Zobacz pełną wersję : Gra Pola zboża
Pan_Kamilek
12.06.2012, 00:18
Cześć,
zrobcie cos ze stawianie pol zbóż bo ja osoba ponad 38 lvl poświęcać ponad 1h z jednego dnia gry na samym stawianiu pól w dzien w dzień to naprawde można się nabwić odruchów wymiotnych, aż się nie chce grać. Z tego co widze po sobie i znajomych to to w znacznym stopniu zniechęca do gry.
Dostrzegać w ogóle ten problem, że stawianie pól zajmuje duzo cześć czasu gry?
Propozycja: pola i studnie poza standardową kolejką budowy - nie limitowana nowa kolejka budowy dla studni i pól
gromek1104
12.06.2012, 06:56
przecież to jest tak specjalnie zrobione, albo tracisz duzo czasu i sie denerwujesz albo placisz im a oni ci wzamian daja silos czy cos takiego co sam odnawia pszenice
nie płacisz za silosy/młyny wodne musisz sie użerać z codziennym odnawianiem pól/studni, wybór należy do ciebie, i firma na 100% tego nie zmieni bo to zmniejszyło ich dochody za kamyczki
Automatycznie odnawiane pola. To by było najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej dla normalnych graczy którzy nie mają zamiaru płacić.
A młyn wodny do dziadostwo. Kupiłem za pisanki 3 sztuki, ale ilość wody jaką te młyny produkują jest... znikoma. Samo opactwo na 3lvl zżera 24 wiadna wody co 6 minut. A jeden młyn produkuje ~3 wiadra w 3 minuty(6 w 6 minut). Czyli dla jednego opactwa trzeba 4 młyny. Stajnia 3lvl 6 wiader w 6 minut(jeden młyn). A co z piekarniami? 12 wiader na 6 minut... czyli kolejne 2 młyny do 1 piekarni.
Automatycznie odnawiane pola. To by było najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej dla normalnych graczy którzy nie mają zamiaru płacić.
A młyn wodny do dziadostwo. Kupiłem za pisanki 3 sztuki, ale ilość wody jaką te młyny produkują jest... znikoma. Samo opactwo na 3lvl zżera 24 wiadna wody co 6 minut. A jeden młyn produkuje ~3 wiadra w 3 minuty(6 w 6 minut). Czyli dla jednego opactwa trzeba 4 młyny. Stajnia 3lvl 6 wiader w 6 minut(jeden młyn). A co z piekarniami? 12 wiader na 6 minut... czyli kolejne 2 młyny do 1 piekarni.
Od tego jest silos. Młyny dają, na 5 je można rozwinąć, są lepsze od studni przecież. Z czasem na wszystko się zarobi.
Pan_Kamilek
12.06.2012, 15:19
Młyny wodny zgodzę sie to jest rozwiązanie ale nie silo.
Silos też jest rozwiązaniem. Na początku wydaje się, że nic nie daje. Na późnych poziomach jest wybawieniem.
Dla tych, którzy nie wydają pieniędzy - czekajcie na Halloween, to sobie kupicie silosy. : )
Ty narzekasz ze musisz codziennie budować pola?
Pomyśl tylko że ja muszę co 30 min odnawiać bufy na wszystkich swoich budynkach!
whiter13
13.06.2012, 09:45
Od czego masz kosze?
Silos też jest rozwiązaniem. Na początku wydaje się, że nic nie daje. Na późnych poziomach jest wybawieniem.
No właśnie co daje silos? W sklepie nie ma żadnego opisu. Jak to działa, coś zużywa? Coś produkuje?
spyderek
13.06.2012, 14:05
uzupełnia zboże w takim tempie jak gospodarstwo je zużywa, czyli można ustawić komplet gospodarstwo - pole - silos i nie musisz stawiać już nigdy nowego pola bo jest uzupełniane
Troche kiepskie to rozwiazanie dla kogos kto ma np 30 gospodarstw... Raz trzeba wydac milion klejnotow a dwa nie ma nieskonczonej ilosci miejsca na wyspie
Baranicomber
13.06.2012, 15:56
Czy czasem silos nie napełnia pola 4x szybciej niż gospodarstwo zużywa? Nie mam żadnego silosu, ale słyszałem, że uzupełnia pole co 3 min.
Co 12 minut.
Manufaktura i młyn wodny 3 minuty.
whiter13
14.06.2012, 18:23
Jak kogoś stać na tyle klejnotów to jest idealne rozwiązanie, bo połączenie z młynami wodnymi jest wydajne. Taka osoba ogranicza się wtedy tylko do stawiania nowych kopalni i oczywiscie przygod :)