Zobacz pełną wersję : Permanentne problemy techniczne
Witam,
Czy Wy też macie jakieś dziwne problemy z logowanie permanentnie?
Czasami chodzi jak złoto, czasami nie chodzi wcale (jak dzisiaj).
Jest to wyjątkowo irytujące, ponieważ czasem trzeba coś zrobićw dokładnie dobranym czasie (po xxh w międzyczasie) i niemożliwość zrobienia tego stawia pod znakiem zapytania sens grania w tą grę.
Any ideas?
Dzięki.
Pozdrawiam,
Arek
spokojnie...
dadzą Ci kosz owoców egzotycznych w rekompensacie...
Przez tyle czasu co oni te błędy prawią to można by było pół gry od zera napisać...
Obcy10 bez urazy, ale Twoje pytanie do Xaar-a na czacie najbardziej mnie zaskoczyło, gdy był dostępny. Pamiętasz czego dotyczyło? Bo ja doskonale pamiętam. Ty, osoba która osiągnęła max lvl, czyli Ktoś Kto dla wielu jest niedoścignionym autorytetem, spytałeś Xaar-a "kiedy i jakie będą nagrody za tso". No to dostałeś heh "koszyczek" i parę innych ...... nieważne czego. Następnym razem, proponuję przycisnąć i zapytać o koniec bajzlu z Nowej Ziemi.
Pzdr.
P.s. heh widzę, że odpowiedź na ten post otrzymałem od Ciebie w innym temacie :)
Może i Masz racje.
Mattijah1974
30.06.2012, 12:27
Może szanowni admini wypowiedzą się na temat ciągłych problemów na serwerze i kiedy zamierzają usunąć problemy techniczne..................strasznie to irytujące.....totalny olew..........
Cziczaki
30.06.2012, 12:30
Też mam problem z logowaniem, ale co tam, tylko drugą przygodę stracę. :)
BTW. Jest 12:30 a ja widzę na forum datę posta "Dzisiaj 11:30 ", wtf?
właśnie ja też nie mogę wejść na grę a puściłem generała na przygodzie ciekawe czy poszło wszystko bye bye. Co jest jak nie problemy w tygodniu to w weekend. kutwa to idzie się już wkurzyć.
Lucyfer11
30.06.2012, 12:35
No to zaliczona przygoda jak BYK.... Trzy obozy zostały a przygoda się kończy i nie można się zalogować ... Z drugiej strony co mi z koszyka owoców w rekompensacie jak stracę tyle dobra za wykonanie przygody nie mówiąc o doświadczeniu ?
Lucky_Lu
30.06.2012, 12:41
To jest jakiś skandal , nie można któryś raz z kolei wejść do przygody , chyba trzeba zacząć szukać czegoś innego do gry , bo takiej beznadziei to ja dawno nie wiedziałem . Odradzam wszystkim grać w to , szkoda czasu i pieniędzy .
Lucyfer11
30.06.2012, 12:44
Chwała bogu, że jeszcze nie wydałem ani złamanego "centa" ...
Problemem nie jest to że czasem trochę nie działa, a potem jest rekompensata i fajnie.
Ta gra polega na planowaniu.
Do tego bardzo długoterminowym planowaniu (na kilka, kilkanaście, rzadziej kilkadziesiąt godzin do przodu).
Jeżeli to planowanie bierze ciągle w łeb przez niemożliwość zalogowania się - to wypatrzony jest cały sens tej gry.
W związku z tym przy tak permanentnych problemach technicznych (z logowaniem) - pod znakiem zapytania staje sens grania w to, ponieważ staramy się zrobić coś zgodnie z regułami gry (które skądinąd mogą nam się podobać), ale gra sama łamie te reguły.
Krótko mówiąc - biorąc pod uwagę ideę tej gry - uniemożliwia ona sama tej idei realizację. Więc po co w to grać?
Pozdrawiam,
Arek
EX_Cormax
30.06.2012, 13:24
Też mam problem z logowaniem, ale co tam, tylko drugą przygodę stracę. :)
BTW. Jest 12:30 a ja widzę na forum datę posta "Dzisiaj 11:30 ", wtf?
Wystarczy wejsc w ustawienia na forum > http://forum.thesettlersonline.pl/profile.php?do=editoptions
Zjechac do pola "Ustawienia daty i czasu" i ustawic strefe czasowa GMT +1:00
Cziczaki
30.06.2012, 13:40
Zmieniłem na +2 bo +1 mi pokazuje godzinę wstecz.
A zalogować się dalej nie można.
Tak jak pisałem już w innym poście: informacja o problemach na serwerze Nowa Ziemia została przekazana do techników, gdy dostanę odpowiedź, dam znać.
Wygląda że działa.
Niemniej ta sytuacja powtarza się permanentnie.
Czy są jakieś widoki na permanentne ustabilizowanie sytuacji?
Pozdrawiam,
Arek
dziś to samo czyli kicha z logowaniem!!!
Cziczaki
01.07.2012, 17:52
Pfff... Miał być spokój a znów to samo. Ale tym razem już jest widoczny napis: "Uruchamianie kolejki logowania".
Ja nic nie mówię, ale jako że Nowa Ziemia to pierwszy serwer, więc powinien być wzorem dla innych, zero lagów, błędów itp. xP
Od wczorajszego wieczora ponownie problemy :/ Po kilku sek wykop z serwera
Czy Jest tutaj Ktoś kompetentny, Kto potrafi napisać jak długo jeszcze potrwa ten śmietnik?!
Uważam się za cierpliwego człowieka, ale to są jakieś żarty. Albo gra nie może się załadować , albo po załadowaniu od razu auto odświeżenie, jak się już uruchomi to i tak po chwili się zawiesi.
Wypuszczacie wersje pudełkowa gry(starter), która nie działa poprawnie.
Zamiast dobrej zabawy serwujecie irytacje....
Od wczoraj nie da się grać , cały czas wywala. Ciagle cos niby jest robione ale bez efektu, Wydałam kase na zakup gry gdzie nie pisze że jest Beta a nie mozna grać.
Ile czasu nasi wspaniali informatorzy potrzebuja na załatwienie tych usterek ?
Nie wiem co sie dzieje z dostępnością tej gry, to już nawet nie jest śmieszne ,a żenujące .Kasę łupicie a wbić sie na serwer nie można,nie mówiąc o ciągłych lagach na serwerze. Nie pozdrawiam
Sedzia_Dredd
07.07.2012, 18:54
Nie wiem co sie dzieje z dostępnością tej gry, to już nawet nie jest śmieszne ,a żenujące .Kasę łupicie a wbić sie na serwer nie można,nie mówiąc o ciągłych lagach na serwerze. Nie pozdrawiam
Kupowanie klejnotów nie jest obowiązkowe, więc łupieniem bym tego nie nazwał. przypominam, że to wersja beta a nie wersja pełna, więc problemy to normalka. nie mniej problem jest i oczywiście przydałoby się go naprawić, choć chyba ostatnio pojawia się dość rzadko (na szczęście).
EX_Cormax
20.08.2012, 14:35
Z powodu braku aktywności, temat zamykam.
Wszelkie prośby i pytania proszę kierować na PW
Cormax