PDA

Zobacz pełną wersję : Permanentne problemy techniczne

Alizer
30.06.2012, 12:07
Witam,

Czy Wy też macie jakieś dziwne problemy z logowanie permanentnie?
Czasami chodzi jak złoto, czasami nie chodzi wcale (jak dzisiaj).
Jest to wyjątkowo irytujące, ponieważ czasem trzeba coś zrobićw dokładnie dobranym czasie (po xxh w międzyczasie) i niemożliwość zrobienia tego stawia pod znakiem zapytania sens grania w tą grę.
Any ideas?
Dzięki.

Pozdrawiam,
Arek

Obcy10
30.06.2012, 12:11
spokojnie...
dadzą Ci kosz owoców egzotycznych w rekompensacie...

Przez tyle czasu co oni te błędy prawią to można by było pół gry od zera napisać...

udoryba
30.06.2012, 12:23
Obcy10 bez urazy, ale Twoje pytanie do Xaar-a na czacie najbardziej mnie zaskoczyło, gdy był dostępny. Pamiętasz czego dotyczyło? Bo ja doskonale pamiętam. Ty, osoba która osiągnęła max lvl, czyli Ktoś Kto dla wielu jest niedoścignionym autorytetem, spytałeś Xaar-a "kiedy i jakie będą nagrody za tso". No to dostałeś heh "koszyczek" i parę innych ...... nieważne czego. Następnym razem, proponuję przycisnąć i zapytać o koniec bajzlu z Nowej Ziemi.
Pzdr.

P.s. heh widzę, że odpowiedź na ten post otrzymałem od Ciebie w innym temacie :)
Może i Masz racje.

Mattijah1974
30.06.2012, 12:27
Może szanowni admini wypowiedzą się na temat ciągłych problemów na serwerze i kiedy zamierzają usunąć problemy techniczne..................strasznie to irytujące.....totalny olew..........

Cziczaki
30.06.2012, 12:30
Też mam problem z logowaniem, ale co tam, tylko drugą przygodę stracę. :)
BTW. Jest 12:30 a ja widzę na forum datę posta "Dzisiaj 11:30 ", wtf?

zebatka
30.06.2012, 12:31
właśnie ja też nie mogę wejść na grę a puściłem generała na przygodzie ciekawe czy poszło wszystko bye bye. Co jest jak nie problemy w tygodniu to w weekend. kutwa to idzie się już wkurzyć.

Lucyfer11
30.06.2012, 12:35
No to zaliczona przygoda jak BYK.... Trzy obozy zostały a przygoda się kończy i nie można się zalogować ... Z drugiej strony co mi z koszyka owoców w rekompensacie jak stracę tyle dobra za wykonanie przygody nie mówiąc o doświadczeniu ?

Lucky_Lu
30.06.2012, 12:41
To jest jakiś skandal , nie można któryś raz z kolei wejść do przygody , chyba trzeba zacząć szukać czegoś innego do gry , bo takiej beznadziei to ja dawno nie wiedziałem . Odradzam wszystkim grać w to , szkoda czasu i pieniędzy .

Lucyfer11
30.06.2012, 12:44
Chwała bogu, że jeszcze nie wydałem ani złamanego "centa" ...

Alizer
30.06.2012, 12:55
Problemem nie jest to że czasem trochę nie działa, a potem jest rekompensata i fajnie.
Ta gra polega na planowaniu.
Do tego bardzo długoterminowym planowaniu (na kilka, kilkanaście, rzadziej kilkadziesiąt godzin do przodu).
Jeżeli to planowanie bierze ciągle w łeb przez niemożliwość zalogowania się - to wypatrzony jest cały sens tej gry.
W związku z tym przy tak permanentnych problemach technicznych (z logowaniem) - pod znakiem zapytania staje sens grania w to, ponieważ staramy się zrobić coś zgodnie z regułami gry (które skądinąd mogą nam się podobać), ale gra sama łamie te reguły.
Krótko mówiąc - biorąc pod uwagę ideę tej gry - uniemożliwia ona sama tej idei realizację. Więc po co w to grać?

Pozdrawiam,
Arek

EX_Cormax
30.06.2012, 13:24
Też mam problem z logowaniem, ale co tam, tylko drugą przygodę stracę. :)
BTW. Jest 12:30 a ja widzę na forum datę posta "Dzisiaj 11:30 ", wtf?

Wystarczy wejsc w ustawienia na forum > http://forum.thesettlersonline.pl/profile.php?do=editoptions
Zjechac do pola "Ustawienia daty i czasu" i ustawic strefe czasowa GMT +1:00

Cziczaki
30.06.2012, 13:40
Zmieniłem na +2 bo +1 mi pokazuje godzinę wstecz.
A zalogować się dalej nie można.

BB_xaar
30.06.2012, 13:45
Tak jak pisałem już w innym poście: informacja o problemach na serwerze Nowa Ziemia została przekazana do techników, gdy dostanę odpowiedź, dam znać.

Alizer
30.06.2012, 22:11
Wygląda że działa.
Niemniej ta sytuacja powtarza się permanentnie.
Czy są jakieś widoki na permanentne ustabilizowanie sytuacji?

Pozdrawiam,
Arek

ryju
01.07.2012, 14:56
dziś to samo czyli kicha z logowaniem!!!

Cziczaki
01.07.2012, 17:52
Pfff... Miał być spokój a znów to samo. Ale tym razem już jest widoczny napis: "Uruchamianie kolejki logowania".

Roggio
02.07.2012, 23:19
Ja nic nie mówię, ale jako że Nowa Ziemia to pierwszy serwer, więc powinien być wzorem dla innych, zero lagów, błędów itp. xP

Juras
04.07.2012, 09:00
Od wczorajszego wieczora ponownie problemy :/ Po kilku sek wykop z serwera

udoryba
04.07.2012, 09:56
Czy Jest tutaj Ktoś kompetentny, Kto potrafi napisać jak długo jeszcze potrwa ten śmietnik?!

luti
04.07.2012, 09:56
Uważam się za cierpliwego człowieka, ale to są jakieś żarty. Albo gra nie może się załadować , albo po załadowaniu od razu auto odświeżenie, jak się już uruchomi to i tak po chwili się zawiesi.
Wypuszczacie wersje pudełkowa gry(starter), która nie działa poprawnie.
Zamiast dobrej zabawy serwujecie irytacje....

ania123
04.07.2012, 10:04
Od wczoraj nie da się grać , cały czas wywala. Ciagle cos niby jest robione ale bez efektu, Wydałam kase na zakup gry gdzie nie pisze że jest Beta a nie mozna grać.
Ile czasu nasi wspaniali informatorzy potrzebuja na załatwienie tych usterek ?

zaczad
04.07.2012, 11:11
Nie wiem co sie dzieje z dostępnością tej gry, to już nawet nie jest śmieszne ,a żenujące .Kasę łupicie a wbić sie na serwer nie można,nie mówiąc o ciągłych lagach na serwerze. Nie pozdrawiam

Sedzia_Dredd
07.07.2012, 18:54
Nie wiem co sie dzieje z dostępnością tej gry, to już nawet nie jest śmieszne ,a żenujące .Kasę łupicie a wbić sie na serwer nie można,nie mówiąc o ciągłych lagach na serwerze. Nie pozdrawiam

Kupowanie klejnotów nie jest obowiązkowe, więc łupieniem bym tego nie nazwał. przypominam, że to wersja beta a nie wersja pełna, więc problemy to normalka. nie mniej problem jest i oczywiście przydałoby się go naprawić, choć chyba ostatnio pojawia się dość rzadko (na szczęście).

EX_Cormax
20.08.2012, 14:35
Z powodu braku aktywności, temat zamykam.

Wszelkie prośby i pytania proszę kierować na PW

Cormax