PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Anulowanie przygody - zmiana

Mateo92
02.06.2012, 09:19
Sugerowałbym zmianę dwóch rzeczy:
1) Przycisk "Anuluj przygodę" znajduje się na samym dole i często klika się go przez przypadek (w wyniku np. "double clicka"). Warto więc umieścić go gdzieś wyżej.
2) Po kliknięciu na przycisk "Anuluj przygodę" pojawia się okienko z pytaniem: "Czy chcesz anulować przygodę?" oraz odpowiedziami: "OK" i "Anuluj". Jest to trochę mylące, zwłaszcza dla niedoświadczonych użytkowników. Proponowałbym zmianę pytania na: "Czy chcesz zakończyć przygodę?" i odpowiedzi: "Tak" i "Nie".
Myślę, że te zmiany pozwoliłby uniknąć niechcianych "kłopotów".

Fourola
02.06.2012, 09:50
1. Nigdy się to nie przytrafia.
2. Zabawne, nawet nie zauważyłem. Podobnie mam na telefonie.. "Aplikacja wstrzymana, czy chcesz kontynuować?" Wciskając Tak, nas wywala. ^^

szpilek
03.06.2012, 20:14
Jak najbardziej pomysł słuszny z zamianą na "tak" i "nie". I faktem jest, można się pomylić. Kiepski pomysł z przyciskiem. Anuluj na środku okna jakby celowo ktoś liczył na dubleclicka :)
Ale czy ktoś w ogóle czyta te postulaty?

MaczuPiczu
12.07.2012, 16:15
Odświeżam temat, może ktoś się zlituje i przy najbliższym upgradzie uwzględni postulat zmiany tekstu przycisków na tak/nie. Ostatnio byłem świadkiem wspomnianej pomyłki, a pamiętam, że i mi na początku sprawiło to problem.
Tak więc drodzy developerzy: zmieńcie proszę ;)