Zobacz pełną wersję : KONIEC Z SETTLERSAMI W POLSCE! Korzystanie z gry utrudnione i irytujące
Hawk2010
01.06.2012, 12:44
Gram w tą grę od 2 tyg przynajmniej próbuje i w tym czasie się nie zdarzyło aby nie było problemów. Codziennie problem z zalogowaniem się bez względu jaka by to niebyła pora dnia, rozłączanie z serwerem podczas gry po zalogowaniu, problemy z wysłaniem wojsk czy dodaniem premii i wytworzonych surowców do domu władyki. Problem z wejściem na stronę główną podczas gdy w tym samym czasie wszystkie inne zagraniczne strony wczytują się od razu.
Ilość powtarzających się bugów w tej grze stała się męcząca i irytująca. Codziennie coś nowego.
Sama gra jest fajna ale problemy techniczne i jej wymagania przy obsłudze przerosły młody i niedoświadczony zespół obsługujący ją w Polsce.
Brawo dla zespołu the Settlers Online za zabicie gry! i zabranie tej przyjemności z jej korzystania.
Dlaczego inne konkurencyjne gry jak np. http://pl.ikariam.com/ Gameforge w którą gram od 4 lat nigdy takie problemy nie wystąpiły podczas gdy tu podczas 2 tyg występują one lawinowo?
Odpowiedź sama się nasuwa - u nas w Polsce zespół The Settlers Online to młoda i niedoświadczona ekipa i nie wie co robi.
Jeżeli ktoś chce grać w settlersów to można ale na innych zagranicznych serwerach, tam te problemy nie występują.
Oto niektóre komunikaty:
http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat1.jpg
http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat2.jpg
http://www.silverimage.pl/settlers/komunikat3.jpg
http://www.silverimage.pl/settlers/strona_glowna.jpg
Hakardrag
01.06.2012, 12:59
Gruba przesada albo wyjątkowy pech na danym serwerze :(
Mnie spotkała przykrość tylko raz - wczoraj kiedy przez kilka godzin nie mogłem się zalogować i poniosłem jakieś straty w egzotyce i w złocie - pewnie wina leży w Evencie, podobnie jak kiedyś na serwerze niemieckim, kiedy spróbowano wprowadzić Event Wielkanocny.
Miejmy nadzieje że wszystko wróci do normy.
Niestety na Nowej Ziemi od kilku tygodni jest tragedia.
Wersje testowe tak mają, i dlatego w nazwie znajduje się magiczne słowo: BETA.
Hawk2010, jeśli nie potrafisz zaakceptować tego, że gra jeszcze raczkuje, wraz ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu, to nie graj teraz, wróć za kilka miesięcy, jak będzie gotowa i dopracowana.
Wiele osób przyjmuje podobnie roszczeniową postawę do Twojej. Ja tego kompletnie nie rozumiem. Czego się spodziewaliście, zakładając konto w tak wczesnej fazie budowy gry? Że wszystko będzie śmigać? No to już wiecie, że nie będzie :) i nie zmieni się to prawdopodobnie jeszcze przez długi czas.
fallaway
01.06.2012, 18:31
Gram na Nowym Świecie i poza tym, co było wczoraj, kiedy faktycznie serwer padł, nie miałam z grą żadnych większych problemów.
Wersja BETA polega na tym, by ludzie ocenili co działa dobrze, podpowiedzieli co poprawić, a twórcy - by dopracowali działanie serwerów i skryptów widząc, jak to działa w praktyce, nie tylko teoretycznie. Nie podoba się, to wróć na ikariam, grę która do Polski weszła już dopracowana. A w Settlersów zagraj stacjonarnie.
Ale na pewno nie ogłaszaj końca, to dopiero początek ;)
TITO_CFC
01.06.2012, 18:54
Serwer Nowa Ziemia to jest wogóle padaka jak nic...
Mateusz_101
01.06.2012, 19:25
Nie wiem ile tym razem dadzą piłek czy innego stuffu ale to już tydzień mija....
Wszystko prawda. Tyz prowda i .... prawdo.
Bo jeśli biorą kasę (bynajmniej nie BETA kasę tylko realną KASĘ) za klejnoty, za pakiety startowe - to zmienia postać rzeczy. Nie można przyjmować tłumaczenia, że to BETA. To już jest sprzedaż produktu i zobowiązania sprzedawcy BB co do niezawodności produktu. Oczywiście każdy produkt może być wadliwy, wtedy sprzedawca ma obowiązek go naprawić. A tu mamy dwa tygodnie problemów z logowaniem, wczorajsza wtopa z eventem, wtopa z zaginionymi generałami - w moim przypadku dwóch zaginionych szybkich Szlomów z armiami, z pakietów startowych kupionych za realną KASĘ. No i brak jakiejkolwiek reakcji na reklamacje dot. zaginionych generałów.
Pewnie to nie koniec, ale miłość do Settlersów cierpi, a renoma BB upada.
ile razy trzeba będzie powtarzać, że słowo beta w odniesieniu do naszych serwerów tyczy się jedynie wersji językowej? sama mechanika gry nie jest już w tej fazie, więc proszę nie zrzucać wszystkiego na "magiczne" słowo BETA...
Proszę coś macie ze swoimi łączami u nas na serwerze ,, słoneczny gród '' wszystko śmiga bez zastrzeżeń , nie ma problemów z wyświetlaniem gry . Proponuje zmienić przeglądarkę lub ja wyczyścić a na pewno wszystko będzie chodziło bez zarzutu .
TITO_CFC
01.06.2012, 21:24
Proszę coś macie ze swoimi łączami u nas na serwerze ,, słoneczny gród '' wszystko śmiga bez zastrzeżeń , nie ma problemów z wyświetlaniem gry . Proponuje zmienić przeglądarkę lub ja wyczyścić a na pewno wszystko będzie chodziło bez zarzutu .
wiesz o czym ty wogole piszesz człowieku?? co wszyscy na serwerze Nowa Ziemia mają problemy z łaczem i przeglądarkami?? ;/
Tak cały serwer Nowa Ziemia ma problemy z przeglądarkami heh chłopie przeczytaj najpierw nim coś napiszesz