PDA

Zobacz pełną wersję : Serwer "Kolonia" - zerwane połączenie z serwerem

czarkoski
12.06.2012, 18:10
Witam Wszystkich ;)

Prosiłbym o pomoc w w/w sprawie:(

Dziennie czyszczę historię i ciasteczka przeglądarki (Mozilla Firefox 13.0)
Od ponad 3 tygodni...

Loguję się na stronę normalnie. Klikam na "GRAJ" i mam w zależności od humoru serwera, 30 sekund - 3 minuty gry.
Zostaje tylko na szybko ogarnąć wyeksploatowane kopalnie i pola pszenicy, zajrzeć na Handel... i tyle..

To staje się bardzo wkurzające :mad:

Macie jakieś pomysły na rozwiązanie tej chorej sytuacji :confused: ...bo Ja już poległem:(

tohvri
12.06.2012, 18:37
też tak mam na Nowej Ziemi, ale też często nie mogę wejśc do gry, a na kompie w pracy wszystko działa jak należy...

czarkoski
13.06.2012, 19:37
Jak widać "TWÓRCY" gry mają graczy w DU... :(:(:(
Wolą upiększać stronę i aktualizują Pamiętnik dewelopera niż zająć się serwerem i problemami graczy

jeden wielki szajs

MrDove
26.06.2012, 10:49
czy problem się nie skonczy ?!

Gledisz
02.07.2012, 11:50
Ja mam podobne problemy na Słonecznym Grodzie.
Występują dopiero od około dwóch tygodni, a objawiają się następująco:
- w starszym firefoxie gra w ogóle się nie uruchamia, a do tej pory śmigała wzorowo.
- w nowej operze niedługo po załadowaniu rozłącza z serwerem (prawdopodobnie te 30 s - 3 min). (Dodatkowo w operze na stronie głównej, i chyba też tu na forum, elementy graficzne strony są wyświetlanie w niewłaściwych miejscach.)
Mam nadzieję, że to się jakoś szybko zmieni, bo zazwyczaj mam cierpliwość na co najwyżej 3-4 ładowania gry. :/

Teraz to już traci połączenie na "Uruchamianie kolejki logowania", jeśli tak jest np. 4 razy pod rząd, to twierdzenie, że nie da się grać, uważam za uzasadnione.
(Oczywiście kasowania pamięci itd. nie pomagają)

daveandnokia
02.07.2012, 12:13
Ale u mnie, serwer - Słoneczny Gród, działa bezproblemowo... i na PC, i na laptopie, netbooku i barebone:) Jadę na łączach 10 Mb/s, Mozilla v.13.0 i najnowszy Flash...

TITO_CFC
02.07.2012, 12:41
Widzę że zaraza z Nowej Ziemi rozprzestrzenia się na inne serwery...niedługo nie będzie już żaden serwer działał komfortowo a BB będzie nam kazało czyscić pamięć podręczną przędlądarek udajac że nei ma problemu

daveandnokia
02.07.2012, 23:07
Z ciekawości sprawdziłem, czy przy nowej rejestracji można utworzyć konto na serwerze Nowej Ziemi. I o dziwo, można:)

439

Czy BB nie powinno tymczasowo usunąć ten serwer z wyboru przy tworzeniu nowego konta?? Przez to zapychają inni, nowi gracze i problem będzie się przeciążał bardziej... a jak wy uważacie??

zaba29
06.07.2012, 21:02
Ja zmieniłam przeglądarkę na chrome (wcześniej opera) i wszystkie kłopoty z zerwanym połączeniem się skończyły :)

JanuszKaja
09.07.2012, 19:40
W jaki sposób zmienia się serwery? Od jakiego poziomu?

daveandnokia
10.07.2012, 00:03
W jaki sposób zmienia się serwery? Od jakiego poziomu?

Ale że jak?? Nie rozumiem pytania?? Bo jeśli przy rejestracji wybrałeś sobie serwer ( u ciebie w tym przypadku jest nim Kolonia) to już do końca jedziesz na tym serwerze i nie ma żadnej zmiany podczas gry...