PDA

Zobacz pełną wersję : Zglaszam blad - Pobierz z magazynu 15 sztuk rudy zelaza

semja
04.06.2012, 01:18
Zglaszam blad.
W zadaniu dziennym "pobierz 15 rud zelaza z magazynu" jest blad.
Jak w sumie w zasobach mam mniej niz 15 sztuk rudy zelaza to zle zalicza mi kazda zabrana do produkcji rude.
Np. mam w zadaniu 7/15 na stanie 7 ... dochodzi jedna sztuka na stan (czyli 8 na stanie + 7 ktore juz sa zaliczone) i zamiast zaliczyc zadanie pojawia mi sie w zadaniu ze mam 3/15 ..... czyli znow zbieram od nowa i to jeszcze wiecej niz bylo ....

Dopiero jak kupie np.100 szt to wtedy od razu zalicza zadanie poprawnie ...

Zglaszam blad

set2g
04.06.2012, 06:54
prawdopodobnie piec do wytopu żelaza ci ją "kradnie" dlatego liczba sie zmniejsza, wyłącz go na chwile i wtedy sprawdź

semja
11.06.2012, 17:33
No ale przeciez na tym polegalo zadanie .... obierz 15 sztuk rudy zelaza wiec jak piec je pobiera to powinno zliczac do zadania ...

set2g
11.06.2012, 18:32
otóż nie, bo masz mieć to w magazynie, a jak piec pobierze to z magazynu znika

Fourola
11.06.2012, 18:55
Pobierane jest przy zakończeniu zadania.
Musisz mieć 15 lub więcej rudy tytanu, wtedy klikasz zakończ. POBIERA wtedy 15 rudy z magazynu.

Wiesz, nie należy tego brać zbyt dosłownie. Błędy tłumaczeniowe są, ale na Twoim poziomie powinieneś już wiedzieć jak to się odbywa w TSO. Chyba, że tę rudę sprzedałeś na handlu?

Tak samo jest zadanie 'Zmodyfikuj ilość myśliwych.' Teoretycznie usunięcie budynku powinno zadziałać, w praktyce - nie działa.

W przypadku "pobierz z magazynu" mógłbyś wysłać komuś ofertę handlową 15 rudy za 400 prezentów. Nie ma nawet jak tego akceptować, a Ty pobrałeś? Pobrałeś. Zabrało je z magazynu na czas do 8 godzin. Tłumaczenie jest okropne.