Zobacz pełną wersję : budynek uspiony
Xinderus
05.07.2012, 08:29
http://screenshooter.net/2602781/qrrlcup
http://screenshooter.net/2602781/qrrlcup
kto mi powie jak ta kopalnie włączyć....
włanczanie i wyłanczenie oraz relogi nie działają....
Najszybciej to przestawić magazyn bo pewnie nie naprawią tego natychmiast.
Xinderus
05.07.2012, 08:55
magazyn? ale to z kopalnia jest problem a nie z magazynem....
najlepiej chyba przestawić magazyn bo zasłania wejście do kopalni
Xinderus
05.07.2012, 09:10
ja chce uruchomic kopalnie. wczesniej działało. po aktualizacji sie posypało. ale sprawdze wasza teorie....
Xinderus
05.07.2012, 09:12
ok racja... juz sie nie da tak ustawiac magazynów.....
u mnie to samo tylko ze magazyn na 5 poziomie ;] i szkoda troche go rozwalac
malodobry
05.07.2012, 09:29
ta tylko co ja mam zrobić jak ja mam postawioną tak kopalnie złota i magazyn na 5 lv? kto zwróci środki za zburzenie i postawienie od nowa i czas na to ?
No dobra dowiedzialem sie ze przestawienie magayznu nic nie da ;) wiec trzeba i kopalnie i mgazyn od nowa postawic :P ostro ciekawe skad urobek 17k wezme na ta kopalnie bo tyle teraz tam jest ;]
spyderek
05.07.2012, 10:10
a tak spytam, jaki był czas produkcji przy tym ustawieniu?
malodobry
05.07.2012, 10:46
12 minut i 4 sekundy całość , ten problem jest nie tylko z kopalnia w tym miejscu , w gildii maja problem taki sam ale kopalnia w innym miejscu stoi
mi tak 3 kopalnie nie działają przy czym na 2 były hot dogi rzucone więc ciekawe kto mi straty pokryje
Xinderus
05.07.2012, 11:47
u mnie wystarczyło ze wykasowałem magazyn i kopalnia od razu ruszyła.
spyderek
05.07.2012, 11:50
straty ci się wyrównały z zyskami jakie miałeś z korzystania ze zbugowanego miejsca. :)
mądry się znalazł ;) policz sobie jaki to ogromny zysk się ma skracając czas wydobycia z 12:12 do 12:04 w skali doby, a szczęka ci opadnie. Nie wiem czemu mam cierpieć z powodu bugu w grze który nieświadomie wykorzystałem - potrzebowałem miejsca w magazynach to dostawiłem w miejsca gdzie miały stać kopalnie. Że coś z tym jest nie tak zauważyłem dopiero jak kopalnie dostawiłem i zobaczyłem czas wydobycia. Nie każdy zaczynając tą grę zna cały komplet możliwych bugów do wykorzystania.
Oszczędzę ci wysiłku i powiem, że zbugowane miejsce dawało z jednej kopalni (5lvl) około 7,5 rudy na dobę więcej (bez buffa). Po prostu super zysk biorąc pod uwagę, że jeżeli tego nie naprawią stracę 7k rudy które są w kopalniach i jeszcze 30k narzędzi na zbudowanie i ulepszenie nowych kopalń, a do tego jeszcze te nieszczęsne hot dogi.
Wcześniej też to napisałem, ale to raczej pomyłka - sprawdź. Z magazynem obok widniało ciągle ZZZ nad kopalnią, po przesunięciu zniknęło więc sądziłem, że działa ale jednak ani jednej rudy nie ubyło.
gdyby chodziło tylko o przestawienie magazynu to by się nie rozpisywał :) Ponoć pomaga jeżeli zrobi się upgrade kopalni, ale nie mam jak sprawdzić bo wszystkie są na 5 levelu :P
U mnie zaś mam sytuację taką, iż wybudowanej tak kopalni nie mogę upnąć za narzędzia (wyszarzone, ale za klejnoty button normalny jest), ale działa normalnie. I co najdziwniejsze, kopalnie postawiłem dziś po konserwacji...
http://img269.imageshack.us/img269/4259/goldxi.jpg
Strychnine
05.07.2012, 15:14
No dobra dowiedzialem sie ze przestawienie magayznu nic nie da ;) wiec trzeba i kopalnie i mgazyn od nowa postawic :P ostro ciekawe skad urobek 17k wezme na ta kopalnie bo tyle teraz tam jest ;]
Oj tam, nie zbiedniejesz. :D
Ja tam pole skasowalem raptem i juz jest wszystko ok. :D
Prudencja
05.07.2012, 17:28
Miałam taką właśnie sytuację z kopalnią złota stojącą tuż obok magazynu. Kopalnia była uśpiona (brak produkcji). Zrobiłam zrzut ekranu i wysłałam do supportu. Odpisali mi, żeby przestawić magazyn to wszystko wróci do normy. Magazyn 3 poziom - przeżyję. Przestawiłam obok. Kopalnia 'niby' ruszyła. Pokazuje, że pracuje, pokazuje całkowity czas produkcji, natomiast brak tam paska postępu produkcji, który informuje jaki czas pozostał do zakończenia cyklu. Co więcej, z kopalni nie ubywa rudy. Podsumowując w dwóch słowach: nie działa.
Kopalnię mogę usunąć bo na szczęście nie mam na niej dokupionych samorodków ani ulepszeń.
Jednak nie omieszkałam napisać o tym ponownie do supportu. Odpowiedzieli mi:
"Uprzejmie informuje,. iż na pewno kopalnia będzie pracować, natomiast informuję, iż nie było konieczności burzenia kopalni tylko magazyn, który stał na wejściu do kopalni."
Czyli, jeśli uważacie, że kopalnie Wam nie działają po wyburzeniu magazynu to informuję, że support wie lepiej i według nich DZIAŁA ;)
nikt im nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne :D
Witam, tez mam problem z kopalnią złota, magazyn przestawiłem, teraz usunąłem całkiem i kopalnia dalej nie pracuje. pisałem do suportu już rano i zero odpowiedzi. Status kopalni pracuje, ale surowca nie ubywa. Tragedia, a suport milczy.
Mam dokładnie tak samo. W kopalni rano było 214 rudy, przestawiłem magazyn, ale w kopalni dalej jest 214 rudy złota. "ZZZ" nie ma, ale kopalnie stoi w miejscu.
malodobry
07.07.2012, 07:55
coś musicie robić źle , bo ja odpowiedz od suportu miałem już o 13 ,a rano wysłałem im wiadomość ze po usunięciu magazynu kopalnia dalej nie pracuje
no tak, ale czy ta odpowiedź naprawiła ci kopalnię??? bo jeżeli nie to nie ma się z czego cieszyć, że ci odpowiedzieli :P Już wolę żeby nie odpowiadali, a naprawili problem niż odwrotnie ;P Tak w ogóle Xaar mógłby się wypowiedzieć w temacie czy są prowadzone już jakieś prace mające na celu naprawienie problemu ;)
Czwarty dzień piszę w tej sprawie i ogólnie to olewają mnie ./
Mam równiez uśpioną kopalnię złota i nawet nie otrzymałam jednej odpowiedzi .
Pytam się Czy jest ktoś kompetentny , zeby chociaz napisać jedną głupią odpowiedz a nie zbywać mnie milczeniem ............
Zbierać kasę to potrafią ale dać odpowiedz lub rozwiązać problem to nie ma nikogo .
Kochani ADMINI czy potraficie czytać i pisać bo ja po tych perypetiach zaczynam w to watpić .
A ulepszenia gry prowadzą tylko do pogorszenia jej i do tego zmowa milczenia to już za wiele .
malodobry
07.07.2012, 10:51
ja ci mogę odpowiedzieć ze prace trwają ale co to da teraz jest weekend , a pewnie naprawione będzie w następnej aktualizacji najszybciej
poco tak się bulwersujecie , myślicie ze to tak hop sup 5minut i już wszystko naprawione będzie? pomyślcie trochę a nie żyjecie z głową w chmurach
Strychnine
07.07.2012, 11:01
Zal, a nie support.
Prudencja
07.07.2012, 14:41
Jedynym rozwiązaniem jest ulepszenie kopalni. Tylko w ten sposób produkcja ruszy. A tym, którzy mają kopalnię na 5 poziomie pozostaje niestety walczyć dalej z supportem...
sprawdzal ktos czy na pewno rusza produkcja po upgrade kopalni ?? bo przestawianie magazynow nic nie daje a nie chce tracic kolejnych surowcow bez sensu, a od supportu zero odzewu od 4 dni po wyslaniu screenow
edit : sprawdzone, po update na wyższy lvl kopalnia zlota zaczela działać :)
jarifari
09.07.2012, 21:40
mam ten sam problem, support wyslal do mnei zenujaca odpowiedz, ze musze zniszczy kopalnie (lvl5, ponad 8k rudy), zburzenie magazynu nie pomoglo. Odpisalem im dosc stanowczo co sadze na taka propozycje i ze czekam na cos lepszego - niby czemu ja mam byc stratny przez blad w grze, to nie byl moj blad, tylko blad gry, a to oni robia gre a nie ja - jak dla mnie to po prostu proba wyludzenia - na papugi przeciez trzeba w koncu wydac realne pieniadze!
Ja rozumiem ze moga byc bledy w grze, ale teraz juz totalnie przegieli.
Odpowiedz z supportu:
Bardzo mi przykro, lecz owa niepracująca kopalnia, a także budynek blokujący do niej wejście, będzie musiała zostać zburzona, zaś złoże odkryte na nowo. Po postawieniu nowej kopalni w tym miejscu, produkcja będzie wznowiona.
Niestety, ze względu na to, iż takie umiejscowienie budynków było wykorzystywaniem błędu w grze, nie możemy zaoferować żadnej rekompensaty (w tym także za utracone złoże w zburzonej kopalni).
Sami sie przyznali do bledu w grze ale kaza nam ponosic konsekwencje tego bledu, i co najgorsze placic za niego realne pieniadze, tak sie z nimi bawił nie bede.
Skoro nie potrafia robic gier, to niech nie pobieraja pieniedzy za gre pelna bledow!
Lol wstyd i hańba, nie wiem czy to niekompetencja osoby odpowiadającej czy tak się zawsze zachowuje support w settlers online?
Ktoś wydał masę pieniędzy na kopalnie złota a teraz ma to sobie zburzyć od tak? Nie chce tutaj przesądzać i osądzać bo nie wiemy jaki będzie finał tej całej akcji ale jest to dla mnie niebywałe patrząc na odpowiedź powyżej ponieważ 500 kusz potrafią oddać przy stracie wojska na lagu a jak ktoś wydał realne pieniądze na kopalnie to piszą, że trzeba zburzyć z ich winy 0.o Coś tu nie jest tak, czy mógłby wypowiedzieć się administrator?
Strychnine
09.07.2012, 23:44
sprawdzal ktos czy na pewno rusza produkcja po upgrade kopalni ?? bo przestawianie magazynow nic nie daje a nie chce tracic kolejnych surowcow bez sensu, a od supportu zero odzewu od 4 dni po wyslaniu screenow
edit : sprawdzone, po update na wyższy lvl kopalnia zlota zaczela działać :)
Taa, to powiedz mi jak upnac kopalnie 5 lvl na 6. :D
Najsmieszniejsze jest to ze mi na kopalni stalo glupie pole, a nie magazyn, to takie bug ze o ja pie...
piaty dzień piszę do suportu ( administracji) nawet nikt nie raczy mi odpisać totalna olewka graczy .
ten sam problem i nikt z tym nic nie robi .konserwacje duperele i coraz gorzej jest .
A admini pod psem może powinni się zając zmianą administracji to moze będzie jakiś efekt .
oni tu "kobieta lekkich obyczajów" błąd w grze zrobili i my mamy odpowiadać za to??? trzeba kończyć z tą grą i tyle, najpierw od cholery problemów technicznych których przez kilka tygodni nie potrafili naprawić za co dostaliśmy koszyk z owocami, a teraz wyskakują z czymś takim jakby każdy stawiając magazyn wiedział, że nie powinno się dać postawić w tym miejscu magazynu...
Poza tym podałem wcześniej wyliczenia "korzyści" płynących ze złego ustawienia magazynu i jak dla mnie takie kopalnie musiałyby kilka lat tak działać, żeby nadrobić straty jakie ponieśliśmy w wyniku "niedogodności" na Nowej Ziemi.
jarifari
10.07.2012, 10:35
Chyba powinienem im odpisać coś w stylu:
Bardzo mi przykro, ale zapłaciłem wam w wyniku błędu, dlatego niestety musicie zwrócić mi pieniądze, które wam wpłaciłem, niestety nie mogę zaoferować żadnej rekompensaty (w tym zwrotu klejnotów).
I chyba wszystko w tym temacie.
Bo jak by w kopalni zloto stalo w miejscu a by wydobywalo to raz dwa by naprawili :) a tak kaza od nowa postawic bo nie wiedza jak zrobic :) najlepsze jest to ze na ta kopalnie co mam 17k zlota wydalem papugi kto mi za to zwroci diamenty. Co do tego ze jest jakis bug dla mnie buga nie ma gdy jest mozliwosc postawienia budynku co innego jak by mozna bylo budynek postawic w miejscu gdzie nie jest podswietlony a skoro sie swieci to znaczy ze wszystko ok to domek sie stawia. Niech napisza jakie sa bugi to moze nastepnym razem ludzie unikna problemu niedopracowania tej gry
Dziwne jest tez to ze jedni z suportu pisza ze dziala a inni ze nie dziala :) sami nie wiedza o co chodzi albo ze jeden suportowicz odpisal ze za wyburzenie magazynu zwraca surowce a inny juz nie zwraca :) paranoja jakas
Underlight
10.07.2012, 11:31
Świetnie, po prostu cudownie!!! Dopiero teraz dowiedziałam się, że to, że najpierw postawiłam magazyn zamiast kopalni było bezczelnym i świadomym wykorzystaniem buga! Chyba normalne jest, że planuję wszystko tak aby czas dostarczania surowca do magazynu był jak najkrótszy. Skoro dało się postawić, to chyba świadczyło o tym, że tak miało być. Po co miałam zastanawiać się czy za dzień, tydzień lub miesiąc nagle nie stwierdzą, że to jest złe i mnie za to ukarzą. Nawet mi do głowy nie przyszło, że to może być jakiś cholerny bug! I dlaczego mam być teraz za to karana? Zainwestowałam czas i środki by podciągnąć kopalnie na 5lvl, kupowałam doładowania żeby ta kopalnia funkcjonowała i teraz mam zostać z niczym??? Zwłaszcza, że nie byłam świadoma, że popełniam jakiś błąd?!
Mam wrażenie, że BB robi wszystko by zniechęcić do swoich produktów ogromne rzesze potencjalnych klientów. Jeśli problem wynikł z ich błędu, to niech teraz poniosą za to odpowiedzialność, a nie umywają ręce i oskarżają wszystkich wokół o perfidne oszustwa, bo założę się, że zdecydowana większość osób, tak jak i ja, o tym, że jest to bug dowiedziała się już po fakcie! A skoro BB było świadome tego buga wcześniej, to czemu o tym nie informowało zawczasu?
Dokladnie underlight najlepiej na nas zwalic :) jak sie nie wie o co chodzi to wina gracza :P
Co więcej, popełniono błąd przy naprawie buga bo support sam był zdziwiony, że kopalnie nie działają po usunięciu magazynu. Skoro w zamierzeniu miało być tylko usunięcie magazynu to nie powinni od nas wymagać wyburzenia kopalni tylko wziąć się do roboty i naprawić swój błąd, zamiast iść na łatwiznę. Ewentualnie można by to wszystko przeżyć jeżeli odda nam się to co jest w złożach. Tak naprawdę "bug" nie przynosił żadnych odczuwalnych korzyści, jedynie minimalnie przyspieszał wydobycie (15 rudy/dobę przy buffiex2) - taki zysk wyciągany z kilku kopalń nie pozwoliłby na postawienie nawet jednego pieca więcej niż wychodzi z normalnych wyliczeń.
Poza tym w pełni się zgadzam z kazuja - skoro da się normalnie postawić budynek to dla mnie to nie jest bug. Nie dostałem żadnej informacji, że nie powinno się stawiać w danych miejscach magazynów.
Strychnine
10.07.2012, 16:06
Piszcie do supportu, dostalem dzisiaj zwrot za budowe kopalni zlota i doladowanie takie ile mialem w zlozu, czyli 4740.
I w cale to dlugo nie trwalo, zgloszenie wyslalem w sobote(w weekend nie pracuja), to sie odezwali w pon. z pytaniem czy dalej nie dziala, a dzisiaj zwrot.
Wiec w sumie ok.
a w jakiej postaci otrzymałeś zwrot??? papugi/ klejnoty czy bezpośrednie doładowanie do złóż? Bo nie wiem czy muszę najpierw wyburzyć zepsute kopalnie i postawić nowe żeby otrzymać zwrot ;)
jarifari
10.07.2012, 16:53
No to chyba trafiles na kumatego 'supportowca', ja niestety trafilem na niejaka Gosie, odpowiedz od niej wkleilem, no ale moze miala trudne dni i jej przejdzie ;-) czas pokaze...
Strychnine
10.07.2012, 16:59
Jedno duze doladowanie na 4740. Kopalnia stara dalej stoi poki co, potem ja zburze i postawie nowa, narazie i tak geolodzy marmur szukaja.
Tylko ze ja w sumie nie bugowalem celowo z magazynem jak niektorzy, a postawilem pole przez w sumie przypadek "na kopalni". :P
no i dostałem odpowiedź ;) oczywiście oklepana formułka :
Bardzo mi przykro, lecz owe niepracujące kopalnie, a także budynki blokujący do nich wejście, będą musiały zostać zburzone, zaś złoża odkryte na nowo. Po postawieniu nowych kopalni, produkcja będzie wznowiona.
Niestety, ze względu na to, iż takie umiejscowienie budynków było wykorzystywaniem błędu w grze, nie możemy zaoferować żadnej rekompensaty (w tym także za utracone złoże w zburzonej kopalni).
Pozdrawiam,
Paweł
Zespół The Settlers Online
No ja też nie bugowałem celowo, tylko wcześniej sobie rozplanowałem ustawienie magazynów na mapie, a że stawia się zawsze magazyn jak najbliżej złoża to niby skąd miałem wiedzieć, że niektóre miejsca są zbugowane???? Dało się to postawiłem jak najbliżej.
jarifari
10.07.2012, 17:08
Jesli tego nie rozwiaza po mojej mysli to kasuje konto i koncze rozgrywke, nie dam sie walowac tej bandzie idiotow.
Strychnine
10.07.2012, 17:22
No to macie za stawianie magazynow na kopalniach, ja jak pisalem - wybudowalem pole na kopalni przez przypadek.
Czekaj czekaj jakie stawianie magazynu na kopalni ja postawilem najpierw magazyn w tym miejscu a z czasem jak zaczelem wydobywac zloto postawilem kopalnie a ze sie dalo postawic tam kopalnie to nie moja wina bylo miejsce to stawiam
Strychnine
10.07.2012, 17:43
Juz mniejsza o kolejnosc, jednak jakas tam korzysc z tego miales, a ja nie, moze o to chodzi. ;p
A teraz majac magazyn zaraz przy zlozu bys kopalni chyba juz i tak nie postawil.
no ja tak samo jak kazuja, najpierw postawiłem sobie wszędzie magazyny z myślą, że kiedyś będę wydobywał złoto. Niestety to "kiedyś" nastąpiło krótko przed naprawieniem błędu (szkoda, że nie wiedziałem, że takowy istnieje), tak więc zdążyłem ulepszyć i naładować kopalnie i po kilku dniach wprowadzili aktualizację...
Również dzisiaj dostałem negatywną odpowiedź od supportu.... To już podchodzi pod parodię, jak to jest możliwe, że niektórzy gracze dostają zwroty od ogarniętych supporterów, którzy potrafią myśleć logicznie i racjonalnie podejść do problemu a inny supporter odsyła wszystkie osoby z kwitkiem? Czy nie powinno traktować się wszystkich graczy równo? Przecież to jest ewidentny błąd developerów gry, który może być bardzo łatwo naprawiony oddaniem należnej rudy złota z kopalni, która nadal stoi i jest 100% dowodem na słuszność naszej sprawy....
Nie ogarniam, przecież to jest jakiś absurd!
Wala nas w 4 litery na kazdym kroku ja juz na ta gre nie wydam ani grosza
ja właśnie prowadzę przemiłą korespondencję mailową i z każdej odpowiedzi od supportu dowiaduję się jak to im jest bardzo przykro, że nie mogą zmienić stanowiska. Może jak ludzie zaczną odchodzić z gry i im obroty spadną to się otrząsną...
Underlight
10.07.2012, 19:25
cóż.... czuję, że to są moje ostatnie chwile z tą grą. Dla przykładu... Jak jakiś sprzedawca na Allegro źle ustawi cenę przedmiotu to niestety musi sprzedać po cenie za jaką wystawił ów przedmiot i to on jest winien całej pomyłki - dla mnie analogicznie jest z tymi durniami z BB - źle coś wpisali w kodzie, to niech mają jaja i przyjmą ów błąd na klatę! Ja przyjmując ich produkt nie musiałam wiedzieć (i nie wiedziałam!!!), że zakradł się jakiś błąd! Dlaczego do jasnej cholery mam za to płacić?!?
A oto moja rozmowa z supportem z pominięciem pierwszej wiadomości i odpowiedzi na nią bo to akurat do wszystkich wysyłają. Zaznaczę od razu, że przy każdej wiadomości ode mnie musiałem po 20 razy wykreślać brzydkie słowa. Lepiej skończyć grę jako kulturalny człowiek :)
JA:
Witam,
Proszę mi udowodnić, że wykorzystałem celowo błąd w grze. Wcześniej
zaplanowałem rozstawienie magazynów na mapie wiedząc, że w bliskiej
przyszłości będę się rozwijał w kierunku produkcji monet. Zawsze
stawia się magazyn jak najbliżej złoża, żeby jak najkrótsza droga
była, a że dało się postawić magazyn to postawiłem. Nie moim
obowiązkiem jest wiedzieć, że w danym miejscu nie wolno postawić
budynku pomimo, że się da. Nie było żadnej informacji żeby w danych
miejscach nie stawiać budynków więc wypraszam sobie celowe
wykorzystywanie błędów w grze. Skoro support znał problem, wcześniej
można było poinformować chociażby komunikatem na stronie głównej. Poza
tym normalnie jak coś blokowało drogę budynkowi to pojawiał się
wykrzyknik, że brak złoża (w przypadku drwali jak się postawiło za
blisko lasu w sektorze 2). Kopalnie działały, więc nawet przez myśl mi
nie przeszło, że coś jest nie tak.
Oprócz tego, jak to może tak być, że niektórzy otrzymują
rekompensatę,a inni nie??? Osobiście nie liczę na zwrot kosztów
kopalni i ulepszenia ich a jedynie na zwrot doładowań na które wydane
zostały klejnoty.
SUPPORT:
Bardzo mi przykro, lecz nasze stanowisko w tej sprawie nie uległo zmianie.
Fakt możliwości postawienia kopalni częściowo na istniejącym budynku powinien być oczywistym błędem dla każdego, kto widział jak grafiki budynków nakładają się na siebie. Zamiast zgłosić znalezienie błędu, niektórzy gracze woleli z niego korzystać - za co obecnie, po usunięciu błędu, ponoszą konsekwencje.
JA:
Witam,
W takim razie czemu rzekoma kara nie dotyczy osób które miały kopalnie
z możliwością ulepszenia??? Po ulepszeniu kopalnie zaczęły działać
normalnie i ludzie nie stracili złoża, ani kopalni więc czemu nie
wszyscy zostali pociągnięci do odpowiedzialności? Albo zwróćcie
wszystkim poniesione straty albo wszystkich ukarzcie. Akurat zwrócenie
rudy nic was nie kosztuje. A co do ogromnych korzyści płynących ze
złego postawienia magazynu to było to po wyliczeniu 7, 5 rudy na dobę
dla kopalni na 5 poziomie (bez buffa) i jak dla mnie nie jest to
żadna korzyść przy wydobyciu sięgającym prawie 5k na dobę bez buffów
(daje nam to 0,15% większe wydobycie) czyli by nie starczyło nawet na
obsługę 1 pieca na 1 poziomie. Jeżeli uważacie za opłacalne ryzykować
stratę wielu graczy (gdyż wielu już twierdzi, że skończy grę jeżeli
problem nie zostanie pomyślnie naprawiony) to wasza sprawa. Ja na
pewno kończę grę jeżeli decyzja nie ulegnie zmienie. Wolę książkę
poczytać niż się z wami użerać i z każdym miesiącem tracić nerwy
(jestem z Nowej Ziemi). Nie wiem czemu w jakąkolwiek grę bym nie
włożył pieniędzy to zaraz coś się dzieje co powoduje, że przestaję w
tą grę grać.
SUPPORT:
Ależ my nie mówimy o karze, tylko o naprawie błędu i braku rekompensaty dla osób, które z niego korzystały - więc proszę nie mylić pojęć.
Istotnie, z posiadanych przeze mnie informacji wynika, iż ulepszenie kopalni może przywrócić jej funkcjonalność. Nie zmienia to jednak faktu, że osobom, które czerpały korzyści z błędu nie będziemy przyznawać rekompensat.
Większość osób nawet nie wiedziała, że jest to bug i teraz bezczelnie wciskaja ludziom, iż za to, że nie zgłosiliśmy bugu POWTARZAM - O KTÓRYM WIĘkSzoŚĆ OSÓB NAWET NIE WIEdZIAŁA mamy ponieść konsekwencje w postaci straty rudy złota w danej kopalni.... PYTAM GDZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ, konsekwencja i profesjonalne podejście do zaistniałej sprawy??? Niektórzy wydali na tą jedną kopalnię kilkadziesiąt - kilkaset złotych i wcale nie spodowu jakiegos małostkowego błędu na którym teraz tak bardzo opiera się nasz kochany support!!! Supporterzy przejżyjcie na oczy, ludzie przecież to jest kpina, czy w ogóle graliśćie w tą grę i wiecie, że ten bug nic nie znaczył?! Jak można okradać kogoś z wydanych pieniędzy przez taką błachostkę?????????????? .... Hamstwo i bezczelność na poziomie nie godnym takiej firmy.....
Róbcie tak dalej, gratuluję obiektywizmu.
Już kilka razy ktoś na forum zastanawiał się nawet nad pójściem do sądu z Firmą, z jakiegoś tam powodu (głównie awarie Nowej Ziemi). Myślę że TA sytuacja kwalifikuje się do takiego kroku najbardziej z tych wszystkich które do tej pory były...
Realna kasa wtopiona w doładowania - utracona z winy błędu gry. Odmowa wyrównania strat, mimo że byłoby to dla firmy proste i całkowicie bezkosztowe.
Tylko... komu chciałoby się bawić w sądy z powodu gry internetowej? Prawdopodobnie nikomu! - z takiego założenia wychodzi Firma.
I jak na razie to założenie sprawdza się idealnie...
PS. Do tego wszystkiego dochodzi pomówienie graczy o bugusing, LOL! Cieszcie się ze jeszcze bana nie dostaliście za te magazyny...
A czy wiesz, Fingon, że możesz też dostać bana za publiczne ujawnianie swojej intymnej korespondencji z Supportem? :D Tak tylko ostrzegam, jeśli jeszcze nie wiesz o tym. Zresztą mój post na upartego można by podciągnąć pod podżeganie do buntu, więc też mogę wylecieć... oto nasza Kraina Absurdu. Państwo w państwie.
Ich to gówno obchodzi... myślą że jak zabiorą ci złoże to potulnie wyślesz sms-a, albo zrobisz przelew i nabijesz sobie nowe. Osobiście nie mam zamiaru wydawać tutaj ani grosza, a w 90% jestem już przekonany do zakończenia idiotycznej przygody z tą grą.
Katrin3 a wiesz, że mi to zwisa czy dostanę bana? :D Już mi kompletnie przestało zależeć, niech się cieszą, że nie siadłem ze słownikiem wulgaryzmów i im wiązanki nie posłałem :D
Poza tym chyba support ani BB tutaj nie zaglądają bo do tej pory żadnego komentarza nie zamieścili ;)
Tak i moja odpowiedz .
Wniosek z tego , ze geolog znalazł złoże złota my postawiliśmy kopalnie doładowalismy ją kopalnia pracowała a po konserwacji bum i uspione kopalnie postawiliśmy , żeby naciagnąć suport.
Paranoja i banda baranów którzy odpisują takie bzdury
[21:46] Ewel: Witaj Ewel,Niestety, ze względu na to, iż takie umiejscowienie budynków było wykorzystywaniem błędu w grze, nie możemy zaoferować żadnej rekompensaty (w tym także za utracone złoże w zburzonej kopalni).Pozdrawiam,PawełZespół The Settlers Online
jarifari
10.07.2012, 23:50
Najbardziej dziwi mnie głupota supportu (bo inaczej juz tego nazwac nie mozna) - czy oni na prawde nie widza, ze takie ich stanowisko to strzal w stope albo i nawet w obie stopy? Oni nie zaszkodza mi, czy innym graczom co maja ten problem, oni najbardziej sobie szkodza, tym bardziej ze polubowne zalatwienie sprawy ich nic nie kosztuje a wszsytko jest wynikiem ich bledu, i nikomu nie wmowia ze bylo inaczej.
Bardzo mnie drazni taka psotawa supportu - jest to skrajny przejaw braku kompetencji ludzi zarządzajacych ta gra - podstawowa zasada: KLIENT MUSI BYC ZAWSZE ZADOWOLONY. Moze w koncu do nich to dotrze jak zbiorowo zbojkotujemy ta pelna bugow gre...
Chyba pozostaje opisac ta absurdalna sytuacje do niemieckiego supportu, albo naslemy na nich reporterow Uwagi czy innego Superwizjera :-)
Underlight
11.07.2012, 15:04
Chyba pozostaje opisac ta absurdalna sytuacje do niemieckiego supportu, albo naslemy na nich reporterow Uwagi czy innego Superwizjera :-)
właśnie, może to jest myśl! Najpierw nasmarować na nich do Niemców, że kradną ludziom pieniądze (bo jak dla mnie jest to kradzież), a jak to nic nie da, to napisać do jakiejś Uwagi, jak to nieuczciwi pracownicy BB uczą biedną młodzież kradzieży i wyzyskiwania od lat najmłodszych bez ponoszenia konsekwencji, no i że oczywiście przywłaszczają sobie cudze pieniądze :D To bardzo zły przykład dla młodego człowieka, który ma styczność z tą grą! o! :D
ja powiem tak - w zasadzie wykalkulowałam sobie ile czasu dziennie traciłam na tą głupią grę i aż mnie zmroziło. Teraz od czasu afery kopalnianej tak mi się odechciało w to grać, że znalazłam sobie nowe hobby - zakładam akwarium i będę rozwijać cywilizację rybek i krewetek. I spokojna jestem, że żaden bug mi nie wyskoczy i w związku z nim nie zabiorą mi akwarium ani nie ukradną mi rybek... nie będzie problemów z logowaniem ani lagami... nikt mi bana nie dowali ani nie będę się użerać z bandą jakichś deb**i-złodziei... a i czas znacznie zaoszczędzę ^^
jarifari
11.07.2012, 15:05
Wklejam najnowsza odpowiedz supportu:
Bardzo mi przykro, lecz nasze stanowisko w tej sprawie nie uległo zmianie.
Fakt możliwości postawienia kopalni częściowo na istniejącym budynku powinien być oczywistym błędem dla każdego, kto widział jak grafiki budynków nakładają się na siebie. Zamiast zgłosić znalezienie błędu, niektórzy gracze woleli z niego korzystać - za co obecnie, po usunięciu błędu, ponoszą konsekwencje.
Uprzejmie proszę zapoznać się z wątkiem na forum:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14981-Zasady-Gry
pytanie do wszystkich: czy na prawde dla Was byl to OCZYWISTY bug? ja szczerze powiedziawszy myslalem ze po prostu kopalnie zlota tak maja (ze wzgledu na pobliskie skaly, ukształtowanie terenu) - tym bardziej ze w co najmniej kilku miejscach na mapie mozna bylo postawic inne budynki na kopalni/złożu zlota, ale jednak support jak widac wie lepiej co jest dla mnie oczywiste a co nie i jak powinienem myslec i co robic :|
Czuje sie troche jak filmowy kierowca w Misiu zatrzymany przez milicjantow za przekroczenie przedkosci w terenie zabudowanym, ktory to teren milicjanci sami spreparowali stawiajac makiety domow :-) A sytuacja, w ktorej niektorzy gracze ponosza konsekwencje a inni nie przypomina mi analogiczna sytuacje w fimie, keidy to makieta jednego z budynkow i sie zwalila i niektorzy kierowcy unikneli mandatu :-)
Jak widac dzisiaj Bareja mogłby z powodzeniem nakrecic komedie absurdow nawet o przegladarkowej grze online :)
ClonneTropperr10
11.07.2012, 15:44
Jak nie możesz włączyć kopalni wejdź i napisz do Supportu.
Underlight
11.07.2012, 15:55
pytanie do wszystkich: czy na prawde dla Was byl to OCZYWISTY bug?
o tym, że jest to bug dowiedziałam się kiedy kopalnia przestała mi pracować po konserwacji i kiedy ktoś na chacie mi wyjaśnił, że to był bug i na czym polegał. Cóż... skoro support wie co ja sobie myślę i jaki jest stan mojej wiedzy, to niech powie co ja sobie myślę na ich temat ^^
Strychnine
11.07.2012, 16:22
Ale glupoty koles piszesz, postawiels celowo budynek na budynku, widzac ze one na siebie nachodza, a nie powinny i co nie kapnales ze cos jest nie teges? :D
Ktos gdzies wyliczyl za ba buffie w skali miesiaca robila kopalnia zlota 5 lvl dodatkowe 500 rudy prawie.
smerdajajeczny
11.07.2012, 16:28
w regulaminie jest że Ubisoft zastrzega sobie prawo do zmian .
Czyli mogli zmienić zasady korzystania z kopalni. Mogą jutro też zmienić np. kopalnie kryształów w kopalnie przynoszącą kamienie.
Po prostu należy czytać regulamin i jeśli jest tak sformuowany że daje firmie możliwość do oszustw i nadużyć i to nie płacić ani grosza - szkoda pieniędzy
jarifari
11.07.2012, 18:06
SandmanX666, juz tak nie cwaniakuj bo dostales zwrot za swoja kopalnie - swoja droga to ze psotawiles tam pole pszenice tez przynioslo Ci korzysc - farma obok szybciej produkowala zboze niz gdyby to pole stalo dalej - jakos o tym nic nie piszesz, co?
A magazyn ustawilem tam zeby byl najblizej wszsytkich kopaln w okolicy (3 kopalnie miedzi i 3 zlota) - wtedy jeszcze po wyczerpaniu burzylem kopalnie zlota i stawialem nowe, wiec wykorzystywalem wszystkei zloaz w okolicy magazynu, poza tym najpierw postawilem magazyn, bo byla taka opcja a potem kopalnie zlota - akurat zloza zlota sa z gory narzucone wiec nie mialem juz innej opcji na postawienie kopalni jak wlasnie na zlozu - jest to chyba logiczne.
Po rozwinieciu konta zostawilem 1 kopalnie zlota (zasililem ja i upgradowalem), ktora miala najkrotszy czas pracy, co tez jest wedlug mnie logiczne. Pech chcial ze ostatnio nie wydobywam juz miedzi, tylko ja kupuje na handlu, wiec wyglada to tak jakbym specjalnie postawil magazyn na kopalni bo pazernie chce pare grudek zlota w ciagu miesiaca wydobyc!!? To jest jakis absurd!
Strychnine
11.07.2012, 18:43
Nie, pole stalo za farma, a farma produkuje szybciej jak stoi przed farma. To bylo akurat przypadkowe w 100%. :)
Mam jakos 4x wiecej pol niz gospodarstw.
Zacytuję moja wypowiedź z innego posta:
Jeśli przed konserwacją magazyn był ustawiony zbyt blisko kopalni (bug), obecnie dana kopalnia nie wydobywa żadnych surowców - problem ten jest nam już znany i pracujemy nad odpowiednią poprawką.
W większości przypadków (99%), ulepszenie kopalni o jeden poziom usuwa problem i kopalnia rozpoczyna wydobywanie urobku, jednak problem pojawia się u graczy, którzy posiadają kopalnie już na poziomie 5. Na chwilę obecną jedynym rozwiązaniem jest wyburzenie takiej kopalni, ponowne odnalezienie złoża i wybudowanie nowej - niestety, w wielu przypadkach, wiąże się z utratą dodatkowych "doładowań", które zostały użyte na danym złożu. Jeśli ktoś nie chce być stratny, musi poczekać. Gdy tylko hotfix zostanie dopracowany i odpowiednio przetestowany, poinformuję o ewentualnym terminie jego wprowadzenia.
W skrócie: o problemie wiemy, trwają prace nad hotfixem (niestety nie udało się go wdrożyć podczas dzisiejszej konserwacji).
Draxopix
12.07.2012, 17:04
Jak to mowia mądrzy ludzie "Chytry dwa razy traci"
odnoszę wrażenie, że w supporcie to pracują imbecyle bo informację o tym, że kopalnie mają zostać naprawione czytam pierwszy raz - w pierwszej odpowiedzi od supportu jaką otrzymałem wyraźnie było napisane, że nie ma innej rady tylko wykasować magazyn i kopalnię i nawet słowa nie było o tym, że trwają prace nad naprawą błędu, i że wystarczy poczekać.
Wczoraj pokasowałem kopalnie a dzisiaj się dowiaduję, że należało je zachować??? ewidentnie zostaliśmy wprowadzeni w błąd przez support i co w tej chwili mamy zrobić?? Gdybym wiedział, że wystarczy poczekać to bym nie kasował kopalń, a tak w tej chwili jestem z winy supportu stratny ponad 13k złoża.
szkoda ze nikt z suportu nie wspomnial ze jakis hotfix na te kopalnie jest robiony tak chyba wszyscy skasowali kopalnie by od nowa dac przez co stracili sporo rudy zlota :) normalnie jakies nieroby w tym suporcie
krotos666
16.07.2012, 11:16
Ja nie usunąłem, bo już wcześniej wyczytałem, że jest robiony hotfix.
A jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany to niech nie ma żalu do innych.
Czasami coś po prostu nie wychodzi, a tutaj trzeba to brać częściej pod uwagę.
A ten fakt powinien graczy nauczyć cierpliwości, żeby nie działać pochopnie.
jarifari
17.07.2012, 16:55
krotos - tu nie chodzi o dzialanie pochopne - to byla swiadoma dezinformacja ze strony supportu, wszystkimi wysylali info info ze trzeba zburzyc - moim zdaniem ktos za to powinien beknac w tym supporcie, w koncu skoro byl zrobiony hotfix, wiec to byl ewedentny bug gry, natomiast support w tej materii dzialal na skzode uzytkownikow a na korzysc BB (nie zwracali doladowan do kopalni, mimo ze caly ambaras powstal w wynkiu bledu gry a nie uzytkownikow) - a wiadomo, papugi sa za klejnoty a klejnoty za złotówki.
Nikt z supportu ani slowem nie wspomnial, zeby zostawic kopalnie bo jest robiony hotfix...
PS. jedyna mi znana osoba, ktora otrzymala zwrot to.. znany na forum oszust, ktory naciagal (nie wiem czy nadal stosuje tego typu praktyki) ludzi na lustrzane oferty, i na ktorego wielu graczy skarzylo sie administracji - on dostal zwrot za kopalnie, natomiast pozostali gracze zostali 'zwyzywani' od oszustow przez support - nie ma to jak ironia losu... :)
Draxopix
17.07.2012, 17:22
krotos - tu nie chodzi o dzialanie pochopne - to byla swiadoma dezinformacja ze strony supportu, wszystkimi wysylali info info ze trzeba zburzyc - moim zdaniem ktos za to powinien beknac w tym supporcie, w koncu skoro byl zrobiony hotfix, wiec to byl ewedentny bug gry, natomiast support w tej materii dzialal na skzode uzytkownikow a na korzysc BB (nie zwracali doladowan do kopalni, mimo ze caly ambaras powstal w wynkiu bledu gry a nie uzytkownikow) - a wiadomo, papugi sa za klejnoty a klejnoty za złotówki.
Nikt z supportu ani slowem nie wspomnial, zeby zostawic kopalnie bo jest robiony hotfix...
PS. jedyna mi znana osoba, ktora otrzymala zwrot to.. znany na forum oszust, ktory naciagal (nie wiem czy nadal stosuje tego typu praktyki) ludzi na lustrzane oferty, i na ktorego wielu graczy skarzylo sie administracji - on dostal zwrot za kopalnie, natomiast pozostali gracze zostali 'zwyzywani' od oszustow przez support - nie ma to jak ironia losu... :)
wez ty sobie daj spokoj jakies wirtualne badziewie tracisz a blac warczysz jak by ci chleb spod pyska zabrali
jarifari
17.07.2012, 17:25
Akurat ja nic nie stracilem :-) a to wirtualne badziewie niektorych kosztowalo realne pieniadze, wiec ogarnij sie
Draxopix
17.07.2012, 17:27
Akurat ja nic nie stracilem :-) a to wirtualne badziewie niektorych kosztowalo realne pieniadze, wiec ogarnij sie
A kogo to obchodzi wiedza za co placa chyba nikt nikogo nie zmusza . Mozesz blac sobie w fontannne wrzucac monety i zyczenia wypowiadac a jak sie nie spelnia to co pretensje ?:)
Ps dla mnie stawienie budynku na budynku to ewidentny bugusing wiec jeszcze bym im bana dal :)
jarifari
17.07.2012, 17:29
A kogo to obchodzi wiedza za co placa chyba nikt nikogo nie zmusza . Mozesz blac sobie w fontannne wrzucac monety i zyczenia wypowiadac a jak sie nie spelnia to co pretensje :)
To zes porownal... fontanna nic ci nie obiecuje za wrzucenie do niej kasy, w przeciwienstwie do BB, no ale jesli tak podstawowych roznic nie ogarniasz to luz :)
Draxopix
17.07.2012, 17:37
To zes porownal... fontanna nic ci nie obiecuje za wrzucenie do niej kasy, w przeciwienstwie do BB, no ale jesli tak podstawowych roznic nie ogarniasz to luz :)
hehehe a co ci obiecuje BB? :)
Ps dobra niewazne walczcie dzielnie w obronie swoich zlotowek macie wielka szanse na wygrana i wogole macie racje hehe :)
Ogolnie to widze ze blac wszyscy kupe kasy tu placa hehe tylko ciekaw jestem czemu nie stac ich na lepszy serw(bo sciemnaja ze placa pewnie :)hehehe)
jarifari
17.07.2012, 17:44
No wlasnie najgorsze jest to ze BB obieuje teoretycznie duzo, ale jak sie wczytasz w ich regulamin itp. to tak na prawde nie wiadomo za co tutaj placic :) (zadnych gwarancji na nic nie ma) BB w kazdej chwili moze sie wypiac, pozbierac zabawki i isc do inne piaskownicy :)
Draxopix
17.07.2012, 17:54
No wlasnie najgorsze jest to ze BB obieuje teoretycznie duzo, ale jak sie wczytasz w ich regulamin itp. to tak na prawde nie wiadomo za co tutaj placic :) (zadnych gwarancji na nic nie ma) BB w kazdej chwili moze sie wypiac, pozbierac zabawki i isc do inne piaskownicy :)
nic dodac nic ujac wiec wszelkie pretensje zale itp to tylko do siebie
jarifari
17.07.2012, 17:58
nic dodac nic ujac wiec wszelkie pretensje zale itp to tylko do siebie
Niby tak, ale zgodnie z zasada: płacisz=wymagasz, o to sie tak na prawde wszystko rozchodzi :), nawet jak sa to niewielkie kwoty i nawet jak to jest wirtualne badziewie :)
krotos666
17.07.2012, 22:00
A więc delikatnie mówiąc szkoda leży po stronie BB.
Jakbym napisał do supportu w tej sprawie i by mi tak odpisali, to żądałbym naprawienia szkody.
BB wydało wadliwy produkt przez co naraziło użytkowników na straty, czy wirtualne, czy materialne
i za to powinni naprawić szkodę.
Przynajmniej moralnie by wyszli z twarzą.
Więcej na ten temat już mi się po prostu nie chce udzielać, bo nie wiem czy warto.
malodobry
17.07.2012, 22:16
piszecie ładnie do suportu ze zostalisce wprowadzeni w błąd i wam zwrócą surowce ,mi oddali za kopalnie co zburzyłem bo tak kazali ,dostałem przeprosiny ze takie mieli wytyczne na początku , ale po przeanalizowaniu sytuacji zmienili zdanie
czy ktoś z was napisał do suportu oto ,czy od razu na forum polecieliście żale pisać jaki to suport zły jest?
krotos666
17.07.2012, 22:44
tutaj żalących się niż piszących do suportu jest chyba 50:1
bez urazy :p
EX_Deirdre
18.07.2012, 20:26
Skoro problem został rozwiązany, to nie pozostaje mi nic innego, jak zamknąć ten temat. Wszelkie żale odnośnie straconych surowców można kierować do supportu, z pewnością wyjaśnią Wam sytuację.