PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z niepracującym drwalem

Lukasz83
04.06.2012, 18:01
Witam. Wczoraj postawiłem chatę drwala (iglaste) nieopodal lasu składającego się z drzew iglastych. W budynku pojawił się osadnik, ale chata drwala nie pracuje. Nad budynkiem wyświetla się informacja o braku zasobów, a po kliknięciu w szczegółowy widok budynków mam informację "Brakuje towaru: Drzewo iglaste" oraz w drugiej zakładce na Całkowity czas produkcji: "Brak".
Postawiłem łącznie dwóch drwali i oni nie pracują. Na zdjęciu obrazek z tej sytuacji (jest to strefa numer 2, niedaleko strefy 5):

http://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=399&stc=1&d=1338824641

Zatrzymanie produkcji w chacie drwala i wznowienie nie pomogło. Wyburzyłem budynek drwala i postawiłem od nowa i ciągle to samo! Nic nie produkują.

Nieopodal, po lewej stronie, obok chatek leśnika, jest inna chata drwala (iglaste), która działa bez problemu.

Dlaczego tak się dzieje? Ktoś zna przyczynę i sposób jak to naprawić? Napisałem do supportu, ale od wczoraj nie mam jeszcze odpowiedzi (na dział Problemy z grą).

spyderek
04.06.2012, 18:03
ten lasek jest trochę zbugowany, nie dość że nie da się go wizualnie wyciąć (drzewa mimo 0 zasobów nie znikają) to w jego okolicy jest kilka właśnie tak zbugowanych miejsc w których drwal czy leśnik nie widzi drzew. Jedyne co pozostaje to przestawienie ich i postawienie w tym miejscu innych budynków.

Lukasz83
04.06.2012, 18:23
To znaczy, że nie naprawią mi tego nawet jeśli będę pisał i cierpliwie czekał, bo to problem globalny i dotyczy wszystkich? Strategicznie rozplanowałem budowę i żal teraz niszczyć i zmieniać, ostatecznie jednak chyba pozostanie mi powziąć tak drastyczne kroki. Poczekam jednak na odpowiedź z Supportu. Dzięki za odpowiedź.

Afroniusz
04.06.2012, 18:38
To dziwne bo mi tam drwale pracuja bez problemu.

klyma
07.06.2012, 21:26
Ja mam drwala dokładnie w tym samym miejscu i też nie widzi drzew, ale dopiero od niedawna.
Wcześniej widział. To dziwne.

daveandnokia
09.06.2012, 10:33
A postaw drwala bardziej na prawej stronie, na drugiej stronie ścieżki i wtedy zobacz, czy zacznie pracować:)

Yurgen
13.06.2012, 01:43
prosimy adminow o poprawe, a jak na razie to niestety musisz sie przestawic.

Lukasz83
13.06.2012, 07:31
Już dawno przestawiłem. Czekanie kilka dni z wykrzyknikami nad dwoma budynkami nie służyło gospodarce. Znalazłem inne miejsce, powiem nawet, że lepsze niż to, które miałem wcześniej, na rozbudowę infrastruktury dostarczającej belki iglaste. Pozdrawiam.