Zobacz pełną wersję : powrót starych problemów na Nowej Ziemii
TITO_CFC
28.06.2012, 19:11
Witam,po dzisiejszych pracach konserwacyjnych powróciły stare problemy na serwerze Nowa Ziemia,a mianowicie znowu wywala po zalogowaniu, nie można wejść do przygody...a jak już się uda to wywala.Myślałem że już wszystko jest na dobrej drodze do normalności a tu znowu taka lipa...
Mam teraz dokładnie to samo, co chwile wywala mnie z serwera :/ A już było lepiej...
Rafal888
28.06.2012, 23:26
u mnie też problemy powróciły :(
wallycsw1976
28.06.2012, 23:26
Już myślałem, żę sam mam te problemy - co chwilę mnie wywala .... Jak wymienić kosze itp. Tragedia
powtorka z rozrywki hehehe uwielbiam TSO:P
Hm...., trudno nazwać to słowami bo należało by chyba rzucić siarczyście "mięchem". Tak jak wyżej, od kilku dni wydawało się że sytuacja na Nowej Ziemi wraca do normy (pozytywnie), a tutaj okazuje się, że zamiast iść do przodu znów się cofneliśmy do punktu wyjścia. Nie rozumiem po kiego diabła te konserwacje, skoro zamiast poprawić, to chrzanią to co uległo poprawie. Dziś odbyła się kolejna faza testów. Grupa dzieciaków (90%) wzięła w tym udział bo będą nagrody i tylko to się liczy. Nieistotne, że serwery (głównie Nowa Ziemia) to jedna wielka pomyłka i chyba powinny zostać zamknięte i dopóki nie zostanie to definitywnie naprawione , powinny być niedostępne. Ja naprawdę odnoszę wrażenie, że te testy na TSO nie mają nic wspólnego z sytuacją na Nowej Ziemi. A są jedynie okazją do sprawdzenie nowości jakie lada dzień zostaną wdrożone. Przypuszczam, że takie samo zdanie ma cała masa Ludzi, którzy obecnie borykają się z problemem logowania i rozłączania połączenia z serwerem.
Też to samo wróciło jest 23 od 2h nie mogę się zalogować nic nie działa, widzę za***iste prace konserwacyjne i super próby serwerów a gówno zostaje gównem. Tak można nazwać granie w tą grę ponownie.
PS Produkcja monet chodzi mi tylko na buffach tak jak u wszystkich to kto mi zwróci utracone surowce bo nie mogę zbuffować albo nawet uśpić produkcji
Normalnie kaszana, te serwery to chodzą na starych procesorach 486. Jak raz udało się zalogować, to po chwili już mnie wywaliło i wisi od godziny na kolejce logowania, prace konserwacyjne to tylko chyba kasują pliki temp, a mogli by dołożyć z kilka pamięci SIMM tak z 4 MB ;]
nie mogę się zalogować , co jest?? Jest przed 1 w nocy !
Blaszka1971
29.06.2012, 01:48
Dolacze sie do w/w postow_prawie 2 w nocy,wiec o przeciazeniu mowy nie ma a po wywaleniu nie mozna sie zalogowac??????????? to juz naprawde przestaje byc smieszne....
Znowu nie mogę się zalogować!!!!
kolkowaty
29.06.2012, 07:58
doszedlem do poziomu 26. odpalilem przygode, ktora dostalem za osiagniecie lvl-a. efekt jest taki, ze gra sie momentalnie zablokowala, wyrzucilo mnie a teraz nie moge sie zalogowac.
koncze przygode z ta gierka. jestem wkurzony na siebie, ze mimo caly czas widocznych bugow i braku reakcji w klimacie ich poprawy.. mialem jednak nadzieje, ze cos z tym zrobia. coz, bylem naiwny.
mam to samo samo, brak mozliwosci zalogowania , niech lepiej przeprowadza testy IQ tych swoich pseudo programistow
Co za gra !!! Tytle chcą kasy za róze żeczy a wogóle nie można sie zalogować!!!!
Klauthor
29.06.2012, 08:17
Co za gra !!! Tytle chcą kasy za róze żeczy a wogóle nie można sie zalogować!!!!
To fakt - wraz ze wzrostem cen niektórych przedmiotów spada jakość - to dość niepokojąca tendencja...
wczoraj wywalało, dzisiaj wywala, nie da się grać :/
anadziulka78
29.06.2012, 10:46
..czyli powróciliśmy do punktu wyjścia..tylko, dziwnym trafem..nasze problemy wracaja po kolejnym tescie obciążeniowym...i to juz raczej nie jest zbieg okoliczności...powoli mam tego dość !!!!!
Lukasz83
29.06.2012, 11:08
Mi w trakcie kolejki logowania pojawia się komunikat o konieczności odświeżenia połączenia. Wyczyszczenie cache i cookies nie pomaga. Cóż, chyba zostaje ticket do supprtu.
Jak mi się uda utrzymać z 10 minut, to sukces...a potem pół godziny prób wejścia do gru: "Uruchamianie kolejki logowania"...i klops...relog za relogiem...
ciekawe tylko jak tu kosze wymienić,zwłaszcza z kimś z handlowego,po prostu świetnie :/
slawekje
29.06.2012, 11:14
Dzisiaj ciężko się gra.... zrywanie polączenia, trudne logowanie, długie wejścia na przygodę a ustawianie wojska generała niemożiwe albo bar....dzo długie.
tragedia od wczoraj ,strasznie , a widze ze BB_xaar nawet nie raczyl nic napisac , moze jakies wyjasnienie ,
nicnowego
29.06.2012, 11:20
I znowu to samo się zaczyna.O losie znowu będziemy musieli napisać sto pare stron w tym temacie żeby ktoś sie tym zainteresował.
Powrót problemów jest 11 od 2h zrywa połałączenie "połączenie z serwerem ....." a teraz już wogóle nie mogę się zalogować. Powrót starch problemów a był tydzień spokoju.
gz bb :/
tragedia nie da się nic pograć :(
Lukasz83
29.06.2012, 11:23
Młodzież wakacje zaczęła, więc... :) Może to jakiś chwilowy problem techniczny.
radnecik
29.06.2012, 11:24
a myslalem ze tylko ja mam takie problemy
juz nawet nie wiem ile razy probowalem sie zalogowac , ciagle polaczenie z serwerem zostalo przerwane , nadmieniam ciasteczka wyczyscilem , te tortowe z lodowki tez zjadlem, teraz do kawki markizy zak ze za chwile zadnych ciasteczek w domu nie bedzie:):) hahaha
mnie tylko zastanawia po co robią te testy obciążeniowe skoro i tak sobie nie radzą z obciążeniem nowej ziemi :/ może trzeba pisać wprost do niemieckich przedstawicieli gry aby wyciągnęli w końcu jakieś konsekwencje od ludzi których to przerasta :/
marmurekkce
29.06.2012, 11:35
te przerwy konserwacyjne, powinny nazywac sie przerwami destrukcyjnymi 0o ... po nich jest wiecej problemów z zalogowaniem i utrzymaniem w grze..
rozumiem ,ze jak zwykle tylko Nowa Ziemia po tyłku dostaje...
>> "problem jest znany , pracujemy nad jego rozwiązaniem" <<
Jordaens8
29.06.2012, 11:37
Długo był spokój...raptem kilka dni. I znów nie mogę wejść do przygody. Ale zapewne wczorajszy test obciążeniowy wypadł świetnie i ogólnie jest rewelacyjnie. Nikomu nie ubliżając zaczynam się zastanawiać, czy tej gry nie robią Chińczycy z jakiejś małej wioski
Lukasz83
29.06.2012, 11:39
Normalnie kaszana, te serwery to chodzą na starych procesorach 486. Jak raz udało się zalogować, to po chwili już mnie wywaliło i wisi od godziny na kolejce logowania, prace konserwacyjne to tylko chyba kasują pliki temp, a mogli by dołożyć z kilka pamięci SIMM tak z 4 MB ;]
No co Ty, pamięć SIMM to przeżytek :) Jak już to chyba bardziej pamięci typu SRAM (http://pl.wikipedia.org/wiki/SRAM_(pami%C4%99ci_komputerowe)) :)
Stawiam jednak na to, że to inny rodzaj problemu, który miał miejsce wcześniej.
felicita2012
29.06.2012, 11:41
A było już w miare przyzwoicie -Z tego co pamietam to kiedys też po przerwie konserwacyjnej zaczeło zrywac połączenie -Moze niech technicy przeanalizują co takiego robią ze po konserwacjach nie można sie zalogować
Ekipo czy doczekamy się możliwości grania?
Kiedy Serwer Nowa Ziemia zacznie działać ?
Wczoraj kolejny znajomy zrezygnował z gry bo już ma dosyć prób logowania a z grania nici.
94.236.7.15
Tytuł:
The Settlers Online |? Strona g ówna
Słowa kluczowe:
Settlers Online Gra Przegl? Darkowa Darmowa gra Spo? Eczno? Blue Byte Ubisoft
Opis:
Online Settlers:? Stream gra Przegl darkowa w wiecie nagradzanej serii The Settlers.
IP:
94.236.7.15
lokalizacja serwera:
Zjednoczone Królestwo
ISP:
Rackspace.com
serwer jest w uk czyli polakow nie ma co obwinniac
marmurekkce
29.06.2012, 11:52
Jak się ma podniesienie ceny klejnotów do permanentnej niemożności grania?
jak chcą zdobywać nowych graczy?
jak tak można traktować uzytkowników?
wprowadzaja bzdury zamiast zajac sie bieżącymi problemami. kompletny konflikt działania z oczekiwanym przez userów efektem.
Na ta chwile na prawde nie potrzeba miliona urozmaicen,niech podstawy zaczna działac solidnie, bo wersja beta to nie milion opcji a brak dostepu do gry,ale swietnie działajaca podstawa z opcjami uspionymi, ale ktos pomylił priorytety niestety.
ale jakies wyjasnienie powinni napisac juz chyba ponad godzine nie mozna sie polaczyc nie mowiac o tym ze od wczoraj co chwile wywala z servera
marmurekkce
29.06.2012, 11:57
Lonio, oni twierdza, ze wyjasnienia nie sa potrzebne ,bo juz powinnismy byc przyzwyczajeni xD
dobrze prawisz marmurku ;)
dadzą pewnie kilka klejnotów i będą myśleć,że po sprawie :/
marmurekkce
29.06.2012, 12:01
Buzia, zawsze mozesz usłyszec , ze masz ciasteczka nie takie albo dostawca neta jest bee ;)
Póki co jestem zalogowana, mam zamiar celebrowac te kilka chwil robiac przygode, jak mnie wywali w najmniej odpowiednim momencie tak jak ostatnio i strace wojsko to tym razem upomne sie o swoje..
co za patologia serwer sie sypie bo pewnie przeciazony a rejestracja otwarta i niby najmniej na naszym serwie jest ludzi :D:D to ciekawe czemu inne serwery działaja cały czas płynnie i stabilnie :(
wbilem do gry ale totalna kaszana do nikogo na wyspe nie moge wbic
cierpliwość ma swoje granice ............
z bytnością nie mam większych problemów,gorzej ze zrobieniem czegokolwiek ale to i tak na jedno wychodzi
odpuszczę bo nie chcę skrzywdzić swojego komputerka :p
a ja sobie powisze ;)
a noz i widelec cos sie naprawi ;)
wiem ,wiem , marze sobie tak :D
marmurekkce
29.06.2012, 12:17
bądź tu dobra, chciej buffować, wyautowana...
im powinni stanowczo zabronic jakichkolwiek konserwacji :P
udalo mi sie rzucic dwa koszyki :P
cale dwa ! to juz sukces , bo wczesniej wywalalo mnie jak tylko chcialam wejsc do wiochy sasiada :P
marmurekkce
29.06.2012, 12:22
ja robie przygode, kosze beda musiały poczekac.. po 3 nieudanych próbach odpusciłam..
chyba ,że zamknął drzwi przede mną xD
ale jestes farciara :P
ja na przygode wejsc nie moge :P
wiec odpuszczam i jedno i drugie
A ja od 9 rano nier moge się zaologować. Super informatyków mają, powinno iść zwolnienie grupowe i zatrudnić takich co potrafią coś robić.
PawelD74
29.06.2012, 12:25
Żenada do ****y nędzy, nie mam czasu żeby grać 24h na dobę, nie pamiętam kiedy już dało się normalnie przygodę zrobić żeby się coś nie wywalało, co konserwacja to psują, rzygać mi się chce, chyba po urlopie dam sobie z tą grą spokój.
slawekje
29.06.2012, 12:33
Chwila oddechu.... ale jak długo. :confused:
rozumiem, że w nagrodach za testy dostaniemy największy z możliwych pakiet klejnotów,choć nie wiem czy to wystarczająca rekompensata za to co tu się dzieję...
marmurekkce
29.06.2012, 12:47
ja za testowanie, to nagrody powinnam dostać bez logowania się na serwer testowy,, tutaj czuje sie jak królik doswiadczalny...
ja za testowanie, to nagrody powinnam dostać bez logowania się na serwer testowy,, tutaj czuje sie jak królik doswiadczalny...
masz w 100% racje nagrody powinny byc takie jak na testowym za granie na tym swiecie , a tu sie szarpneli studnie dali , zeby chociaz rezydencje , atak to za troche jej i tak niebedzie , czyli mozna powiedziec ze studnia to nic
Boromir1410
29.06.2012, 13:15
Ja mam problemy zalogowanie i z wyloogowaniem oraz częste wyrzucanie z gry ,ale dziś mam nową perełkę udogodnień tej gry. Wczoraj po stracie wojska na bloku gdyż gra się zawiesiła straciłem dużo wojska więc wrzuciłem do Koszar na 5 levelu wojsko o godzinie około 23 i powinno się skończyć dziś koło 13-14 bo pokazało zakończenie produkcji za około 14 godzin z minutami , dziś wstaje walka zalogowaniem około 30 minut potem kilka wyrzuceń z serwera gdy wszystko się ustabilizowawszy przy buffach znów kick off ,a potem gdy się zalogowałem patrze w koszarach około godziny 12 pokazuję ,że wczorajsza produkcja która miał trwać 14 godzin pokazuję ,że ma jeszcze 21 godzin i 30 minut WTF!!! Więc się zastanawiam czy czasem nie cofnąłem się w czasie lub już lagi są nawet w Koszarach. Nie mam zielonego pojęcia o co tu chodzi. Zgłupiałem jak mi dodało dodatkowe godziny do koszar. Nie mam sił na ten Serwer.
wywaliło mnie i to co reszta wyżej nie idzie grać
marmurekkce
29.06.2012, 13:28
No i znów w kolejce czekam... ehh no szkoda słów..
Co z tego ,że przygode moge zrobic w godzine,jak zalogowac sie nie moge zeby skonczyc.. żenua
Blaszka1971
29.06.2012, 13:28
masz w 100% racje nagrody powinny byc takie jak na testowym za granie na tym swiecie , a tu sie szarpneli studnie dali , zeby chociaz rezydencje , atak to za troche jej i tak niebedzie , czyli mozna powiedziec ze studnia to nic
to juz dali nagrody?bo sprawdzam poczte i nic nie ma :)
ze bedzie studnia to wiadomo bo jest na stronie głównej, co bedzie jeszcze, któż to wie.
Aktualnie po wielu próbach udało sie zalogować, ale na jak długo to sie okaże ...
Mnie nie wywala ale dziś mało grałam bo dzieci już wakacje mają
Po co są te testy jak gra nie chodzi
smiech smiechem to ten serwer powinni nazwac testowym , na przygodzie raptem zniklo wojsko , po chwili okolo polowy sie pojawilo,w plecy okolo 300 rekrutow 60 kusz 80 ochotnikow nawet nie chce mi sie pisac do suportu
Tantanos12
29.06.2012, 18:56
i znowu lipa od godziny próbuje wejść do przygody i nie da rady wejść
znowu sie zaczyna, czy tylko mnie co chwile wywala z serwera?
U mnie było wszystko ok aż do teraz. Nagle mnie wywaliło i nie mogę wejść. Wygląda, jakby serwer gry padł, ale z tą stroną to nigdy nie wiadomo.
pasiakpawel
29.06.2012, 23:40
Też mnie wywala, nie tylko dziś.
Teraz w ogóle nie mogę wejść.
ja bym poprosila z 500 koszykow ,za problemy
albo lepiej , po koszyku ze kazda probe zalogowania sie na te jakze wspaniala gre :P
Mnie wywala za każdym razem jak chce do przygody wejść :/ Już normalnie mam dość...
serwer nie działa. Pewnie jutro rano ktoś coś zrobi i serwer przywróci:)
po kilku minutowym czekaniu loguje, ale tylko po to zeby sobie swoja wioche poogladac :P
nosiekleeds
29.06.2012, 23:50
gratulacje dla zespolu BB skoro nawet po takim bublu jakim jest TSO nadal ma wiernych fanów nic tylko pozazdroscic
szczerze maja nas gdzies i tak naprawde nic z tym nie zrobimy mozemy poprostu '' grac'' dalej
Mnie wywala za każdym razem jak chce do przygody wejść :/ Już normalnie mam dość...
u mnie tak samo
Ironia polecam kupić więcej kopalni za 20 tysięcy klejnotów wtedy może postawią na lepszym sprzęcie nasz serwer:D
wallycsw1976
29.06.2012, 23:53
kur...de od pół godziny jak raz wywaliło wogóle nie mogę wejść -pozdrawiam braci i siostry w tej samej niedoli ;)
grabolek
29.06.2012, 23:57
Każdy nieudacznik podaje się do dymisji. A wy co???
Zachować spokój za straty w woju przez lagi i niedostępność serwera przez kilka tygodni dostaniemy nowy koszyk EGZOTYCZNY::):):):D
Blaszka1971
30.06.2012, 00:56
Ps.
problemy te co widac obecnie golym okiem nie leza po stronie BB,lecz tylko i wylacznie po stronie polskich adminow.Nasz serwer z racji tego,ze jest pierwszym wygenerowal najwieksza liczbe aktywnych graczy i w zwiazku z tym na tym serwerze sa najbardziej rozwiniete wyspy itd.Jakos nie czytamy o problemach na innych serwerach,wiec co?dla serwera Nowa Ziemia gra jest napisana inaczej?nie sadze!nie jest to blad od strony technicznej,gdyz te problemy dotyczylyby sie wszystkich serwerow,dlatego wniosek jest jeden:to nie bledy techniczne tylko LAGIIIIIIII. a jaki blad popelnili admini?otoz za pozno zamkneli ten serwer (zreszta z niewiadomych przyczyn zostal on ponownie otwarty co widac wyraznie wchodzac na zakladke pomoc) i ciezko im sie do tego przyznac! to nie pierwsza gra w ktora gram i zawsze bylo tak samo:najbardziej aktywny serwer byl lagowany przynajmniej do z wiekszenia przepustowosci i jakosci serwera! no i wlasnie tutaj zachodzi pytanie : co robia w tym kierunku nasi administratorzy? bardzo ****a zdecydowanie chcialbym przeczytac konkretna odpowiedz.wypuszczajac na rynek wersje pudelkowa zobowiazaliscie sie do sprzedazy sprawdzonego,dobrego produktu a jak wiadomo on takim nie jest!co teraz?poprawcie mnie jesli sie myle,ale czy za wadliwy towar(gra to tez towar) mam prawo reklamacji i rzadania rekompensaty?alez mam nerwa_ostatni wolny weekend przed wyjazdem,browary schlodzone chcialbym sobie pograc a tu zonk :( ehh
Jordaens8
30.06.2012, 01:03
Jest 1 w nocy. Już nawet o tej porze nie mogę się zalogować. Szkoda słów, po prostu...
Zalogowac mi sie udalo ale na mape przygody wejsc juz sie nie da...
to masz szczęście, ja od pół godziny na swoją wyspę wejść nie mogę...
Ja też dziś walczę od 45 minut ,żeby się zalogować wiszę na tym oknie z odkrywcą.
dziś wywala,nie da się nawet wejść
LordMike
30.06.2012, 10:17
nie no to jest masakra, rozpoczalem ambitnie misje, ale co probuje wejsc to kick, ;/
Sensesthief
30.06.2012, 10:19
Krotko, bo szkoda mi juz czasu na te same bzdety ;) Od samego rana kickowalo mnie z serwera(okolo 10-15 razy na godzine), a w tej chwili juz nie moge wejsc na wyspe. Utyka w kolejce logowania. Nie chce mi sie pisac jakie to zle, bo chyba do nikogo to nie trafia.
P.S. Ten koszyk za bledy to mnie rozbawil :P - dziekuje bardzo i obiecuje go glaskac i sie nim opiekowac ;)
Peter8619
30.06.2012, 10:22
Dziś już byłem, zdążyłem zatrzymac kopalnie złota :D teraz pooglądam ekran kolejki logowania, co innego jest lepszego w tej grze? :)
i problem ot nowa zajefajnie wywalilo z gry i ot 30 minut walka z logowaniem pozdrawiam fanow tej gry
Florentyna
30.06.2012, 10:26
witam! tez nie mogę wejść do gry :( wg mnie powinna być jakaś informacja, że są problemy - zaklinanie rzeczywistości to zły pomysł jest :)
LordMike
30.06.2012, 10:26
nie no logowac sie jeszcze w miare da, kupowac wode tez:D ale ja chce wiktora na szybko strzelic;/ a na to przygode wejsc sie za cholere nie da;/
Florentyna
30.06.2012, 10:28
nie no logowac sie jeszcze w miare da, kupowac wode tez:D ale ja chce wiktora na szybko strzelic;/ a na to przygode wejsc sie za cholere nie da;/
my nie możemy w ogóle wejść do gry :) jesteś szczęściarzem?
LordMike
30.06.2012, 10:34
czy ja wiem, jestem nieszczesliwy gdyz czas przygody leci a ja tam wejsc nie moge:) daje sobie siana, ciekawe kto mi ten czas zwroci;)
cały czas kickuje mnie na poziomie kolejki logowania
koszerny_Joe
30.06.2012, 10:43
Jakby ktoś nie wiedział, to problemy z logowaniem trwają od godziny około 9:30. Co więcej - problem się powtarza. Niektórzy tracą na tym podwójnie. Gra jest total beta niedopracowana :) Skandal! Mimo mglistych obietnic.
Misiorww
30.06.2012, 10:47
problemy były także w nocy :(
Endriux2
30.06.2012, 10:57
Xaar--- moze raczysz się odezwać ??????
Życzę miłej gry,
BB_xaar! :)
taki sobie żarcik widać maja nas w dupie głęboko i szeroko
Jest weekend to pewnie na jakiś odzew do poniedziałku poczekamy -.-
Proponuje zrobić bojkot ale to od nas musimy wymagać poświęcenia. Wszyscy musimy przestać wysyłać smsy i kase. Każdy najmniejszy przelew musi być zablokowany na miesiąc lub więcej. Dogadać się w gildii ze znajomymi a najlepiej jeszcze z innymi serwerami. Zabraknie im kasy to może się obudza że to my ich utrzymujemy.
Widzę tutaj sporo postów, wszystkie dotyczą tego samego: totalna zwiecha!!!
Jednak nie zauważyłem tutaj, ani jednej wypowiedzi Kogokolwiek z osób związanych z BB. No tak, ale to chyba nie powinno mnie wcale dziwić, bo co miałby Ktoś napisać? Ten sam tekst: problemy są nam znane i pracujemy nad nimi.
"Pracujecie" nad nimi od co najmniej 2 miesięcy i efektów nie widać. Mało tego, to co się dzieje idzie coraz bardziej w "dół". Przyznam, że teoretycznie nie powinno mnie to wcale dziwić. Zaczęły się wakacje, i więcej osób zaczęło się logować (próbować) efekt tego widać gołym okiem :(
Szczytem perfidii było wprowadzenie 2 horrendalnie drogich budynków w sytuacji gdy gra praktycznie jest totalnie skopana. Miałem firmę BB za instytucję z doświadczeniem i w pełni profesjonalną. Obecnie dochodzę do wniosku, że mam do czynienia z amatorami chcącymi tylko zarobić jak najwięcej kasy. Jednak czy to co się obecnie dzieje na serwerze Nowa Ziemia przynosi dobrą reklamę? Wręcz przeciwnie!!! Stracicie sporo klientów, cierpliwość ma swoje granice.
Wszystkim życzę cierpliwości i dni kiedy gra zacznie normalnie funkcjonować, pytanie tylko Ilu z Nas tego doczeka.
Sensesthief
30.06.2012, 11:12
Stracicie sporo klientów, cierpliwość ma swoje granice.
Przeciez dostalismy kosz egzo na zamkniecie mordy ;) Jako jedyny i "wyjatkowy" serwer
Klauthor
30.06.2012, 11:13
Proponuje zrobić bojkot ale to od nas musimy wymagać poświęcenia. Wszyscy musimy przestać wysyłać smsy i kase. Każdy najmniejszy przelew musi być zablokowany na miesiąc lub więcej. Dogadać się w gildii ze znajomymi a najlepiej jeszcze z innymi serwerami. Zabraknie im kasy to może się obudza że to my ich utrzymujemy.
Taaa... b ojeden serewer cała grę utrzymuje. Ludzie - opanujcie nerwy. Też wpadłem na chwilkę coś tam odbudowac, ksoza jekiegoś zapodać - nie uda się trudno - co sięstanie przez to ? NIC ! To tylko gra... A najgłosniej prawdodopodobnie krzyczą Ci co złamanego grosza nie wpłacili na grę...Pieknej pogody i duzo zdrowia... nerwowego też.
ja tam trochę smsów wysyłam więc bez takich. Klauthor proponuje doczytać to co napisałem. To byś głupot nie pisał.
Sensesthief
30.06.2012, 11:35
Zluzujcie troche, bo nie o to chodzi, zeby do siebie skakac. Jest lipa i tyle :/ Jednemu to nie przeszkadza, a drugiemu bardzo. Tak czy inaczej serwer powinien byc sprawny dla wszystkich nizaleznie od tego jak bardzo chca tego. A kosz egzo to kpina zwyczajna
Teraz jak czytam te posty na temat "koszyczka" jako zadośćuczynienia za problemy na Nowej Ziemi, widzę czat na tso podczas testów i 90% pytań do Xaar-a to:
"kiedy będą nagrody". No to macie nagrody + koszyczek, a jako bonus syf na serwerze. Ale jak była możliwość aby dowiedzieć się czegokolwiek to najważniejsze było
"kiedy i jakie" będą nagrody !!!
Najgorsze jest to, że przez ostatnie dwa tygodnie było już w miarę OK. A tu kolejna przerwa techniczna i znowu powtórka z rozrywki!
Administracja pokazuje po raz kolejny, jak głęboko ma wszystkich graczy. Jakby nic nie dali, to pewnie rozeszłoby się po kościach. Ale jak jest okazja pokazać, gdzie ma się użytkowników, to trzeba korzystać. Można rzucić ochłapy - jak psu, żeby pokazać gdzie MY, a gdzie oni.
Zluzujcie troche, bo nie o to chodzi, zeby do siebie skakac. Jest lipa i tyle :/ Jednemu to nie przeszkadza, a drugiemu bardzo. Tak czy inaczej serwer powinien byc sprawny dla wszystkich nizaleznie od tego jak bardzo chca tego. A kosz egzo to kpina zwyczajna
Swiete slowa ;) ja tam sie nawet tym tak bardzo nie denerwuje ze serwer padl. Nikt nie pogra. Ale jak widze posty tego typu ze nic sie nie dzieje i jest fajna pogoda to wpadam w irytacje ;p
Robert-Kowal
30.06.2012, 11:50
Ludzie z Administracji i technicy zróbcie z tym syfem coś w końcu na Nowej Ziemi, żal żenada itd...
Grają znajomi siedzą na grze. Zlałbym na to ale i tak siedzę w pracy to mogę pograć a się nie da. Pogoda fajna to normalnie się jest po za domem.
3 tygodnie temu przestałem grać, dziś pełen optymizmu i wiary w administratorów odblokowałem budynki ale widzę, że nadal lipa... :(
Blaszka1971
30.06.2012, 11:56
A ja mam wrażenie, że kultury to Ciebie ulica uczyła, a Twoje życie sprowadza się do przeglądarki i kończy na Internecie.
a co do Tobie do tego czy dla kogos zyciem jest internet?jego wybor i hobby!jesli dla Ciebie frajda jest jazda samochodem i kupujac nowy samochod wiesz jaka powinien miec pojemnosc baku,dlatego jestes przekonany,ze do np.rodzicow na swieta dojedziesz napelniajac bak do pelna a tu nagle w srodku drogi okaze sie,ze zabraklo paliwa,gdyz samochod(bak) jest wadliwy i wchodzi mniej paliwa niz powinno to co wowczas?z usmiechem na ustach w srodku zimy przy -30 stopniach z zona zapchacie samochod do najblizszej stacji oddalonej o ok.20km?po swietach wrocisz do salonu i rowniez z usmiechem powiesz o wadzie_rzekniesz spoko panowie i dziekuje za rekompensate w postaci mapy samochodowej Polski? nie dziw sie,ze ludzie sa wsciekli,gdyz maja do tego prawo!sposob w jaki to okazuja jest adekwatny do traktowania graczy przez administracje.Na koniec jeszcze jedno:nie wazne czy ktos wydal na gre 2k zlotych czy 1zl albo nawet ani grosza_kazdy bez wyjatku ma prawo sie zrelaksowac przed komputerem,tabletem czy smarfonem!pzdr
Zaś się zaczęło zrywanie przez ponad tydzień nie miałem problemów, a tu znowu się nie da wejść.
Miejmy nadzieje że testy w tym pomogły i szybko naprawią.
Underlight
30.06.2012, 12:18
No i znów są problemy z wejściem do gry...
Już pominę to, że wykopało mnie w momencie kiedy akurat puściłam blok w przygodzie... Brat od 2h nie może się zalogować, teraz ja też nie mogę wejść do gry. To już jest mega uciążliwe.
Ciekawe czy znów będą to naprawiać tygodniami jak ostatnio, a ów wątek rozrośnie się w zastraszającym tempie...
Underlight
30.06.2012, 12:21
Zaś się zaczęło zrywanie przez ponad tydzień nie miałem problemów, a tu znowu się nie da wejść.
Miejmy nadzieje że testy w tym pomogły i szybko naprawią.
ja to mam wrażenie, że to się zawsze sypie po tych ich całych testach i konserwacjach....
U mnie też problemy. Nie mogę wejść do gry. Już miałem nadzieję, że się skończyły te koszmary, aż tu przyszła sobota...
i znowu to samo-out przy każdej próbie wejścia na przygodę :/ do poniedziałku reakcji nie uświadczymy a w poniedziałek zapewne przeczytamy to co zwykle
Avanger72
30.06.2012, 12:26
Cóż, weekendy są wolne od pracy...
"uruchamianie kolejki logowania" i tyle...ale sukces!- raz udało się wejść...chociaż bufki rzuciłem...dramat
LordHeart
30.06.2012, 12:31
buzia ciesz sie ze w ogole mozesz wejsc na swoja wyspe
Zauważcie że nowa ziemia to pierwszy serwer który był postawiony, zapewne na sprzęcie dość słabym a online i przesyłanie danych przerosło ich oczekiwania ale dziwi mnie jedno że nie mogą przenieść całości na lepsze maszyny chyba że na tyle "ś****lą" mimo dużego zarobku że wykupili na X czasu i chcą do końca umowy mieć tam hosting. Nie wiem gra staje się powoli przykra gdyż od około 2 tygodni chyba nie było dnia aby pograć normalnie bez żadnego disconnecta.
niech zamkną ten serwer bo to już jest żenada
cornflakes
30.06.2012, 12:35
dali rekompensatę i siadło :) oczywiście odpowiedź jest taka sama dalej - czyścić cache ;]
Sensesthief
30.06.2012, 12:38
Teraz jak czytam te posty na temat "koszyczka" jako zadośćuczynienia za problemy na Nowej Ziemi, widzę czat na tso podczas testów i 90% pytań do Xaar-a to:
"kiedy będą nagrody". No to macie nagrody + koszyczek, a jako bonus syf na serwerze. Ale jak była możliwość aby dowiedzieć się czegokolwiek to najważniejsze było
"kiedy i jakie" będą nagrody !!!
Srednio interesuja mnie nagrody za testy i koszyczek. Testowy odpalilem w innej przegladarce i tylko po to, zeby bylo u nas lepiej. Moze ciebie interesuje techniczny aspekt problemu, ale mnie wcale, poniewaz nie znam sie na tym. Nie potrzebuje od BB zadnej rekompensaty - wystarczy jak zrobia co do nich nalezy. 90% pytan do Xaara to nigdy nie widziales, bo byly zadane na szepcie :P I prosze nie wyjezdzac mi tu, ze to beta, bo biorac pod uwage kupca, wersje pudelkowa i zdecydowanie lepsze technicznie inne serwery, to beta jest pustym slowem w przypadku The Settlers Online
Zauważcie że nowa ziemia to pierwszy serwer który był postawiony, zapewne na sprzęcie dość słabym a online i przesyłanie danych przerosło ich oczekiwania ale dziwi mnie jedno że nie mogą przenieść całości na lepsze maszyny .......
W marcu bodajże była dłuższa przerwa techniczna spowodowana przeniesieniem gry właśnie na "nowe" serwery, więc teoretycznie ten problem nie powinien miec wpływu. Pytanie jednak, jak wygląda przepustowość tych "nowych" serwerów. Choć Xaar zarzekał się, że to nie jest wina przepustowości. Osobiście przestałem w to wierzyć.
LordHeart
30.06.2012, 12:38
niech oni sobie na serwerach cache poczyszcza bo burdel taki ze glowa mala
Sensethief nie chcę tutaj z Tobą toczyć jakieś "wojny", ale gdybyś przeczytał dokładnie, to moja wypowiedź dotyczyła pytań na czacie, a nie na szepcie.
Underlight
30.06.2012, 12:46
cud - po długich staraniach udało mi się na chwilę zalogować i wyłączyłam kopalnie... uff...
co ciekawe, blok który wysłałam tuż przed wykopaniem mnie z gry nie wyruszył z obozu, choć pokazał się dymek, że generał wyruszył - chłopaki przeżyli :D
Sensesthief
30.06.2012, 12:47
Sensethief nie chcę tutaj z Tobą toczyć jakieś "wojny", ale gdybyś przeczytał dokładnie, to moja wypowiedź dotyczyła pytań na czacie, a nie na szepcie.
W takim razie sorki za niedopatrzenie/niezrozumienie :) Nie sledzilem czatu na testowym i jak ludzi interesowalo bardziej jakie sa nagrody, to szkoda, ze nie widza prawdziwego problemu :/
Nie wiem jakie innowacje wprowadził administrator, bo ostatnio grało się dość dobrze...czyżby uparcie powracano do starych złych rozwiązań?... Problem powrócił, grać się nie da wcale. Każdy z tego powodu ma spore straty. Logowanie jest irytujące (delikatnie powiedziane, bo nie chcę kląć) Jedynym optymistycznym akcentem jest - Huraaaaa !! można ponarzekać...bo już robiło się nudnawo.
Myślę,że po ostatnich problemach z logowaniem, lagami i niedostępnością serwera gry - wiele osób zastanawiało się,czy grać dalej. Sytuacja się powtarza więc ....
Ile możemy czekać.
VejzaarPL
30.06.2012, 12:55
Super... Czy zalogujemy sie dzis? -.-
Problem związany z serwerem Nowa Ziemia został już przekazany do techników, gdy dostanę odpowiedź, od razu o tym poinformuję.
VejzaarPL
30.06.2012, 12:58
Oby szybko, bo spieszno trochę.
lordKwiatek
30.06.2012, 13:01
bylibyśmy wdzięczni bo trzeba pola obsiać i jechać nad wodę
już nie mówiąc o tym, że przygody mogą przepaść :(
Marco123
30.06.2012, 13:04
tandeta z tym serwerem,mnie tez wywala ciagle....
do gry udaje sie wbic ale wchodzac na przygode i do niekturych z gildi wywala
Problem związany z serwerem Nowa Ziemia został już przekazany do techników, gdy dostanę odpowiedź, od razu o tym poinformuję.
Hura, proponuję zamknąć rejestrację nowych Graczy na Nowej Ziemi. Mam nadz., że technicy sobie z tym poradzą.
już od 3 godzin nie mogę nawet wejść do gry, a i przedtem tak chodziła, że nic się nie dało zrobić...
Underlight
30.06.2012, 13:08
Hura, proponuję zamknąć rejestrację nowych Graczy na Nowej Ziemi. Mam nadz., że technicy sobie z tym poradzą.
wpis xaara z chata: [13:06] BB_xaar: Eziom, problemem nie jest wydajnosc serwerow czy np. ilosc kont
ale ja jakoś w to nie wierzę ;) na innych serwerach nie mają takich problemów, a chyba tylko na tym jest tyle ludu...
Blaszka1971
30.06.2012, 13:09
i dobrze,ze jest admin tylko,ze ten problem pojawia sie ciagle_praktycznie nie ma dnia by cos sie nie chrzanilo!dzis zostnie przekazany w poniedzialek naprawiony a od wtorku zaczna sie problemy by po czwartkowej konserwacji pojawil sie identyczny problem jak teraz i tak w kolko.Czas najwyzszy abysmy uzyskali w koncu rzeczowa informacje a nie koszyki...pytanie zasadnicze,dlaczego na innych serwerach nie ma tych problemow?
Underlight
30.06.2012, 13:10
już od 3 godzin nie mogę nawet wejść do gry, a i przedtem tak chodziła, że nic się nie dało zrobić...
No widzisz braciszku - tym razem to Ty masz pecha. Równowaga musi być :D ja na razie jestem w grze...
a jak wczoraj o tym pisałem to dostałem informacje że to chyba tylko u mnie...
więc proszę bardzo dziś jest to już u wszystkich...
Underlight
30.06.2012, 13:15
Obcy10 - rozprzestrzeniłeś zarazę... teraz wiemy kogo winić za cały ten burdel ^^
ja tez już jakoś nie wierzę w te wyjaśnienia,wydaję mi się,że xaar nie może napisać,że jest za dużo osób na serwie więc musi nam ciągle mydlić oczy żebyśmy nie robili takiego dymu
ja tak od 10,30 nie mogę wejść, myślałam pójdę na spacer długi z psem to się uspokoi - nieprawda, cały czas wywala z serwera
obcy nie licz że coś więcej odpiszą po za tym że przekazują zgłoszenie.
Mnie od rana nie wpuszcza i kolegów też.
Chyba czas poszukać innej gry bo tu się grac nie da po za próbami logowania.
SERWER DO BANI
pozdrawiam techników oby w życiu im lepiej wychodziło......
ja przed 10 miałem problemy .... dobrze ze przygody nie zaczynałem żadnej ....
Sensesthief
30.06.2012, 13:32
Twoja gospodarka przerosla oczekiwania tworcow gry :)
LordMike
30.06.2012, 13:34
hmm pare godzin minelo logowac sie mozna, ale ja chce przygode~! a tam sie dalej wejsc nie da;/
hmm pare godzin minelo logowac sie mozna, ale ja chce przygode~! a tam sie dalej wejsc nie da;/
to masz szczęście ja od 9tej klikam i klikam i ani razu moja wyspa się nie pojawiła
LordMike
30.06.2012, 13:38
to masz szczęście ja od 9tej klikam i klikam i ani razu moja wyspa się nie pojawiła
logowac to ja sie moge bez problemu od rana , przygody mnie tylko stresuja okrutnie,
a mi się za chwilę buffy kończą
jak to jest że niektórzy mogą wejść a inni nie ???
buffy to jedna strona, są ludzie na przygodzie i hejho :D
wchodzę bez problemu logowanie szybkie zero kolejek
jedyny problem nie mogę do przygody się dostać ale czas też tam jakoś wolne leci
Ja też nie mogę wejść a próbuję od 10 rano, zawsze mnie wywala na kolejce logowania.....
Ja od 3 godzin próbuję wbić się na Nową Ziemię i kicha. Jak mi się gospodarka zawali, to rzucam to i zabieram zabawki na inne podwórko!!!
Fredek_z_F-K
30.06.2012, 14:11
Jest pewien postęp: mogę wchodzić na swoją wyspę, ale odwiedzić kogoś albo wejść na przygodę już nie
swirek21
30.06.2012, 14:17
a ja sie nadal wbić nie mogę
No cóż, udało mi się zalogować, a mało tego nawet wejść na mapę przygody. Hm...., ciekawe jak długo będzie OK.
Czy w tym miejscu powinienem podziękować, za naprawę ?
Fruziella
30.06.2012, 14:27
ja też od rana próbuję... jak dotąd bezskutecznie... już się "nie mogę doczekać" co zastanę, kiedy w końcu mi się uda...
Jako że na mapy przygód i tak wejść się nie da to kupię "Wikingów", aby wam w magazynach nie zalegali :X
Lollipop
30.06.2012, 14:31
Zróbcie coś z przygodami qwa mać, OGARNIJCIE SIĘ w końcu.
Underlight
30.06.2012, 14:54
buffy to jedna strona, są ludzie na przygodzie i hejho :D
gorzej kiedy ktoś przez te problemy w grze np. nie wyłączy albo nie doładuje na czas kopalni złota na 5-tym lvl... to wtedy bolesna strata i surowców i czasu...
Serwer Nowa Ziemia powinien już działać prawidłowo - logowanie, przygody, odwiedzanie znajomych etc. - czy może ktoś potwierdzić, że już jest ok?
Robert-Kowal
30.06.2012, 15:03
Jest OK
Sensesthief
30.06.2012, 15:05
Serwer Nowa Ziemia powinien już działać prawidłowo - logowanie, przygody, odwiedzanie znajomych etc. - czy może ktoś potwierdzić, że już jest ok?
Udalo sie wejsc i odwiedzic kilku znajomych (za 1 razem) :) Wyglada dobrze, ale czy tak zostanie to nie wiem. Nie wiem tez jak u innych.
Underlight
30.06.2012, 15:10
mnie właśnie dla odmiany zawiesiło.... :(
EDIT: ale udało się zalogować ponownie :)
Blaszka1971
30.06.2012, 15:14
tez musze potwierdzic,ze obecnie jest dobrze
co za go*** dalej to samo, zawiesza tak jak bylo
TITO_CFC
30.06.2012, 18:23
To już jest Never Ending Story ...i chyba rzeczywiscie to się nigdy nie skończy.Zero poszanowania dla gracza który jednoczesnie jest klientem który nie kiedy wykłada grubą kasę a tu takie coś...Coraz więcej ludzi ucieka,coraz więcej się zraża niekompetencją programistów Blue Byte
Underlight
30.06.2012, 18:45
hmm... jak to mówią - nie chwal dnia przed zachodem... znów mnie wykopało i już nie mogę wejść do gry... a wydawało się, że będzie ok... mam już dość tej cholernej gry!
TITO_CFC
30.06.2012, 18:46
Ja również mam dość i coraz realniejsze staje się rozstanie z grą mimo zainwestowania nie małej kasy
Endriux2
30.06.2012, 18:52
ta działał i znowu padł chyba mu się zwoje przegrzewają coraz szybciej .......
Underlight
30.06.2012, 18:52
Dzięki Settlersom zraziłam się do gier online - za co bardzo serdecznie dziękuję zespołowi Blue Byte... Chyba wrócę do starych sprawdzonych gier, gdzie nie jestem zależna od humorów serwerów i nie czekam na łaskę bądź niełaskę świetnie wyszkolonych "informatyków"...
znowu to samo co rano-kick przy zmianie mapy :/
P4wel3011
30.06.2012, 18:56
No i już się nagrałem...
Tradycyjnie wywala przy próbie wejścia na przygodę
TITO_CFC
30.06.2012, 18:56
Moja odpowiedz na działanie serwera
http://i48.tinypic.com/34qmfrq.png
http://i48.tinypic.com/34qmfrq.png
wallycsw1976
30.06.2012, 18:58
Znowu wywala jak się w przygodę weszło, a teraz nie mogę się dostać do gry ........... D.U.P.A.
Scorpiuss
30.06.2012, 19:02
U mnie to samo akurat miałem kończyć z grą i ku temu jest chyba dobry moment ^^
Fredek_z_F-K
30.06.2012, 19:08
U mnie wszystko działa dobrze z jednym wyjątkiem: nie mogę odwiedzić znajomych spoza gildii
wredniejszy
30.06.2012, 19:17
Od kilku godzin nie mogę wejść na przygodę,z rana koszy nie moglem dać koledze z gildi bo za groma na jego wyspę wejść nie mogłem.
szkoda gry dobrze się zapowiadała a teraz to początek końca najlepsi dają sobie spokój :(
Endriux2
30.06.2012, 19:50
no nie , i znowu strata woja na przygodzie bo serwer nie wyrabia , kiedy to się skończy ?????????????????????????????????????????????????? ??????
TITO_CFC
30.06.2012, 19:57
Never Ending Story przyjacielu :)
Sensesthief
30.06.2012, 22:28
To ja jestem wyjatkowy, bo mi dziala............
co to czyżby tylko u mnie były problemy,że tak ucichło czy już wszyscy dali sobie spokój? :p
chyba kazdemu juz brak slow .... pol dnia pochodzilo i padlo :P
xCornelius
01.07.2012, 01:25
"PRZERWA TECHNICZNA" na dwa dni po przerwie konserwacyjnej. WTF? Brać pieniądze i wciskać w zamian niedokończony półprodukt - oczywiście, że można.
i znów nie można się zalogować, brak mi słów
wredniejszy
01.07.2012, 06:52
Dziś wszedłem do przygody bez problemu,lecz ataku nie mogłem zrobić,próby zmiany pozycji obozu spełzły na niczym.
Po kilku krotnym odwiedzeniu lokacji i wcześniejszym relogu poszło no ale jeśli ma to tak nadal wyglądać to ja bym podziękował tylko proszę oddać mi moje pl.zł
wredniejszy
01.07.2012, 09:08
Zaczyna się dla odmiany na przygodę wchodzę tylko są problemy z powrotem na wyspę ;/
Peter8619
01.07.2012, 09:19
yeeeee kolejny raz mój ulubiony ekran kolejki logowania:D hehe pograc mi bylo dane przez 2 godziny:D czas sobie iśc na spacer, nie ma co czekac:P
Sensesthief
01.07.2012, 09:29
To ja jestem wyjatkowy, bo mi dziala............
To by bylo na tyle z tego dobrego dzialania :/ - stare bledy mi wrocily (kick przy zmianie mapy)
Nic się nie zmieniło od 2dni jest to samo a było dobrze i ktoś znowu coś spieprzył
pasiakpawel
01.07.2012, 12:30
Znowu się nie da wejść. Ciekawe kiedy będzie normalnie działać?
wredniejszy
01.07.2012, 12:35
Teraz wojsk załadować się nie da w przygodzie co za ....
"PRZERWA TECHNICZNA" na dwa dni po przerwie konserwacyjnej. WTF? Brać pieniądze i wciskać w zamian niedokończony półprodukt - oczywiście, że można.
Biorą od Ciebie pieniądze? pierwsze słysze.. z tego co wiem, to:
1. jest to wersja BETA
2. Sklep NIE JEST obowiązkowy
pasiakpawel
01.07.2012, 12:43
Wysłałem generałów na przygodę i znowu muszę się logować od początku.
Kolejka logowania od 3h super
Vallhalis
01.07.2012, 12:55
i zaś godzinna próba wejścia na wyspe ....
Blaszka1971
01.07.2012, 13:59
gralo gralo i sie zesralo :) wystarczylo odpalic przygode i d....
thieusqaz
01.07.2012, 14:20
wrrr........
I znów to samo. Czy ekipa techniczna nie może znaleźć przyczyn ? "Połączenie z serwerem zostało zerwane" podczas kolejki logowania.
mTymieniecki
01.07.2012, 14:28
czyli testy obciążeniowe się udały :)
anadziulka78
01.07.2012, 14:29
.. już nawet nie trzeba robić przygody, zmieniać mapy na mapę znajomego...wystarczy wysłać do kogoś wiadomość...i już wywala.....a zalogowanie się ponowne graniczy z cudem: żadany obszar ...bla bla bla.....połączenie z serwerem zostało przerwane bla bla bla....
...porażka
Endriux2
01.07.2012, 14:29
Co dzień w podobnych godzinach się sypie gra ......
Blaszka1971
01.07.2012, 14:30
moja propozycja i to calkiem powazna : testy obciazeniowe robic na serwerze Nowa Ziemia a nie na TSO
ponownie lipa ani na przygodę ani na inna wyspę nie da się wejść a zaraz to i zalogować się pewnie nie da.
BB_xaar zdajesz sobie sprawę że zniechęcasz takim stanem serwera do zakupu klejnotów i poświęcanie czasu na logowania?
Kto by chciał inwestować w coś co się sypie i coraz gorzej działa?
jak długo jeszcze?? kolejny dzień nie można wejść do gry !!!!
Blaszka1971
01.07.2012, 14:44
drodzy administratorzy:bede zadawal to samo pytanie w kazdym temacie i bardzo czesto dopoki nie uzyskam odpowiedzi_brzmi ono:"dlaczego te problemy dotycza tylko serwera Nowa Ziemia ?"
wallycsw1976
01.07.2012, 14:46
d.u.p.a -nie moge od pół godziny wejść do gry -PORAŻKA, MASAKRA, TRAGEDIA ..... i dopisujcie dalej co sądzicie o problemach na serwerze Nowa Ziemia....
wredniejszy
01.07.2012, 14:48
Żal
TITO_CFC
01.07.2012, 17:38
Śmieszne a zarazem tragiczne to już jest żeby tyle czasu z czymś takim się męczyć...wstyd, znowu nie mozna sie zalogować ;/
Ja właśnie przez problemy z logowaniem i odwiedzanie znajomych straciłam 12 koszyków choć miałam, jak to "mądrzy" ludzie radzą, WYCZYSZCZONE CIASTECZKA.
Może już lepiej nic nich nie doradzają, ani nic nie polepszają, bo jak to twierdzi mój znajomy: JAK SIĘ RAZ COŚ SPIEP.RZYŁO TO LEPIEJ NIE RUSZAĆ BO SIĘ BARDZIEJ SPIEP.RZY!!!!
spyderek
01.07.2012, 23:50
bo to nie ciasteczka się czyści tylko cache i to pomaga. PS to prawda
Blaszka1971
02.07.2012, 15:48
poniedzialek godz:15:45_ponowne problemy zarowno z sama gra jak i z logowaniem.Po wyczyszczeniu cache nawet udalo sie zalogowac tyle tylko,ze nic nie mozna robic (burzyc,budowac,rekrutowac a nawet pisac na czacie...) po relogu tkwie na oknie logowania...ehh
Tak jak pisałem już w innym temacie:
ostatnie testy na serwerze testowym pozwoliły upewnić się, że nowe rozwiązania techniczne nie powoduje żadnych błędów "ubocznych". Gdy tylko poznam datę wprowadzenia nowych rozwiązań technicznych na polskie serwery, od razu o tym poinformuję. Problem serwera Nowa Ziemia nie jest przez nas ignorowany.
Od godziny 17, brak możliwości wejścia do przygody, z chatu wyczytałem, że więcej ludzi ma ten problem, nawet z powrotem do swojej wyspy czy buffnieciem znajomych
a dlaczegóż to nie można przyspieszyć przerwy technicznej i wprowadzić owe rozwiązanie skoro rzekomo jest sprawdzone?nikt chyba by się nie obraził jakby była nawet teraz a skutkowała końcem problemów technicznych
no chyba,że to kolejne cudowne rozwiązanie :p
godzina 18:10 i cały czas problem z logowaniem...
marmurekkce
02.07.2012, 18:16
Problemu z logowaniem nie ma , natomiast jest problem z przygodami, odpalone 2x wiktor, widać jednego, na drugiego nie można dołączyc armii (przygoda z zapr) po akceptacji zaproszenia przygoda sie nie pojawiła 0o
Problem powraca co kilka dni. :( Znowu nie mogę się zalogować.
Endriux2
02.07.2012, 18:22
Co kilka dni------- kilka razy dziennie ........................
wredniejszy
02.07.2012, 18:23
Godzina 17:35-17:40 lag i poszło 120K i 57ku do piachu,teraz wywaliło mnie z gry ;/
Problem z logowaniem jest. Obecnie od kilkunastu minut próbuję się zalogować i nic. To się robi coraz bardziej irytujące. Niewiem jak Inni ale ja chyba dam sobie spokój z tą grą. Nie po to człowiek się chce pobawić w takie gierki, aby sobie tylko podnosić ciśń., bo Ktoś nie potrafi szybko zareagować na problem. I jak widać, to nie jest problem, który pojawia się od czasu, do czasu. Xaar pisze że rozwiązania są gotowe itd. itp. Wobec tego rozumiem, że BB nie zależy na graczach skoro "trzyma sobie w szafce" te rozwiązania i czeka niewiem na co. Może prościej by było zamknąć ten serwer i poczekać, aż Ktoś wyrazi "zgodę", na naprawę tego co jest tak skopane.
Życzę cierpliwości i owocnych prób logowania.
U mnie to samo Straciłem 97 Elitarnych
Jaki człowiek jest głupi,zamiast zając się czymś przyjemnym po pracy,siedzi przed monitorem i przeładowuje co chwile.Może teraz się uda,uda, d..pa!
Endriux2
02.07.2012, 18:31
Xaar - ilu jest graczy na Nowej Ziemi ???? a ilu na innych światach czemu tego nigdzie nie widać ????
Czemu nie można skasować konta jak to jest w innych grach tego typu ???? tylko pisanie do suportu o kasacje to jakaś głupota , ja to konto założyłem i ja je kasuje !!!!!!
TITO_CFC
02.07.2012, 19:19
Nowa Ziemia nie jest przez nas ignorowany.
powiem szczerze że nie widać wzmożonych działań z waszej strony,bardziej wam zależy na zmniejszaniu ilości klejnotów w pakietach czyli podnoszeniu ich ceny...Już miesiac trwa walka z tym i zero efektów,dajcie jeszcze pare razy koszyk egzotycznych owoców pewnie to wszystko na co was stać....coraz wiecej ludzi się zraża wobec niekompetencji załogi BB
PROSIMY O KONKRETY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bo już od miesiaca możemy przeczytać ciagle to samo "jak coś będe wiedział to dam znać" ,miesiąc czasu i nadal nic nie wiesz??Zamiast konkretów oklepane rady na odczepnego by czyscić pamięć podręczną przeglądarki....
swirek21
02.07.2012, 19:23
no to ja mam lepsze kwiatki - daje buffy - nic nie dają i je wcina
Ż E N A D A !
teraz to już nawet nie muszę czekać aż uruchomi się kolejki logowania od razu dostaję kicka jak tylko pojawi się okienko :/
swirek21 to też już u mnie było,wczoraj za to wrzuciło mnie do innej gildii,na przygodzie po przestawieniu garnizonu stał dalej w tym samym miejscu a przestawić się go już nie dało bo miejsce docelowe było rzekomo zajęte przez tenże garnizon,dzisiaj za to wyparowała cała lista znajomych
mogę dalej tak wymieniać ale chyba mi się nie chce :p
swirek21
02.07.2012, 19:54
ta to już by było kopanie leżącego :P
[B]Czy jest w ogóle ktoś kto jest w stanie zapanować nad tym wszystkim?? Bo jak na razie to nikt nie ogarnia tematu. Po co są administratorzy jak nad niczym nie panują, a co gorsza NIE WIDZĄ ŻADNEGO PROBLEMU!!!! Może przydały by się bardziej kompetentne osoby na te stanowiska!!![B]
Tak jak pisałem już w innym temacie:
ostatnie testy na serwerze testowym pozwoliły upewnić się, że nowe rozwiązania techniczne nie powoduje żadnych błędów "ubocznych". Gdy tylko poznam datę wprowadzenia nowych rozwiązań technicznych na polskie serwery, od razu o tym poinformuję. Problem serwera Nowa Ziemia nie jest przez nas ignorowany.
BB_Xaar z całym szacunkiem ten koszyk który dałeś specjalnie dla Nowej Ziemi za miesiąc problemów oddaję i możesz go sobie wsadzić w mennicę. A problemy po ostatnich przerwach technicznych wróciły jeszcze większe. Jak już raz coś spierniczyliście to już lepiej się tego nie tykajcie bo jest tylko gorzej za każdym razem.
Lagi są okropne, po odświeżeniu strony nie chce zalogować, co się dzieje? Przecież jest gorzej niż było !
Blaszka1971
03.07.2012, 16:13
wtorek okolo 16:00_do tego czasu gra chodzila calkiem calkiem dobrze (drobne wybaczalne lagi).Przygode robilem (no wlasnie robilem) lekko i przyjemnie,bloki wchodzily,odwrot rowniez,lecz do czasu :(po probie zaladowania woja na genia out i poki co juz 15 minut walcze by sie zalogowac ponownie...kiedys wyczytalem tutaj,ze ten serwer dziala etapowo (czyzby to jest to rozwiazanie problemu?) czyli po 3-4 godziny 1/3 graczy,pozniej kolejna 1/3 na koncu pozostali itd.itd.wtedy sie usmialem jak to przeczytalem,lecz tym razem musze stwierdzic,ze cos moze byc w tym na rzeczy.Na koniec zgodnie z obietnica ponawiam pytanie do Administratorow:"dlaczego te problemy dotycza tylko i wylacznie tego serwera?"_moze w koncu doczekam/y sie odpowiedzi :)
wredniejszy
03.07.2012, 16:21
Nudno tak pisać w tym temacie ale,dziś 5 rano próba bufowania 30 minut na 40 koszy weszło 29 :)
30 minut bo wywalało.Musiałem zmykać i kolega niezadowolony pozostał bez koszy.
Ja się wymieniłem lootami w mrocznych kapłanach. Moja przygoda działała i znajomy został zaproszony, ale gdy zaakceptowałem zaproszenie znajomego to przygody jego nie mam po prostu wsiąknęło. Już cały dzień czekam i nic nie ma.
czy informatycy z BB są na tyle tępi, że nawet nie wiedzą co spieprzyli ostatnią przerwą???
pewnie się potopili podzas ostatnich opadów deszczu, niech im ziemia (Nowa) lekką bedzie.
Lukasz83
03.07.2012, 22:27
Znowu przestało działać przydzielanie wojska na przygodzie, teraz już pewnie nie wpuści mnie na serwer przez pół godziny.
Endriux2
03.07.2012, 22:39
kaplicy Ciąg dalszy :((((
P4wel3011
03.07.2012, 22:41
Dobrze, że udało się buffki puścić, bo teraz o zalogowaniu można zapomnieć...
już mi się nawet nie chce pisać,nie mieści mi się w głowie jak można tak lecieć w kulki z graczami
Czy Ktoś z MOD-ów może powiadomić imć Xaar-a, że "Nowa Ziemia" znów leży, kwiczy i robi pod siebie :(
Kilkanaście znaków zapytania mniej i luzik. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Tym bardziej, że serwer Nowa Ziemia już chyba osiągnął dno.