PDA

Zobacz pełną wersję : KONIEC Z SETTLERSAMI W POLSCE! Korzystanie z gry utrudnione i irytujące

Hawk2010
01.06.2012, 12:44
Gram w tą grę od 2 tyg przynajmniej próbuje i w tym czasie się nie zdarzyło aby nie było problemów. Codziennie problem z zalogowaniem się bez względu jaka by to niebyła pora dnia, rozłączanie z serwerem podczas gry po zalogowaniu, problemy z wysłaniem wojsk czy dodaniem premii i wytworzonych surowców do domu władyki. Problem z wejściem na stronę główną podczas gdy w tym samym czasie wszystkie inne zagraniczne strony wczytują się od razu.
Ilość powtarzających się bugów w tej grze stała się męcząca i irytująca. Codziennie coś nowego.
Sama gra jest fajna ale problemy techniczne i jej wymagania przy obsłudze przerosły młody i niedoświadczony zespół obsługujący ją w Polsce.

Brawo dla zespołu the Settlers Online za zabicie gry! i zabranie tej przyjemności z jej korzystania.
Dlaczego inne konkurencyjne gry jak np. http://pl.ikariam.com/ Gameforge w którą gram od 4 lat nigdy takie problemy nie wystąpiły podczas gdy tu podczas 2 tyg występują one lawinowo?
Odpowiedź sama się nasuwa - u nas w Polsce zespół The Settlers Online to młoda i niedoświadczona ekipa i nie wie co robi.
Jeżeli ktoś chce grać w settlersów to można ale na innych zagranicznych serwerach, tam te problemy nie występują.

Oto niektóre komunikaty:

http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat1.jpg
http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat2.jpg
http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat3.jpg
http://www.silverimage.pl/settlers/strona_glowna.jpg

Hakardrag
01.06.2012, 12:59
Gruba przesada albo wyjątkowy pech na danym serwerze :(

Mnie spotkała przykrość tylko raz - wczoraj kiedy przez kilka godzin nie mogłem się zalogować i poniosłem jakieś straty w egzotyce i w złocie - pewnie wina leży w Evencie, podobnie jak kiedyś na serwerze niemieckim, kiedy spróbowano wprowadzić Event Wielkanocny.

Miejmy nadzieje że wszystko wróci do normy.

Piwonia
01.06.2012, 13:05
Niestety na Nowej Ziemi od kilku tygodni jest tragedia.

Falcoon
01.06.2012, 13:59
Wersje testowe tak mają, i dlatego w nazwie znajduje się magiczne słowo: BETA.

Hawk2010, jeśli nie potrafisz zaakceptować tego, że gra jeszcze raczkuje, wraz ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu, to nie graj teraz, wróć za kilka miesięcy, jak będzie gotowa i dopracowana.
Wiele osób przyjmuje podobnie roszczeniową postawę do Twojej. Ja tego kompletnie nie rozumiem. Czego się spodziewaliście, zakładając konto w tak wczesnej fazie budowy gry? Że wszystko będzie śmigać? No to już wiecie, że nie będzie :) i nie zmieni się to prawdopodobnie jeszcze przez długi czas.

fallaway
01.06.2012, 18:31
Gram na Nowym Świecie i poza tym, co było wczoraj, kiedy faktycznie serwer padł, nie miałam z grą żadnych większych problemów.

Wersja BETA polega na tym, by ludzie ocenili co działa dobrze, podpowiedzieli co poprawić, a twórcy - by dopracowali działanie serwerów i skryptów widząc, jak to działa w praktyce, nie tylko teoretycznie. Nie podoba się, to wróć na ikariam, grę która do Polski weszła już dopracowana. A w Settlersów zagraj stacjonarnie.

Ale na pewno nie ogłaszaj końca, to dopiero początek ;)

TITO_CFC
01.06.2012, 18:54
Serwer Nowa Ziemia to jest wogóle padaka jak nic...

Mateusz_101
01.06.2012, 19:25
Nie wiem ile tym razem dadzą piłek czy innego stuffu ale to już tydzień mija....

Marsik
01.06.2012, 19:35
Wszystko prawda. Tyz prowda i .... prawdo.
Bo jeśli biorą kasę (bynajmniej nie BETA kasę tylko realną KASĘ) za klejnoty, za pakiety startowe - to zmienia postać rzeczy. Nie można przyjmować tłumaczenia, że to BETA. To już jest sprzedaż produktu i zobowiązania sprzedawcy BB co do niezawodności produktu. Oczywiście każdy produkt może być wadliwy, wtedy sprzedawca ma obowiązek go naprawić. A tu mamy dwa tygodnie problemów z logowaniem, wczorajsza wtopa z eventem, wtopa z zaginionymi generałami - w moim przypadku dwóch zaginionych szybkich Szlomów z armiami, z pakietów startowych kupionych za realną KASĘ. No i brak jakiejkolwiek reakcji na reklamacje dot. zaginionych generałów.

Pewnie to nie koniec, ale miłość do Settlersów cierpi, a renoma BB upada.

Kyou
01.06.2012, 20:50
ile razy trzeba będzie powtarzać, że słowo beta w odniesieniu do naszych serwerów tyczy się jedynie wersji językowej? sama mechanika gry nie jest już w tej fazie, więc proszę nie zrzucać wszystkiego na "magiczne" słowo BETA...

Scrool
01.06.2012, 21:15
Proszę coś macie ze swoimi łączami u nas na serwerze ,, słoneczny gród '' wszystko śmiga bez zastrzeżeń , nie ma problemów z wyświetlaniem gry . Proponuje zmienić przeglądarkę lub ja wyczyścić a na pewno wszystko będzie chodziło bez zarzutu .

TITO_CFC
01.06.2012, 21:24
Proszę coś macie ze swoimi łączami u nas na serwerze ,, słoneczny gród '' wszystko śmiga bez zastrzeżeń , nie ma problemów z wyświetlaniem gry . Proponuje zmienić przeglądarkę lub ja wyczyścić a na pewno wszystko będzie chodziło bez zarzutu .

wiesz o czym ty wogole piszesz człowieku?? co wszyscy na serwerze Nowa Ziemia mają problemy z łaczem i przeglądarkami?? ;/

Mork
01.06.2012, 21:39

Tak cały serwer Nowa Ziemia ma problemy z przeglądarkami heh chłopie przeczytaj najpierw nim coś napiszesz