Zobacz pełną wersję : błąd w tłumaczeniu - zadanie dzienne
Witam,
otrzymałem dzisiaj zadanie dzienne za piłki. Nazywało się bodajże "Przekąska" Trzeba było zebrać 200wiader wody i pobrać z magazynu 200 mąki. Przed 2h zauważyłem, że zadanie jeszcze nie jest wykonane - nie jest to możliwe, bo ilość mąki zeszła mi do 0szt., więc 100 na pewno było pobrane. Ale pomyślałem - kupię 100, póżiej ja sprzedam, może wtedy zadanie zostanie zaliczone. Kupiłem mąkę (bez sprzedawania) i dostałem wiadomość, że zadanie wykonane. Więc chyba jest błąd w poleceniu - zwiększ zapas wody oraz zwiększ zapas mąki a nie pobierz z magazynu.
Nie ma błędu. Kupując na handlu towary trafiają do magazynu. Więc aby zaliczyć questa właśnie tak zrobiło- pobrało kupione towary z magazynu które tam trafiły po kupieniu.
Ale nie pobrało ich z mojego magazynu przecież - w moich magazynie ich przybyło.
Ale do zadania pobrało z magazynu
Nie ma błędu. Kupując na handlu towary trafiają do magazynu. Więc aby zaliczyć questa właśnie tak zrobiło- pobrało kupione towary z magazynu które tam trafiły po kupieniu.
Przeczytaj ze zrozumieniem..
CAMEO, rozumiem wątpliwości. Błąd w tłumaczeniu ewidentnie jest.
Dlatego zawsze trzeba patrzyć na warunki zadania, one zawsze są poprawne.
EDIT:
Ale nie pobrało ich z mojego magazynu przecież - w moich magazynie ich przybyło.
Ale do zadania pobrało z magazynu
To pobiera w końcu? -.-
Nie ma różnicy między zwiekszeniem zapasu a pobraniem z magazynu
Nie ma różnicy między zwiekszeniem zapasu a pobraniem z magazynu
Jest różnica.
POBIERZ zabiera z magazynu.
ZWIĘKSZ oznacza, że po prostu musi mieć X danego surowca więcej.
Fourola idź porobic coś ambitniejszego a nie tylko na forum spamujesz ; p
Argumenty widzę się skończyły? : P
Pomagam. : )
+Wypraszam sobie, że tylko na forum spamuje, bo w grze na pomocy też siedzę. ; )
Idź podwórko pozamiataj ;P
Jest różnica.
POBIERZ zabiera z magazynu.
ZWIĘKSZ oznacza, że po prostu musi mieć X danego surowca więcej.
No właśnie, ja widzę to dokładnie tak samo. A dzisiaj znowu otrzymałam zadanie z takim błędem:
Mięso dla sąsiadów
Pobierz z magazynu następującą ilość mięsa: 50szt.
I znowu chodzi im o to, żeby zwiększyć ilość mięsa. SICK.
Argumenty widzę się skończyły? : P
Słuszna riposta.
To całe "pobierz z magazynu" (nie wiem co za młot to wymyślił) to nic innego jak "zapłać" za to co niby dostaniesz w zamian za wykonanie tego zadania. Czyli np masz "pobierz z magazynu 50 rudy złota" po kliknięciu znika ci te 50 rudy złota i dostajesz to co tam masz dostać za zadanie.
To jest kolejny nie wypał w opisie jak tekst przy ikonce podnoszenia poziomu w magazynie prowiantu i koszar jest tam napisane "Każdorazowe ulepszenie przyspiesza produkcję o 100% wartości bazowej", wiele osób myśli że to zawsze skraca czas o połowę, niestety tak nie jest. Na podstawie kosza wygląda to mniej więcej tak
lvl 1 magazynu prowiantu - 30 minut na kosz
lvl 2 magazynu prowiantu - 15 minut na kosz
lvl 3 magazynu prowiantu - 10 minut na kosz
lvl 4 magazynu prowiantu - 7 minut 30 sekund na kosz
lvl 5 magazynu prowiantu - 6 minut na kosz
Czasy mogą sie minimalnie nie zgadzać bo pisałem to z pamięci a sprawdzałem to dosyć dawno.
Sorry za spam ;)
Ogólnie procenty sprawiają ludziom problemy. Sam nie wiem, czy to jest poprawnie.
Bazowa prędkość: 100%, prawda?
Drugi poziom: o 100% bazowej, czyli 200%.
Trzeci poziom: o 100% bazowej, czyli 300%.
Czwarty poziom: o 100% bazowej, czyli 400%.
Piąty poziom: o 100% bazowej, czyli 500%.
Niby się zgadza.
Słuszna riposta.
CAMEO, tu raczej nikt nie bawi sie w riposty, co najwyżej sie zażartuje
Nie musisz tego komentować, zostaw do dla siebie
Ogólnie procenty sprawiają ludziom problemy. Sam nie wiem, czy to jest poprawnie.
Bazowa prędkość: 100%, prawda?
Drugi poziom: o 100% bazowej, czyli 200%.
Trzeci poziom: o 100% bazowej, czyli 300%.
Czwarty poziom: o 100% bazowej, czyli 400%.
Piąty poziom: o 100% bazowej, czyli 500%.
Niby się zgadza.
Te czasy które podałem nie są z wyliczeń tylko z serwera testowego bo przyznaje sie tego akurat nie chciało mi się liczyć i zaorałem magazyn prowiantu i sobie podnosiłem lvl aby sprawdzić jak to wygląda ;)
Podałeś jak najbardziej poprawne wartości.
1 poziom - 1 kosz na 30 minut.
2 poziom - 2 kosze na 30 minut. [200% bazowej]
3 poziom - 3 kosze na 30 minut. [300% bazowej]
4 poziom - 4 kosze na 30 minut. [400% bazowej]
5 poziom - 5 kosze na 30 minut. [500% bazowej]
Identycznie z koszarami.