PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Karta gracza - Achievement

nikomy
25.06.2012, 21:33
Chciałem zaproponować coś w rodzaju karty osiągnięć gracza.
Pokazywała by ona wszystkie ważniejsze wydarzenia w świecie gry każdego gracza i każdy miał by do tego dostęp i mógł sobie porównać z innymi i własną kartą.
Karta pokazywał by:
- punkty gracza
- ilość wykonanych przygód
- które przygody i ile razy robił
- ilość straconego wojska w przygodach

Oczywiście można by dodać jeszcze inne statystyki, wszystko w waszych rękach

Proszę o komentarze co o tym myślicie.

cn797
25.06.2012, 21:40
Ciekawy pomysł.
Dodałbym jeszcze:
-nick
-poziom
-liczba zabitych wrogów
(-liczba zniszczonych obozów)

Sedzia_Dredd
25.06.2012, 23:12
- punkty gracza
głos na tak, chociaż w zasadzie sam poziom dość dobrze określa gracza.

- ilość wykonanych przygód
- które przygody i ile razy robił
- ilość straconego wojska w przygodach
tylko za zgodą gracza. po co ktoś ma mi grzebać w kartotece czego i ile zrobiłem? czy zrobiłem mniej przygód z dużym expem czy więcej z małym ale za to z lepszym łupem?

Fourola
26.06.2012, 01:04
Punkty gracza? To nie jest jakieś durne Ogame.

Flagrydoo
28.06.2012, 02:11
Ja bym zmodyfikował twój pomysł. A mianowicie fajnie by było gdyby powstał achivment shop zdobywalo by sie punkcisze np. 1 za zalogowanie, wykonanie codziennie jednej przygody przez tydzien/miesiąc. Zniszczenie okreslonej liczby danej jednostki wyprodukowanie danej ilosci produktu ze stopniowaniem. Wyprodukuj 10/100/1000/10000/100000 itd. Odkryj 10/50/200 itd. badz 10/100. Troche kombinowania jest i te owe punkty odblokowywały by dostęp do nowych budynkow,ozdób,buffow które mogli bysmy zakupic za złoto,granit,deski / klejnoty.

Co wy na to ?

mchlek
28.06.2012, 11:40
Fajny by był model achievementów jak w grach typu WoW i inne, bo wg mnie świetnie przytrzymują gracza przy danej grze. Każda dziedzina by miała swoje "acziki" do zdobycia- budowanie, produkcja, przygody, zadania dzienne itd. i niektóre by mogły dawać nawet jakieś nagrody typu jakaś ozdoba czy trofeum.

Misiunator
29.06.2012, 10:04
najlepiej wprowadźmy jeszcze kurniki obory i pola marchewek - zróbmy z tego Farmeramę czy coś podobnego....

Flagrydoo
29.06.2012, 14:42
esli achivmenty kojarzysz z farmą to świetlanej przyszlości ci zycze

Hakardrag
29.06.2012, 15:07
No nieeeee ....

Od tego już tylko malutki krok do bzdetnych rankingów wszelkiego rodzaju i wzajemnego "zabijania się" o parę punktów zysku :(

Czuję tu kompleks małego ...

Leouch
01.07.2012, 23:08
@up
widzę, ze masz problem z 'malym'. Jak bys nie mial to by ci cos takiego nei przeszkadzało

Chcecie statystyki/achevementy jak tu nie ma podstawowych rzeczy...:/