Zobacz pełną wersję : Definitywnie kończę grę w TSON
GreatMike
03.06.2012, 02:01
Adminów proszę i usunięcie mojego profilu z gry. Gra jest słaba. A event ME to pomyłka. Liczyłem na mecz piłkarski a tu znowu walka - weź armię z jak największą liczbą wojaków i zniszcz przeciwnika. Piłka nożna faktycznie jest porównywalna do wojny, ale event poszedł chyba w zbyt daleko. Wygranie ME to tylko zbudowanie wielkich armii - nie ma to nic wspólnego z piłką nożną, gdzie Dawid może ograć Goliata. Gra nie ma żadnej dynamiki, ciągle to samo - oczekiwanie na wydobycie surowców i wytworzenie mieczy a następnie wyszkolenie żołnierzy -prostota posunięta do granic możliwości i metody prowadzenia wojen typowe dla narodu powyżej 1 mld ludności - atakuj wielką zgrają. Kupowanie klejnotów nie ma sensu - szkoda kasy. A dodatek za 30 zyla - powstał chyba tylko by wyciągnąć kasę od graczy. Mecz otwarcia za darmo i za monety - to niedopatrzenie czy brak umiejętności powiązania różnych etapów produkcji oprogramowania. Ci, którzy nie mają nic ciekawego do napisania, niech nie piszą - spam zajmuje miejsce na dyskach i zużywa prąd. I nie bardzo wiem jak liczyć pkt z zielonych pasków podczas starcia. Zsumowałem wszystkie pkt z zielonych pasków i miałem dużo więcej niż przeciwnik na evencie piłkarskim a i tak przegrałem.
I tyle, szkoda nafty na fatalną grę.
mack0wski
03.06.2012, 04:42
kup se FIFE albo PES
metody prowadzenia wojen typowe dla narodu powyżej 1 mld ludności - atakuj wielką zgrają.
I nie bardzo wiem jak liczyć pkt z zielonych pasków podczas starcia. Zsumowałem wszystkie pkt z zielonych pasków i miałem dużo więcej niż przeciwnik na evencie piłkarskim a i tak przegrałem.
Czyli wychodzi na to ze nie tylko ilość się liczy. Sam poszedłeś na łatwiznę, myślałes ze jak będziesz miał więcej pkt hp to wygrasz :D
Istnieje tu kilka rodzajów jednostek i trzeba umiejętnie je dobierać aby wygrać z najmniejszymi stratami. Schematyczne to sie staje jak ktoś zrobi poradnik co gdzie i jak, ale jak siedzisz z symulatorem i liczysz sam to trochę czasu schodzi. Zresza chyba w kazdej grze tego typu gra sprowadza sie do: wydobycia surowca, produkcja z niego czegoś, robienie armi. I tak w koło. To nie mmorpg.
A nawiązanie do ME w postaci przygody w kształcie boiska, 11 przeciwników itp. to chyba jedno ze słuszniejszych, jak widziałbyś to inaczej, to trzeba bylo napisac o tym na forum serwera testowego, moze by jakiś Twój pomysł przeszedł.
vicconiaa
03.06.2012, 08:21
problemem gry nie jest nuda i rutyna, przecież na tym ona polega zrób 200r i wysilił na rzeź jeśli to konieczne powtarzaj aż do osiągnięcia zamierzonego celu.
Największym jej problemem jak dla mnie są problemy techniczne a szczególnie brak możliwości wejścia do gry, lub szybkie wywalanie z serwera
ja dysponuje małą ilością czasu i np mecz otwarcia już 2 dzień robię i dopiero 2 fale generałów posyłam, bo co mam czas to wejść nie mogę, lub jak wejdę to 5 minut i już gra nie działa
dziś rano 5 razy się logowałam zanim udało mi się wysłać 2 generałów z armią na mecz otwarcia
Oto rozwiązanie :D
http://www.howrse.pl (http://www.howrse.pl/?parrain=Solon)