwy miedzy gildiami za odpowiedz byłbym wdzięczny
sam gram na czarcim gaju i do tej pory radze sobie sam z małą pomocą obcych po za klanu niż z samego klanu
trochę mnie to denerwuje wstępując do gildii liczyłem na jakieś profity wyprawki klanowe bitwy jak i pomoc miedzy klanową [ostatnie to tylko zależy od tego kto jest w klanie]ale reasumując może najwyższa pora wziąć się za profity w gildii niż za zmienianie ikonek budowania lifting można zrobić później a teraz powinni programisci zrobić coś co da nam graczom satysfakcje z gry
sorki jak zwykle sie rozpisuje nie tam gdzie trzeba prosze tylko o odpowiedz na pytanie reszta to moje przemyślenia
pozdrawiam delavko
Aunerina
08.07.2012, 11:52
Żeby się coś działo w gildii potrzeba aby ktoś miał chęć, inwencję i pomysły. Gildia w tej grze jest dość po macoszemu potraktowana ale wszystko zalezy od graczy, którzy nia kierują...
Ja równiez zapraszam do naszej gildii. Zaproszenie kieruje do graczy dorosłych, aktywnych, komunikatywnych i kulturalnych. W gildii dowiesz się jakich ofert handlowych unikać i jak zdobywać łatwiej bogactwa.
Ja równiez zapraszam do naszej gildii. Zaproszenie kieruje do graczy dorosłych, aktywnych, komunikatywnych i kulturalnych. W gildii dowiesz się jakich ofert handlowych unikać i jak zdobywać łatwiej bogactwa.
widze skopiowanie mojego wpisu, z wątku naszej gildii, żalosne plagiaty to standard w tej waszej gildii tak samo jak naciąganie nowych graczy na opłaty, gratuluje stylu ( blee, żenua)
najwazniejsze małym drukiem hehe, skąds to znamy
Asnomedes
14.07.2012, 13:05
Majamas... dziecko drogie..
Zwykle nie wchodze w polemikę na forach bo tez zwykle najwięcej do powiedzenia majaą tu ludzie (celowo nie pisze dzieci zeby ich nie obrażać) niedouczeni, kompletni ignoranci i zwykli laicy w sprawach często nadwyrza przyziemnych, ale..
1.Plagiat to coś więcej niż przekopiowanie standardowego wpisu w jakiejś tam gildii, albo i nie - w końcu nie byłeś na tyle rozgarnięty żeby to choćby udowodnić. Zostaje zatem jakis prymitywny styl pomówienia.
2. Naciąganiem innych graczy z pewnością nie zajmuje sie nasza gildia (nie wiem jak inne i w jaki sposób to robią)albowiem twórcy gry opracowali system opłaty za wstąpienie w szeregi gildii (każdej gildii)i nie jest to system tajny, podchwytliwy ani oszukańczy.
Jezeli jednak twierdzisz, że jest to oszustwo powinenes zgłosić stworzony system do supportu aby ten sam na siebie nałożył karę za oszustwo!
Masło maslane? - owszem - wynika ono z Twoich wypocin po prostu.
3. Zasady reklamy i marketingu są ci kompletnie obce, wcale sie nie dziwie, nie każdy musi się na tym znać, jednak jak ktoś się nie zna na budowie cepa to nie powinien sie brać za jego krytykowanie bo oznacza to, że po prostu sam jest owym narzędziem do młócenia.
Jak miałbyś coś do dodania w temacie sensownego to zapraszam na priv a tu juz nie musisz się wiecej kompromitować swoimi wpisami.
------------------------------------------
Gildia Handlowa rekrutuje graczy kreatywnych, sadzę ze nie ma na swiecie kolonii podobnej do naszej i pewnie nie bedzie biorąc pod uwagę żałosna złośliwość niefrasobliwość i zupełny brak wiedzy podstawowej zawistników którzy próbuja nam brużdzić:)
Zapraszamy.
Asmomedes: żadne twoje złosliwosci nie przykryja juz prawdy, nie stac was na oryginalność co zostało wyzej udowodnione, teraz mozesz wylewac gorzkie żale i przekręcac fakty jak sobie chcesz a rozsądni gracze i tak widzą co jest grane. Szukajcie dalej ofiar jak sobie chcecie, biedni gracze co wstapia do takiej gildii.
Aunerina
14.07.2012, 22:05
Kolejny konkurs wekendowy trwa:)
w tym tydodniu pula nagród w gildii handlowej to łącznie 8 przygód a wśród nich m,in, Okradać bogatych wyspa piratow i mroczni kapłani.
A zaczynalism kiedys od dzieci sawanny..
Gildia Handlowa uruchomiła wreszcie arsenał. Mozna poźyczyć broń na szybką przygodę albo żeby uzupełnić niespodziewane braki. Pozyczona broń mozna zwrócić lub wykupic za dość symboliczne kwoty.
Wszyscy gracze poniżej 20 lvl dostają bezpłatna pomoc surowcową na dalszy szybszy rozwój. Marmur i deski liściaste przelewają sie na ich konta bez opamietania.
Bank depozytowo-kredytowy sprrawia że gdy jedziesz na urlop twoja kasa zarabia nawet jak Cie nie ma online...
Chciałbys wiedzieć więcej?
Join us
Jeszcze powiedz kto trzyma bank i czy to nie jest "przypadkiem" własciciel gildii. Powstawanie bankow w grach MMO w wiekszosci przypadkow konczy sie tak samo: bankier znika z całym majątkiem ktory spienięża na portalach aukcyjnych. Przykłady do znalezienia w sieci.
Siemka
Podzrwawiam wsystkich z gilidi i nie tylko :) Jednoczesnie ludzi nie bedacych czlonkami serdecznie zapraszam. Panuje u nas lad i porzadek a co najwazniejsze szefowa nie krzyczy tylko spokojnie wyjasni co i jak (np jak tu trafic na forum jak dla mnie noooba :P ) .
Nimphaea
16.07.2012, 00:16
Majamas... dziecko drogie..
Zwykle nie wchodze w polemikę na forach bo tez zwykle najwięcej do powiedzenia mają tu ludzie (celowo nie pisze dzieci żeby ich nie obrażać) niedouczeni, kompletni ignoranci i zwykli laicy w sprawach często nad wyraz przyziemnych, ale..
Ale ta wypowiedź także do grzecznych nie należy...
A co do meritum tematu: odnośnie reklamy. Nie nic niestosownego.
Ostatnio dość często jestem klientem lokalnego banku spółdzielczego (albo konsumentem, jak kto woli) i zaoferowali mi kredyt. Tak jakoś mi się skojarzyło z tą tutaj:
Mozna poźyczyć broń na szybką przygodę albo żeby uzupełnić niespodziewane braki. Pozyczona broń mozna zwrócić lub wykupic za dość symboliczne kwoty.
Wszyscy gracze poniżej 20 lvl dostają bezpłatna pomoc surowcową na dalszy szybszy rozwój. Marmur i deski liściaste przelewają sie na ich konta bez opamietania.
Bank depozytowo-kredytowy sprrawia że gdy jedziesz na urlop twoja kasa zarabia nawet jak Cie nie ma online...
Chyba wśród Was są gracze, którzy w realu zajmują się marketingiem, prawda? :)
Jestem tu od niedawna jeszcze wszystkich zasad i zwyczajów panujących w gildi nie znam, myślę, że każda nowa osoba będzie miała ten sam problem. Chciałabym aby ktoś napisał np. coś więcej na temat banku ( jak wygląda cała procedura zwracania się o pomoc). Moje refleksje jako nowego uczestnika: gildia jest bardzo sympatyczna Aunerina nie pozostawia żadnego pytania bez odpowiedzi, stara się pomagać w potrzebie i docenia nowego uczestnika poprzez upominki na wstępie. Krótko mówiąc polecam.
filipasso
20.07.2012, 19:05
Sprawa z bankiem wygląda w sposób następujący: Dajesz handlem do Auneriny monety za 1 sztukę jakiegoś podstawowego zasobu.Po tygodniu do monet które oddałeś doliczany jest procent.Jest to bardzo przydatne podczas wakacji gdy ma się mało czasu na grę. Bardzo polecam gildie.
Witam,
jestem w gildii od kilku dni i nie mogę powiedzieć o niej złego zdania. Członkowie chętni do pomocy (jeśli są w stanie :P), są też bardzo mili. Mogę z czystym sumieniem polecić gildię :)
dawno tu nikt nie bywał.... Wejście pajęczyną zarosło. Shiwai jak złego zdania nie możesz powiedzieć to powiedz dobre :p
Ja sobie chwale tą gildie. Po wejściu do niej od razu dostałem wsparcie od zaawansowanych graczy na zaawansowane budynki co umożliwiło mi przyspieszony rozwój.
Merchants never sleeps :) Pozdrawiam
gildia w której nie można się nudzić mila atmosfera :)
Zapraszamy wszystkich chętnych :)
Miejsca jeszcze są ale się kończą więc zapraszamy póki można.
Aunerina
20.08.2012, 12:07
Ta, to małe podsumowanie działalności...
Gildia została reaktywowana/przeniesiona ze starej handlówki, któa lider "olał" 20 czerwca czylidwa miesiace temu.
teraz liczy 80 graczy, z czego według moich szacunków ok 55-65 top gracze nadal aktywni albo bardzo aktywni. Uważam, ze to duzo.
Mamy własne forum, które nie jest martwym polem dla trzech osób ale zywym dostarczycielem informacji i komunikacji liniowej...
Mamy doskonale juz przyjęte przez członków cotygodniowe konkursy i słynna (na razie u nas:) Merchant Lottery, w której nagrody przy kumulacji nie są gorsze od tych w totolotku:P.
Usilnie walczymy o magazyn towarowy dla gildii, gdyz nasz majatek (przewaznie przeznaczany na nagrody) jest spory i róznorodny i trzeba jednak siedziec z karka i długopisem aby go zapisywac i kontrolować, ale dajemy rade:)
O atmosferze nie wspomnę, tworza ją gracze i to oni sie powinni wypowiadać. ale chyba jet o.k.
Jestem pewna, ze Merchant Guild w tej chwili jest najlepiej zorganizowana gildia w polskiej wersji tej gry ( o innych wersjach na razie nie wiem nic:) a gracze, któzy do nas trafili i sa aktywni chwala sobie wybór.
(Obecnie zauwazyłam tez tendencje przechodzenia graczy do nas z innych mało ciekawych i niezorganizowanych gildii)
co jest istotne nadal bierzemy 400 monet a moze nawet bedziemy brali więcej niz 400 i nadal mamy chętnych i sporo podań musimy odrzucac.
Dlaczego tak sie dzieje?
Miejsce w dobrej gildii musi kosztować tego, kto chce w niej byc. Jak dostanie cos za darmo oleje to i nie bedzie szanował. Od razu dodam, ze pieniądze za akcesje nie idą wbrew pozorom do kieszeni lidera jakby tu wszyscy chcieli tylko na dalszy rozwój gildii i tworzenie wciąż nowych pomysłów działan które ś apo prostu nagradzane najprostszym sposobem czyli moneta brzecząca:P
Pare miejsc dla ludzi którzy gimnazja maja juz dawno za soba zawsze sie znajdzie:)
wystarczy zgłosic sie do włąściwej osoby:)
Poza tym siedząc w naszej gildii dzięki wymianom i podarunkom szybko się zwraca te 400 monet niż gdyby być samemu albo w jakiejś martwej gildii.
Witam
Standardowe pytanie zapewne - jakiś link do regulaminu gildii bym poprosiła.
Szukam o gildii konkretnych informacji
- wymagane wpisowe - ile i czy zależy od lvlu gracza (czy to dla każdego gracza 400 monet?)
- opłaty systematyczne - co ile i ile (nie mowie tu o pomocy graczom ale o tak zwane składki na wspólny cel)
- czy przyjmujecie graczy nastawionych bardziej na handel/pomoc/pogaduszki niż walki i przygody
- podanie w grze czy na formum? i co w nim umieścić ^^
Pozdrawiam
Jestem w Gildzie od niedawna nikt mnie nie zmuszał do wstąpienia ale nie żałuje tak jak przedmówcy atmosfera i klimat a przede wszystkim pomoc doświadczonych kolegów umożliwia dobra zabawę
EX_Cormax
28.10.2012, 20:21
Z powodu braku aktywności, temat zamykam.
Wszelkie prośby i pytania proszę kierować na PW
Cormax