PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zbyt mała wyspa

LERRYN2812
10.06.2012, 17:00
Nie wiem jak to zrobicie ale musicie powiększyć wyspę - muszę uzależniać swoje eko od rozmiarów wyspy - nie dam rady stawiać np zamków bo nie ma juz na nie miejsca.

Fourola
10.06.2012, 17:10
1. Nie widać za bardzo.
2. Trochę miejsca masz, a trochę źle ustawiasz budynki.

spyderek
10.06.2012, 17:46
kup se kilka młynów zamiast studni

LERRYN2812
10.06.2012, 18:29
Studnie są po to aby wypełnić każdy element mapy - pokazać ile wolnych pól jest. Ustawienie budynków -złe? Większej bredni nie słyszałem.

Fourola
10.06.2012, 18:35
Studnie są po to aby wypełnić każdy element mapy - pokazać ile wolnych pól jest. Ustawienie budynków -złe? Większej bredni nie słyszałem.

Od tego są drogi, a nie studnie. Oczywiście studnie też można mieć, to nie zaszkodzi, jednak drogi zdecydowanie pomagają. Chyba, że to nam chcesz pokazać, to rozumiem.
+Ustawienie nie jest najlepsze, masz wiele niewykorzystanego miejsca. Rezydencje z idealnej lokacji można wyrzucić. Ale skoro uważasz to za brednie, to się nie będę wysiłał - po co pytasz. ; )

A jednak.. Mroczny Zamek jest ładny, ale mniej opłacalny od rezydencji - można go więc wyrzucić, jeżeli nie zależy Tobie na wyglądzie wioski.

W strefie7, masz jedno miejsce 2x2 puste, tuż przy lewym skraju mapy.

spyderek
10.06.2012, 20:55
w ogóle na pograniczu 4i 7 strefy nad wodą jest sporo miejsca, idealne na rezydencje

AczeTom
10.06.2012, 22:53
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/846/mojawyspa.png/][IMG]http://img846.imageshack.us/img846/4205/mojawyspa.png

Dobrze ci napisał Fourola masz źle ustawione budynki
mam na swojej wyspie 340 pozwoleń,
60 rezydencji
40 młynów wodnych
4 opactwa
i mam jeszcze dużo wolnego miejsca
a najprostszym sposobem na sprawdzenie wolnego miejsca jest przedstawianie garnizonu

Fourola
10.06.2012, 23:15
Chyba NIEPRZESTAWIENIE garnizonu - po przygodzie.

Zbig72
11.06.2012, 01:08
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/846/mojawyspa.png/][IMG]http://img846.imageshack.us/img846/4205/mojawyspa.png

Dobrze ci napisał Fourola masz źle ustawione budynki
mam na swojej wyspie 340 pozwoleń,
60 rezydencji
40 młynów wodnych
4 opactwa
i mam jeszcze dużo wolnego miejsca
a najprostszym sposobem na sprawdzenie wolnego miejsca jest przedstawianie garnizonu

OMG! LOL! Odezwał się ten co ma dobrze ustawione budynki, pęknę zaraz ze śmiechu.....

Zbig72
11.06.2012, 01:12
A może policzcie ile macie Budynków, z wyróżnieniem ilości gospodarstw i wszystkich budynków które zajmują więcej niż standardowy kwadracik.
Ciekaw jestem ile w ogóle się mieści budynków na wyspie? I komu udało się ich pomieścić najwięcej?

Jurek12345
11.06.2012, 06:00
Chyba NIEPRZESTAWIENIE garnizonu - po przygodzie.

Chodzi o to że jak masz garnizon, to dajesz mu przeniesienie i pokazują się wtedy wolne pola na zielono.

Fourola
11.06.2012, 11:13
Ten temat udowadnia, że każdy gra jak chce mając identyczną wyspę do zagospodarowania. Nie wiem co ten temat robi w "sugestiach".
Na większą wyspę nie masz co liczyć. AczeTom ma zdecydowanie ciekawszą i łatwiejszą do ogarnięcia wyspę niż Ty, ale skoro będziesz stał przy przekonaniu "Powiększcie wyspę, bo ja tak chcę." bez przyjmowania krytyki lub po prostu rad, to powodzenia.

Ciekawy pomysł z zielonymi miejscami dla generała. Niby oczywisty, a nie skojarzyłem.

FourFingersWoo
11.06.2012, 12:23
Acze magazyny też masz wszystkie w jednym miejscu? :) Sorry nie mogłem sie powstrzymać. Buffuje sie przynajmniej łatwo. Pozdr.

whiter13
11.06.2012, 15:50
Jakbyś zauważył to właśnie grupowanie tych samych budynków wokół magazynów jest najlepszym sposobem na rozbudowę wyspy.

Łatwiej się bufuje to raz, a dwa że lepiej ogarnąć. Większośc graczy których znam ma właśnie w ten sposób pobudowaną mapę.

SzaroBrody
27.06.2012, 10:46
A może policzcie ile macie Budynków, z wyróżnieniem ilości gospodarstw i wszystkich budynków które zajmują więcej niż standardowy kwadracik.
Ciekaw jestem ile w ogóle się mieści budynków na wyspie? I komu udało się ich pomieścić najwięcej?
na wyspie można spokojnie postawić 600 budynków, jeśli ktoś nie wierzy to na forum jest jakaś mapka z zaznaczeniem gdzie można budować, analizując taką mapkę i rysując sobie siateczkę na tym optymalną mam 602 miejsca 2x2 i obok niektórych są jeszcze kratki więc spokojnie większe budynki można postawić i nadal zachowamy 600 budynków

AczeTom: budowanie gospodarstw na s3 zdala od pól raczej optymalne nie jest

Wolf43211
27.06.2012, 23:47
Ustawienie budynków -złe? Większej bredni nie słyszałem.

Potwierdzam , trochę kiczowato rezydencje poupychane całości nie sprawdzałem ale na pewno zaśmiecone jest rezydencjami tyle na pierwszy rzut okiem .